כשאתלטיקו מדריד תעלה הערב (רביעי, 22:00, שידור ישיר ב-SPORT5 PLUS) עד הדשא באנפילד, עבור לא מעט אוהדי ליברפול, מדובר יהיה בתזכורת כואבת לטראומה הגדולה שהם חוו לפני שנתיים. טראומה, שההפסד וההדחה בשמינית גמר ליגת האלופות, היו החלק הכי פחות משמעותי בה.
ב-12.3.2020, ליברפול, אלופת אירופה הגאה ומי שדהרה לאליפות אנגליה, אירחה את אתלטיקו מדריד במשחק הגומלין בשמינית גמר ליגת האלופות. היא הגיעה כפייבוריטית ברורה, שלטה ללא עוררין אבל הודחה אחרי שהפסידה 3:2 מסוגע לספרדים בהארכה. אבל היה עוד משהו באותו ערב. קראו לזה קורונה.
הימים, ימי תחילת המגפה שעתידים לשנות את פני העולם. רגע לפני שהכדורגל העולמי נכנס להשבתה ובהמשך לתקופה ארוכה של משחקים ללא קהל, באנגליה דבקו בסיסמא 'Keep Calm And Carry On', בתרגום חופשי, "תישארו רגועים ותמשיכו בחייכם".
בזמן שמדריד הייתה אחת מ'בירות הקורונה' העולמיות ובמנהלת הליגה הספרדית החליטו לקיים את משחקי הליגה ללא קהל, לא פחות מ-3,000 אוהדים של הקולצ'ונרוס הורשו להיכנס לליברפול, הסתובבו בעיר, וכמובן נכנסו למשחק באנפילד המפוצץ ב-54,000 צופים. בפרספקטיבה שיש לנו כעת, מדובר במחדל בלתי נתפס, כזה שקשה להבין כיצד בכלל הצליח להתרחש.
העיר ליברפול לפני המשחק (Getty)
ערב טראומתי (Getty)
הסיסמא שהובילה את אנגליה באותם ימים (Getty)
"זו לא הייתה החלטה נכונה לקיים את המשחק", אמר כשבועיים אחר כך מת'יו אשטון, האחראי על בריאות הציבור בעיריית ליברפול. "אנשים לא מקבלים החלטות רעות בכוונה, אולי חומרת המצב לא הובנה באותו זמן. למרות שלעולם לא נדע, המשחק נגד אתלטיקו מדריד עלול להיות אחד מאירועי ההתקהלות שזירזו את קצב ההתפשטות בליברפול".
המחיר כאמור, היה כבד הרבה יותר מהפסד על המגרש. על פי ההערכות, כ-41 איש מתו באופן ישיר מהביקור שלהם באצטדיון באותו משחק. לקראת המשחק הערב, יש אוהדי ליברפול שטוענים עד היום שאף אחד לא שילם את המחיר על אותה החלטה נמהרת ולא אחראית.
"אבא שלי היה בן אדם בריא בן 70. הוא ליווה את ליברפול במשך 63 שנה. אף אחד לא התריע על הסכנות. עשרות אלפי אוהדים התחככו אחד בשני. אם הממשלה הייתה מגלה אחריות, הוא היה בריא והולך גם למשחק הערב", סיכם ג'יימי מייסון, תושב העיר, את הטראומה של לא מעט אוהדי ליברפול מאותו מפגש.