התקציר באדיבות "ספורט 1"
"קיבלתי את ההצעה של הכוכב האדום בלי לחשוב פעמיים. זה כבוד עבורי. אני מגשים חלום ילדות לשחק במועדון הגדול ביותר באזור הבלקן". הדובר הוא בוגדן פלאניץ' והשנה היא 2014. שמונה שנים לאחר מכן הבלם הסרבי יפגוש את המועדון אותו אהד בנעוריו במדי מכבי חיפה. הפרס למנצחת: מקום בשלב הבתים של ליגת האלופות.
הרומן של פלאניץ' עם המועדון אותו העריץ ומולו יתמודד על מקום באלופות החזיק מעמד שישה חודשים בלבד, למרות שהוא חתם לשלוש שנים וחצי. הוא כלל שישה משחקים (חמישה בליגה ועוד אחד בגביע), כרטיס אדום אחד, ארבע תוצאות תיקו ושני ניצחונות. הוא עזב את הכוכב כבר בינואר של אותה עונה וחזר ל-OFK בלגרד ומשם כבר המשיך לוויבודינה ולסטיאווה בוקרשט, למרות שכמעט בכל קיץ הוזכר שמו כמועמד לאימפריה הסרבית.
מה השתבש שם? כנראה שזה לא נועד לקרות באותו זמן. פלאניץ' היה בן 22 בלבד, ולמרות שכבש כבר בהופעת הבכורה הלא רשמית שלו במועדון (1:1 מול ושאש ההונגרית. הוא גם הורחק באותו משחק), היה ברור שמקומו לא גבוה בהיררכיה. לא פחות משבעה בלמים היו בסגל של הכוכב האדום כשפלאניץ' הגיע, כולל אקס מכבי והפועל ת"א, סאבו פאביצ'ביץ', ובסופו של דבר הוא שילם את המחיר.
פאביצ'ביץ'. הועדף על פלאניץ' (אלן שיבר)
"שיחקתי רק חמישה משחקים בכוכב האדום, שלושה מהם כמגן ימני", הסביר פלאניץ' בדיעבד, "המאמן אז סמך על שחקנים אחרים ואני החלטתי שהכי טוב בשבילי ללכת למקום בו אוכל לשחק. אני לא מתחרט שהגעתי לכוכב האדום לרגע אחד, בגלל שהיא תמיד היתה ותמיד תהיה האהבה הכי גדולה שלי".
אגב, ההחלטה בסופו של דבר היתה בין שני שחקנים: פלאניץ' מצד אחד ומצד שני ווקאשין יובאנוביץ'. האחרון, כזכור, הורחק מול מכבי חיפה ב-0:4 על אפולון לימאסול בשלב המוקדמות השלישי של ליגת האלופות. המאמן ננאד ללאטוביץ' נתן קדימות לאחרון בגלל שהעדיף להשאיר בלם מנוסה יותר.
"עד שמרקו פטקוביץ' יתאושש מהפציעה אין לנו עוד מגן ימני", סיפר אז ללאטוביץ'. אנחנו יכולים להשתמש בפאביצ'ביץ', אבל זו לא העמדה הטבעית שלו. גם פלאניץ' לא, אבל מבין הבלמים, הוא יכול לשחק הכי טוב בעמדה הזו. יש לנו עומס בעמדת הבלם, הוא צריך להסתגל".
יובאנוביץ' רודף אחרי פיירו. נלחם עם פלאניץ' על מקום בכוכב האדום (אלן שיבר)