$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

נקודות מפגש: 3 מחשבות על שמינית האלופות

קלופ שוב מול הנמסיס מהבית, רונאלדו מקווה שאצטדיון הגמר במדריד יעניק לו השראה ולוח הזמנים הלא פשוט שמחכה לריאל מדריד וסנטיאגו סולארי במאני טיים. נדב יעקבי עם שלוש מחשבות לקראת הקרבות המסקרנים שמחכים לנו בשמינית הגמר של ליגת האלופות

נדב יעקבי
נדב יעקבי   18.12.18 - 17:08
Getting your Trinity Audio player ready...

לפני שמתחילים להתעמק בשמונת המפגשים של שמינית גמר ליגת האלופות צריך לזכור שנותרו עוד כמעט חודשיים עד שהאקשן יתחדש. רק ב-12 בפברואר ייפתח שלב הנוק אאוט של הצ'מפיונס ליג, שיימשך חודש שלם, עד ה-13 במארס. חודשיים זה הרבה מאוד זמן בכדורגל, תקופה שבה קבוצות שכרגע נמצאות במשבר יכולות ולהתאושש ולהיפך, קבוצות שנמצאות כעת בתקופה נהדרת של נצחונות יכולות להיקלע לזמנים קשים, ששום דבר לא הולך.

ואם זה לא מספיק, ב-1 בינואר ייפתח חלון ההעברות החורפי, ובניגוד למה שהיינו רגילים בשנים קודמות, כעת הקבוצות יכולות להתחזק באופן כמעט בלתי מוגבל. החוק החדש שנכנס השנה לתוקף קובע שלכל קבוצה מותר לצרף שלושה שחקנים חדשים, גם כאלו ששיחקו כבר העונה בליגת האלופות. לא שזה עומד לקרות, אבל רק לצורך הדוגמא, ריאל מדריד יכולה להחתים בינואר את הבלם מתיאס דה ליכט ואת הקשר פרנקי דה יונג, שני הכשרונות הצעירים של אייאקס – הקבוצה מולה תשחק ריאל בשמינית הגמר.

אז דה ליכט ודה יונג יישארו באיאקס לפחות עד הקיץ, אפשר להירגע, אבל פול פוגבה למשל עשוי לעבור בחודש הבא ליובנטוס, ומי יודע אולי מנצ'סטר יונייטד עוד תפגוש את יובה ברבע הגמר. וזה עוד לפני שדיברנו על זה שיונייטד פיטרה את מוריניו ומי יודע מי יהיה המאמן שלה בעוד חודשיים מול פאריז סן ז'רמן. לכן, כל ההערכות והניתוחים נכונים לרגע זה בלבד, ואת זה צריך לזכור. כשנגיע לפברואר יכול מאוד להיות שנצטרך לחשב מסלול מחדש. ובכל זאת, הנה כמה נקודות מעניינות לקראת מה שצפוי לנו בשמינית הגמר.

קלופ נגד באיירן מינכן
שלוש הקבוצות הגרמניות הוגרלו מול שלוש קבוצות אנגליות, וגם האנגלית הרביעית, מנצ'סטר יונייטד, תפגוש מאמן גרמני – תומאס טוכל של פאריז סן ז'רמן. אבל אין ספק שהמפגש המרתק ביותר הוא זה שבו ליברפול, סגנית אלופת אירופה וגם מוליכת הפרמייר-ליג, תשחק מול באיירן מינכן. אנחנו מדברים על שתי קבוצות שזכו ביחד ב-10 גביעי אירופה לאלופות, ואנחנו מדברים בעיקר על יורגן קלופ נגד היריבה הנצחית שלו – וקבוצה שבעבר הוא סירב להיות המאמן שלה.

לקלופ היו לא מעט נצחונות בעבר מול באיירן, בעיקר בתקופה בה אימן את בורוסיה דורטמונד והוליך אותה לשתי אליפויות. אבל היו לו יותר הפסדים מאשר נצחונות (הוא ניצח רק ב-9 מ-29 המפגשים מול באיירן) וההפסד הכואב ביותר היה כמובן בגמר ליגת האלופות של 2003 בוומבלי, כשאריאן רובן הבקיע את שער הניצחון בדקה ה-87. ליברפול נראית כרגע קבוצה טובה יותר מבאיירן, שעוברת עונה קשה בבונדסליגה. אולם אסור לשכוח שבמשחק באנפילד ב-19 בפברואר ליברפול תחסר את מעוז ההגנה שלה, הבלם ההולנדי המורחק וירג'יל ואן דייק.

כריסטיאנו רונאלדו חוזר למדריד
נכון, לא לברנבאו אלא לוואנדה מטרופוליטנו, אולם כריסטיאנו רונאלדו עשה חיים משוגעים בתשע השנים בהן חי ושיחק בבירת ספרד, כולל במשחקים מול אתלטיקו מדריד. לא פחות מ-22 שערים כבש רונלדו מול אתלטיקו, ורק מול שתי קבוצות הוא כבש יותר שערים בקריירה לו (סביליה וחטאפה). הפורטוגלי מאמין שהמשחק ב-20 בפברואר לא יהיה האחרון שלו במטרופוליטנו העונה. הוא רוצה לחזור לשם גם ב-1 ביוני, למשחק הגמר, כדי להיות השחקן השני שזוכה בליגת האלופות בשלוש קבוצות שונות (הראשון היה קלארנס סיידורף).

עונת הבכורה של רונאלדו במדי יובנטוס מוצלחת מאוד עד עתה. הוא כבש 11 שערים ב-16 משחקי ליגה וכמעט בוודאות יחגוג בסוף העונה עוד אליפות. מצד שני, בליגת האלופות יש לו עד עתה שער אחד בלבד, נתון מוזר מאוד לגבי מי שלא ירד מ-10 שערים לפחות בכל אחת משבע העונות האחרונות. אז יכול להיות שהוא שומר את השערים שלו למשחקים מול אתלטיקו?

לוח הזמנים של ריאל מדריד
לא רק שריאל מדריד קיבלה הגרלה לא פשוטה, גם סדר המשחקים מסבך לה את החיים. למרות היכולת הלא משכנעת וחילופי המאמנים, אלופת אירופה עדיין לא ויתרה על מאבק האליפות. הפער בינה לבין המוליכה, ברצלונה, הוא רק חמש נקודות, וזה כשהיא זו שתארח את הקלאסיקו השני של העונה, ב-2 במארס. העניין הוא ששלושה ימים בלבד לאחר מכן מגיע משחק הגומלין מול אייאקס בשמינית הגמר. ואלו יהיו אולי שלושת הימים שיכריעו את גורל העונה כולה מבחינת הבלאנקוס. לא פשוט.

לסנטיאגו סולארי לוח הזמנים הצפוף הזה לא ממש מתאים, אבל לפחות מבחינת חובבי הכדורגל הישראלים מדובר במציאה של ממש: שני משחקים ענקיים אחד אחרי השני בנסיעה אחת. אגב, גם לפני המשחק הראשון מול אייאקס, זה שיהיה ב"יוהן קרויף ארנה" באמסטרדם ב-13 בפברואר, מצפה לריאל מדריד חתיכת משחק – הדרבי מול אתלטיקו באיצטדיון וואנדה מטרופליטנו יתקיים ארבעה ימים קודם לכן.

האזינו לפודקאסט "הנוסע המתמיד"