במשך השנים, ובמיוחד בעת האחרונה, שחקנים בעלי אזרחות ישראלית הפכו למטרה רלוונטית עבור הקבוצות הגדולות בליגת העל. מרוץ החימוש של מכבי חיפה, מכבי תל אביב והפועל באר במאבק על שמירה או השבת האליפות (תלוי מאיזה צד מסתכלים כמובן) עובר כמובן את מבחן הגבלת הזרים וכאשר יש רצון לשמור על שחקנים זרים מסוימים, והשוק הישראלי לא מספק מענה, נדרשות הקבוצות לחשוב מחוץ לקופסה ולמצוא פתרונות יצירתיים כדי לחזק את הקבוצה מבלי לתפוס משבצת של זר.
על שחקן אחד כזה, שייתכן ואולי כבר נמצא במחוזות גדולים יותר משל הליגה הישראלית, כנראה שעוד לא שמעתם - והוא נקרא קמיל ג'בארה. מדובר בקשר כנף ימין שבינואר האחרון מלאו לו 20, יליד העיר טייבה, בן לאבא ערבי-ישראלי ולאמא שוודית. בגיל 12 הוא עבר משמשון בני טייבה לבית"ר טוברוק, אחרי שנה הצטרף לקבוצת נערים ג' של מכבי תל אביב ואחרי ששיתף פעולה עם שמות ששמענו לא מעט לאחרונה כמו רוי רביבו, עומר סניור ושון עדרי - הוא בחר להשתמש באזרחות השבדית שלו והצטרף למחלקת הנוער של לנדסקרונה, עיירה שנמצאת בחבל הארץ הדרומי ביותר של שבדיה - סקונה.
"כל כמה זמן אני תוהה איך עוד לא שמענו עליו בישראל"
אסי הבר, שאימן בעונה שעעברה במחלקת הנוער של מכבי פתח תקווה והדריך את ג'בארה במכבי ת"א בנערים ג' צפון, נזכר: "אימנתי בנערים ג' צפון, ולמרות סגל קצר, היו לנו שחקנים טובים וביניהם רוי רביבו, סתיו למקין, עומר סניור ותומר אלון. היה גל קטן של עזיבות ואז פנה אליי דניאל כהן, שאימן את ג'בארה בטוברוק והוא זה שגילה אותו, ואמר לי לחטוף אותו בשתי ידיים. באיזשהו שלב סניור ולמקין עברו להפועל, וקמיל תפס את המשבצת של כוכב הקבוצה. השיא שלו היה משחק פנומנלי בגמר הגביע מול הפועל ב"ש, למרות שהפסדנו. לצערי כבר בתחילת העונה שלאחר מכן הוא עזב לשבדיה".
הבר מספר שגם היום, מדי כמה חודשים הוא נזכר בג'בארה ותוהה איך עדיין לא עלה שמו בכדורגל הישראלי: "אני זוכר שהתלהבתי ממנו מאוד, הוא היה חייכן מאוד, הסתדר חברתית וכמובן היו לו יכולות מעולות. יש לו מהירות מרשימה לשחקן כנף, טכניקה טובה ואישיות מסוג אחר. הוא ילד חייכן, שבא לעבוד. הוא התאים מאוד לאופי של הקבוצה והמועדון, כשבאותה תקופה פטריק ואן לוון וריימונד אטפלד היו בעונה השנייה שלהם ובמחלקת הנוער הייתה אווירה אירופאית. הוא גם עבר את האיחוד של קבוצות הדרום והצפון ואז כשהתחיל לשחק בנערים ב', עזב".
נבחרת הנוער חוגגת. ג'בארה היה יכול להיות שם (ההתאחדות לכדורגל)
רגע לפני שיצא לשבדיה, ג'בארה הספיק לרשום כמה משחקים תחת ערן ססי, שאימן אז את נערים ב': "הוא שחקן מהיר וטכני מאוד, עם הרבה חוכמת משחק. מלבד הכישרון המקצועי, הוא גם היה ילד מאוד שקט וחייכן מאוד, אופי שוודי כזה. הוא היה שחקן קבוע בהרכב, אבל יום אחד הוא הגיע אליי לשיחה וסיפר לי שהוא עובר לגור בשבדיה עם אמא שלו. הוא נפרד מכל השחקנים ונסע".
