$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

יחסי גומלין: מה הסיכוי של פ.ס.ז' למהפך?

מצד אחד: קבוצה שספגה פעם אחת יותר משני שערים העונה, אבל נחנקת באירופה. מצד שני: המועדון הכי לא צפוי, שנאבק מול ההיסטוריה. כל מה שצריך לדעת לפני סיטי - פ.ס.ז'

דני פורת
דני פורת   04.05.21 - 17:26
Getting your Trinity Audio player ready...

למנצ'סטר סיטי ופ.ס.ז' יש הרבה במשותף. שתי קבוצות הנשלטות על ידי מדינות מפרץ, שהתעשרו ביום בהיר אחד והפכו לאימפריות מקומיות בתוך זמן קצר. אלא שבכל הקשור לזירה האירופית, היתרון היחסי שלהן הוטל בספק, למעשה עד עצם היום הזה. פאריס אומנם עברה כברת דרך ואפילו השתחלה לגמר ליגת האלופות בעונה שעברה. לעומתה, סיטי של פפ גווארדיולה, עדיין לא העפילה למעמד הזה, אבל קרובה מאוד לעשות את זה על חשבון הצרפתים בשנה הנוכחית לאחר ה-1:2 בפארק דה פראנס במשחק הראשון.

גארי ליניקר טען בתום ההתמודדות הראשונה, שהיה זה אחד ממשחקי החוץ הגדולים של קבוצה אנגלית במפעלים האירופים ומיד גרר גל של תגובות אנטי. ובכן, מבחינת הכדורגל לא היה שם משהו יוצא מהכלל ואפשר בהחלט להבין אוהדים אנגלים של קבוצות אחרות שנעלבו מההשוואה. הסיטיזנס היו רחוקים מלהבריק, ואפילו היו נחותים במחצית הראשונה, אך עמדו בפרץ ונעזרו בשתי טעויות ענקיות של היריבה - הראשונה של קיילור נבאס, אולי השוער הטוב במפעל העונה, שספג מהגבהה של קווין דה בריינה לרחבה והשניה של פרסנל קימפמבה שפתח את החומה בשער של ריאד מחרז כדי לבצע מהפך. כן, גם מתנות צריך לדעת לקחת.

על מה שאי אפשר להתכווח הוא שבמבחן התוצאה סיטי יצאה עם ניצחון יוצא דופן. זה היה מבחן בגרות נוסף עבור פפ גווארדיולה, שידע לא מעט אכזבות בשנים האחרונות במאני טיים של ליגת האלופות. אלופת אנגליה הבאה נחשבה לצ'וקרית של אירופה אחרי שנפלה מול יריבות נחותות על הנייר בשלוש השנים האחרונות. הרבה בגלל התחכמויות יתר של המאמן המעוטר שלה, הסיטיזנס הודחו בשלבים מוקדמים יותר על ידי מונאקו, טוטנהאם וליון. העונה הזאת היא כבר חזרה מפיגור במחצית מול דורטמונד ופ.ס.ז' במשחקי חוץ בשלב הנוקאאוט. דבר שלא קרה לה בפרמייר ליג 105 משחקים רצופים.

הכדורגל של פפ היה הרבה מעט מבוקר, אך לא יותר מדי זהיר כפי שהתגלה בהרכב ההגנתי שהעלה בהדחה מול ליון אשתקד בליסבון. המטרה היתה להחזיק כמה שיותר בכדור ולמנוע את התקפות המעבר המהירות של פאריס עם קיליאן אמבפה, ניימאר ואנחל די מאריה ובמילים אחרות הרעיון היה לחבל ליריבה ולהעביר את ההכרעה לגומלין. בחלק הראשון של המשחק, היה נראה שזה פשוט לא עובד, אבל סיטי שרדה את המכבש הצרפתי והצליחה להשתלט על המשחק בהמשך ולסיים אותו עם 59 אחוז החזקה בכדור. שני המגינים של סיטי עלו קדימה, השליטה בכדור היתה מלאה, השערים הגיעו, אחרי זה גם האדום לפ.ס.ז' שמאז הדקה ה-52 לא הגיעה למצבים.

