להסתובב ברחובות נאפולי בלי להיתקל בציורי קיר של דייגו מראדונה זו משימה בלתי אפשרית 7. ליאו מסי גילה את זה בעצמו כשברצלונה עשתה את דרכה לאימון אתמול באצטדיון סן פאולו והוא יקבל תזכורת לכך גם הערב (22:00) לפני המשחק מול האיטלקים בליגת האלופות.
מראדונה שהוביל את נאפולי לזכייה בשתי אליפויות, גביע, סופרקאפ איטלקי וגביע אופ"א, נחשב שם לאלוהים. זו העיר של דייגו, סן פאולו זה המקדש שלו והערב גם מסי יעלה על הדשא שלו למשחק שבו שניהם יוזכרו באותו משפט הרבה יותר מפעם אחת.
חוץ מזה, כמו מסי, גם מראדונה שיחק בבארסה. גם הוא עשה את זה עם החולצה מספר 10 על הגב. וגם במקרה שלו, זה קרה כשהיה השחקן הטוב בעולם. אבל בניגוד למסי, דייגו לבש בלאוגראנה למשך שנתיים בלבד בשנות ה-80 לפני שנמכר לנאפולי, וזה אחרי שבארסה רדפה אחריו עוד בשלהי שנות ה-70.
ה"מקדש" של מראדונה (Getty)
מנוטי. מחבר הדו"ח (Getty)
ב-1978, כשמראדונה היה רק בן 17, הגיע לברצלונה דו"ח סקאוטינג על הכישרון הצעיר. מי שכתב אותו היה ססאר לואיס מנוטי, שעתיד היה לאמן את דייגו כעבור מספר שנים בבארסה. "הרזה", כפי שכונה המאמן, הוביל את ארגנטינה לזכייה במונדיאל הביתי באותה שנה, אליו לא זומן מראדונה, אבל ב-1979 שניהם זכו עם האלביסלסטה במונדיאל עד גיל 20.
מנוטי שהכין את הדו"ח אחרי שמראדונה שיחק עם ארחנטינוס ג'וניורס מול בוקה ג'וניורס, גם חילק לו ציונים: "מהירות – ציון 9.5. יציאה מהמקום – 9.5. מהירות עם הכדור – 9.1. בלי הכדור – 9.5. ניתור – 8. חוסן מנטלי – 10. סיבולת – 10. ריכוז – 10. אנוכיות – 0. אישיות – 10".
מנוטי הוסיף על מי שעתיד היה להוביל את ארגנטינה לזכייה במונדיאל 1986: "מדובר בשחקן טוב מאוד. יש לו כח, בעיטה טובה מאוד, מסירות טובות, דיוק, ראיית משחק, נגיחות ברמה בינונית, מנהיגות, חוכמת משחק ויכולת גבוהה מאוד לשמור על הכדור". לבסוף סיכם המאמן: "הוא צעיר, יש לו יכולות טכניות וכדרור ברמה גבוהה, הוא יודע לשנות קצב, המסירות הקצרות שלו והבעיטות הן פלא והוא יודע מתי לשחרר את הכדור".
מתוך העמוד "Barca Story" בפייסבוק