הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

צפו. "דיאס גאון. ריאל ניצחה בקרב הראשון"

המרוקאי הבקיע את שער הניצחון ב-1:2 על אתלטיקו מדריד בשמינית גמר ליגת האלופות וזכה למחמאות ("שייך ל-11"), בזמן שוויניסיוס ("לא הורגש") ואמבפה ("הכי חלש שהיה") ספגו ביקורת

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   05.03.25 - 00:01
Getting your Trinity Audio player ready...
הגרלת שמינית גמר ליגת האלופות סיפקה לנו מספר מפגשי ענק, כשאולי הגדול ביותר מכולם הוא הדרבי הענק של בירת ספרד בין ריאל מדריד לאתלטיקו מדריד. הערב (שלישי) נערך המשחק הראשון בין השניים בברנבאו ובו הבלאנקוס ניצחו 1:2 את הקולצ'ונרוס ויצאו עם מקדמה קלה לקראת הגומלין. 

מי שתפס את מרבית תשומת הלב הערב בצד הלבן הוא ללא ספק ברהים דיאס, שקיבל את המקום ב-11 לאור ההרחקה של ג'וד בלינגהאם והחזיר בענק עם שער גדול שקבע את תוצאת המשחק. שחקן העבר והפרשן אלברו בניטו, התייחס לדיאס: "הצורה שבה אתה מתחרה והמנטליות שאיתה אתה מגיע למשחקים האלו, זה לא יכול להיות כמו במחצית הראשונה. אתה חייב לשחק כמו ברהים. מגיע לו להיות שחקן הרכב". 

למרות הניצחון, לכולם ברור כי הכל פתוח לקראת משחק הגומלין. ב'ספורט' נכתב בסיום: "ריאל ניצחה בקרב הראשון, אבל מה שיקבע הוא הסיבוב השני במטרופוליטנו". ב'מארקה' נכתב בסיום: "רגע של גאונות של ברהים נותן לריאל יתרון לקראת ההמשך". 

דיאס עצמו סיכם בסיום: "לשחק כאן זה משהו מדהים, אני תמיד אומר את זה, אבל כשאתה לובש את החולצה הזאת אתה צריך לתת את הכל. השער שלי היה טוב אבל זה לא נגמר, נצטרך לתת את הכל בגומלין. זו ליגת האלופות וכל דבר קטן עושה את ההבדל, אני כאן כדי לתרום וזה הדבר היחיד שאני צריך לעשות".

"המשחק הגרוע של אמבפה במדי ריאל מדריד"
דיאס עצמו צפוי לחזור לספסל בגומלין בהתחשב בכך שג'וד בלינגהאם המורחק יפתח, ובינתיים הכל פתוח. "ריאל חייב לחגוג את זה. היא הייתה נחותה מול אתלטיקו במשך דקות רבות וניצחה", המשיך ה"אס", וטען שהגיבור הוא לא אחר מלוקה מודריץ' המנוסה ש"שינה את המשחק. ריאל התחילה לשחק כדורגל והפסיקה לשרוד, פדה ואלוורדה שינה את עמדתו והקרואטי הכניס זיק של יצירתיות והלהיב את הקהל".

המארקה בחר להביע ביקורת על שני כוכבי ריאל, ויניסיוס ואמבפה, שכמעט ולא הורגשו. "ויניסיוס לחץ, אבל זה לא היה היום שלו. הוא לא הצליח לייצר שום דבר. זה נכון גם בקשר לאמבפה, הוא לא באמת איים על יאן אובלק. זה היה המשחק הכי גרוע שלו במדי ריאל מדריד".

למרות זאת, העיתון הגדול בספרד החמיא לאנצ'לוטי וטען ש"ריאל שלו השתפרה אחרי ה-1:2 והשתלטה על המשחק. מודריץ' שיחק היטב ועם בלינגהאם זה יראה אחרת. הקרב הראשון הסתיים בניצחון של אנצ'לוטי, אך מה שיכריע הוא המשחק השני".

אנצ'לוטי: "אמבפה לא התאמן שלושה ימים"
קרלו אנצ'לוטי יצא להגנת אמבפה: "אמבפה לא התאמן שלושה ימים בגלל הכאבין בשיניים. הייתה עייפות בסיום, הגומלין יהיה קשה. קשה מאוד לשחק מול ההגנה של אתלטיקו. הם לא הראו למה הם מסוגלים, אבל בשביל זה יש את הגומלין". 

המאמן המשיך: "אני מרוצה מהמאמץ של ואלוורדה, אבל אנחנו צריכים לעבוד על נייחים. היינו יותר מדויקים כשטוני קרוס וחוסלו היו בקבוצה. דיאס שחקן חשוב מאוד, אבל אי אפשר להגיד שהוא שחקן הרכב קבוע. תוצאה סבירה".

ראול אסנסיו אמר בסיום: "כל משחק מוכרע על הפרטים הקטנים. עשינו עבודה נהדרת, שלטנו מההתחלה ועד הסוף. ניצלנו מצבים. נילחם גם בגומלין. אני מרגיש טוב וממשיך להתפתח, מודה לכולם".

רודריגו סיכם: "אני שמח מאוד עבורי ועבור הקבוצה. השער שלי? פדה ואלוורדה הבין לאן רצתי, הוא שלח את הכדור ואני הבקעתי. אנחנו עובדים על זה באימונים. היה צריך להיות פנדל. הגומלין פתוח".