הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מתי קלאסיקו? המשמעות הגדולה של הגרלת האלופות

כל האפשרויות לשמינית הגמר, הקבוצות שלא יוכלו להיפגש לפני הגמר במינכן והחלק החשוב ביותר בהגרלה שתערך מחר בשווייץ, שתקבע את צדדי הקבוצות הגדולות. כל מה שצריך לדעת

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   20.02.25 - 21:20
Getting your Trinity Audio player ready...

בפעם הראשונה אי פעם, הגיע לסיומו הלילה שלב הפלייאוף של ליגת האלופות במתכונת החדשה וכבר מחר (שישי, 13:00) תערך הגרלת שמינית גמר המפעל בשווייץ. בשל העובדה שמדובר בהגרלה ראשונה מסוגה, אנו נעשה לכם כאן סדר בבלאגן ונתייחס למשמעויות הגדולות שלה לקראת ההמשך. 

בניגוד לשנים הקודמות, הפעם לא מדובר ב-8 קבוצות מדורגות ו-8 קבוצות לא מדורגות שיוגרלו זו מול זו, אלא ב-8 הקבוצות שעלו משלב הפלייאוף, שיוגרלו מול 8 הקבוצות שהבטיחו את מקומן בשמינית לאחר שסיימו בין 8 הראשונות בשלב הליגה. 

לכל אחת מ-16 הקבוצות שישחקו בשמינית הגמר, יש לפני ההגרלה שתי אופציות בלבד אותן היא יכולה לפגוש. ככה זה נראה: 
פריז סן ז'רמן מול ליברפול או ברצלונה
קלאב ברוז' מול ליל או אסטון וילה
ריאל מדריד מול אתלטיקו או לברקוזן
פ.ס.וו איינדהובן מול ארסנל או אינטר
פיינורד מול ארסנל או אינטר
באיירן מינכן מול אתלטיקו או לברקוזן
דורטמונד מול אסטון וילה או ליל
בנפיקה מול ברצלונה או ליברפול

מעבר לשלושה מפגשים גדולים שצפויה לסדר לנו הגרלת השמינית, המשמעות הרחבה והמשמעותית יותר שלה היא מיקומן בעץ של 8 הקבוצות שסיימו ראשונות את שלב הליגה. לפני ההגרלה, הקבוצות שהגיעו משלב הפלייאוף כבר יודעות באיזה צד של העץ הן נמצאות. 

בצד אחד נמצאות פריז, קלאב ברוז', ריאל מדריד ופ.ס.וו, בעוד בצד השני נמצאות בנפיקה, דורטמונד, באיירן מינכן ופיינורד. המשמעות היא שריאל מדריד ובאיירן מינכן יוכלו להיפגש אך ורק בגמר, אם יגיעו לשם. פריז וריאל למשל, יוכלו להיפגש בחצי הגמר אם יגיעו לשם, כמו גם באיירן מינכן ודורטמונד. 

עבור 8 הקבוצות שעלו ישירות לשמינית הגמר, יש סיכוי של 50% לצאת בכל אחד מהצדדים. למעשה, לאחר ההגרלה מחר ושיבוץ 4 קבוצות נוספות בכל צד, נבין את העץ עד לגמר, ללא הגרלות נוספות

השאלה הגדולה ביותר שתענה מחר לאחר ההגרלה לקראת ההמשך היא באיזה שלב יוכל להיערך קלאסיקו, אם ברצלונה וריאל יגיעו לשם. אם ברצלונה תוגרל מול פריז, זה יוכל לקרות בחצי הגמר. אם ברצלונה תוגרל מול בנפיקה, זה יוכל לקרות רק בגמר. אותו הדבר נוגע כמובן גם למפגש אפשרי של ריאל מול ליברפול, 'התאומה' של ברצלונה בהגרלה.

כך נראה העץ לפני ההגרלה >>>