הדריבל, המהירות, ומה שעוד צריך לשפר
בשבדיה, ג'בארה הפך עד מהרה לחלק מהקבוצה הבוגרת של לנדסקרונה. בעונה שעברה הוא כבש שלושה שערים ובישל שער אחד ב-24 הופעות ובסוף השבוע האחרון, בעונה שבה הספיק לכבוש פעמיים ולהוסיף שלושה בישולים בעשרה משחקי ליגה, קשר הכנף מטייבה זומן לסגל של נבחרת שבדיה עד גיל 21 למשחקים במסגרת מוקדמות יורו 2025 (למעשה, טורניר המוקדמות משוחק בזמן שיורו 2023, בו כידוע משתתפת ישראל, משוחק).
במבט על הביצועים של ג'בארה, ניכר כי בהחלט מדובר בשחקן הכנף המשלים שמחפשים כיום בכדורגל הישראלי בפרט ובכדורגל העולמי בכלל. יכולת דריבל מרשימה, מסוג השחקנים שהיריבה תנסה לעצור בזמן התקפה מתפרצת כדי למנוע ממנו לייצר מצבים מסוכנים במרכז הרחבה. עד כה, ב-30 משחקים שלו במדי הקבוצה הבוגרת, הוא דייק ב-81% מהמסירות שלו וגם מרבה להיכנס לתיקולים ולנסות לחלץ כדורים על הקו.
עם זאת, ג'בארה עדיין לא מייצר כמות גבוהה של מצבים מסוכנים, למרות שהוא מרים לא מעט כדורים לרחבה - אך כמובן שמדובר בתכונה שלא תמיד תלויה רק בו, אלא בשחקנים שסביבו. נוסף על כך, למרות שבישראל הפגרה רק התחילה, הכישרון מטייבה הרשים עד כה בתחילת העונה בליגה השבדית השנייה והמספרים שעשה עד כה בשמונה מחזורים, כמו גם העלייה בדקות המשחק, מעידה שזאת בהחלט יכולה להיות העונה המתאימה עבורו לפרוץ קדימה.
"הטאלנט שמבוקש בסריה א', בשבדיה ובדנמרק"
ב-21 במאי דווח בתקשורת השבדית כי מערך הסקאוטינג של נבחרת שבדיה עד גיל 21 עקב אחרי ג'בארה במשך תקופה, לאחר הופעה טובה שלו במשחק שבו כבש גם את שערו הראשון העונה וסייע משמעותית לקבוצתו בניצחון 2:3. "קבוצות רבות עוקבות אחרי הכישרון הצעיר, ביניהן גם מועדונים מבלגיה". עוד נטען באותה כתבה כי ג'בארה סירב להצעות מהתאחדות הכדורגל הפלסטינית לשחק בנבחרת פלסטין.
עד מהרה החלו לצוץ מספר כתבות נוספות על ג'בארה בתקשורת השבדית. בתחילת יוני נכתב באתר השבדי Fotbolltransfers: "אלפסבורג שמה את עינה על הטאלנט של לנדסקרונה, שגם עורר עניין בקרב קבוצת סריה א' בחורף האחרון. לפני חודש, גם האמרבי (שסיימה במקום השלישי בליגה השבדית הראשונה בעונה שעברה) סימנה אותו. הכישרון הצעיר כבר כבש שער אחד ובישל פעמיים בשמונה מחזורים עד כה בליגה".
גם בכלי תקשורת נוספים פרסמו על העניין בג'בארה בליגה השבדית, בליגה הדנית וכאמור גם בסריה A. למרות שאליפות העולם האחרונה לנבחרות נוער שמה כמה שחקנים ישראלים על הרדאר, לא בכל תקופה אנו רואים את שמותיהם של שחקנים ישראלים צעירים מסומנים ככוכבים עולים באירופה. הופעה אחת בנבחרת עד גיל 21 הוא כבר ערך, וגם על הפער בין הנבחרת הבוגרת של שבדיה לזו של ישראל אין צורך להתעכב, אבל מי יודע - אולי עוד נראה את ג'בארה לובש חולצה של קבוצה בליגת העל.