שלב שמינית גמר הליגה האירופית נפתח הערב (חמישי) עם שמונה משחקים כשבמוקד מנצ'סטר יונייטד חזרה מחבל הבאסקים עם 1:1 נגד ריאל סוסיאדד, טוטנהאם הפסידה 1:0 לאלקמאר, ורומא ולאציו רשמו ניצחונות דרמטיים.
ריאל סוסיאדד - מנצ'סטר יונייטד 1:1
אחרי ההדחה מהגביע האנגלי, השדים האדומים הסתפקו בתיקו בסן סבסטיאן והעבירו את ההכרעה לגומלין באולד טראפורד בשבוע הבא, במה שלמעשה נשאר המפעיל היחיד שבו יוכלו לסיים את העונה עם תואר. אחרי מחצית ראשונה עם מספר החמצות, ג'ושואה זירקזיי העלה את קבוצתו של רובן אמורים ליתרון בדקה ה-59, אך אלוף אירופה עם נבחרת ספרד, מיקל אויארסבאל, השווה בפנדל בדקה ה-70. הבאסקים היו קרובים אף להפוך, אך אנדרה אונאנה שמר על רשת נקייה.
אלקמאר - טוטנהאם 0:1אחרי שארסנל הביסה השבוע 1:7 את פ.ס.וו איינדהובן, הייתה קבוצה לונדונית אחרת שהתקשתה מול יריבה הולנדית, שמצידה רשמה ניצחון ביתי 13 ברציפות בליגה האירופית. אלקמאר עלתה ליתרון כבר בדקה ה-18 משער עצמי של לוקאס ברגוואל. טוטנהאם קיוותה לחזור, אך המארחת הייתה קרובה יותר להכפיל את היתרון מלספוג והתוצאה נשמרה עד לסיום.