יש מי שטען אחרי המשחק כי פפ התחכם שוב כהרגלו ובחר בהרכב הגנתי מדי וללא חלוץ טבעי. בואו נעשה סדר בדברים. באיזשהו שלב באמצע העונה החליט פפ לוותר על הרעיון של גבריאל ז'סוס וקון אגוארו (שמיעט לשחק העונה בגלל פציעה) כחלוצי שפיץ. מול ריאל מדריד בעונה שעברה בברנבאו, הרעיון של חלוץ מדומה עבד מצוין. אותה האסטרטגיה פגעה בול גם מול מנשנגלדבך, דורטמונד ועכשיו גם נגד פ.ס.ז'. מעבר לכך, פפ מצליח יותר בליגה ללא חלוץ טבעי, כאשר סיטי זוכה ל-86 אחוזי הצלחה בשיטה הזאת, לעומת 74 אחוז עם אגוארו ו/או ז'סוס. לכן, לומר הביקורת על המנג'ר הספרדי מוגזמת, בהינתן התוצאות הברורות על הדשא.

על כל מעלותיה, פ.ס.ז' היא קבוצה מאוד לא יציבה, בניגוד גמור למה שעובר על מנצ'סטר סיטי בחודשים האחרונים. אלופת צרפת מסוגלת להפסיד בבית לנאנט ולתת רביעייה לליון בחוץ. היא יכולה להשפיל את ברצלונה בקאמפ נואו או לתת שלישייה לבאיירן במינכן ולהפסיד בבית לקבוצות ממנצ'סטר. וכן, בעידן הקורונה היא פשוט משוחררת הרבה יותר במשחקים מחוץ לפארק הנסיכים. היתרון היחסי שלה נעוץ גם בעובדה שיש לה שחקני הכרעה קטלניים שמסוגלים להבקיע שני שערים בכל משחק. בשביל זה, מאוריסיו פוצ'טינו צריך לגלות יותר תעוזה במשחק הגומלין. אולי לוותר על שחקן קישור הורס באמצע ולזרוק למערכה את יוליאן דרקסלר, פאבלו סראביה ואפילו את מאורו איקרדי.

האתגר של להפוך פיגור בבית לניצחון בחוץ הוא אחד הקשים בליגת האלופות. בכל ההיסטוריה, תמצאו רק חמישה מקרים בהם עבד הטריק הזה. אייאקס מול פנאתינייקוס ב-1995/6, אינטר מול באיירן ב-2010/11 אחרי שחזרו מ-1:0. בעשור האחרון הדבר הזה חזר על עצמו שלוש פעמים בעונה אחת - 2018/19, כאשר איאקס הדהימה את ריאל מדריד (אחרי 2:1) בברנבאו בשמינית הגמר, וכשטוטנהאם עשתה אותו דבר לאותה אייאקס (אחרי 1:0 באמסטרדם) בחצי הגמר. מנצ'סטר יונייטד היא היחידה שחזרה מפיגור כפול בבית (2:0) כדי להתעלות בגומלין ולעבור את פ.ס.ז' עם 1:3, בשמינית הגמר לפני שנתיים, בפאריס.

לכן, פ.ס.ז' צריכה לטפס על הר גבוה בשביל להבטיח את מקומה בגמר האלופות באיסטנבול בסוף החודש הקרוב. צריך להדגיש כי ההגנה של סיטי ספגה העונה רק פעם אחת יותר משני שערים במשחק (5:2 מול לסטר), אבל זה קרה בתחילת העונה המבולבלת שלה לפני שרובן דיאס הגיע לייצב את החלק האחורי. מאז אותו משחק בלהות, הסיטיזנס חטפו בארבעה מקרים נוספים יותר משער אחד בליגה. לעומת זאת, בליגת האלופות לא קרה העונה שאדרסון הוציא יותר מכדור אחד מהרשת. ולמרות הכל, כמאמר הקלישאה, אם יש קבוצה שיכולה לעשות את המהפך, הרי שזאת פאריס. ואם יש קבוצה שעלולה להחנק במעמד כזה, הרי שזו סיטי. משחק הגומלין באיתיחד עשוי מכל החומרים הנכונים לכתיבת פרק נוסף ומשמעותי בהיסטוריה של שני המועדונים.