$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לראות ולא להאמין: הסיפור מאחורי ההזנחה של איצטדיון וינטר

בעבר אירח משחקים בליגת העל, היום עם צו סגירה ועם כר פראי כדשא. משה פרימו בתחקיר על מאבקי כוחות שהגיעו עד לתביעה פלילית ומונעים מהמגרש המיתולוגי להפוך לבית לקבוצות מהמרכז. התיעודים שלא ישאירו אתכם אדישים

משה פרימו
משה פרימו  12.09.24 - 15:25

צפו בתיעוד הווידאו שלמעלה: כך נראה היום אצטדיון וינטר (צילום: דודי לוי)

כשרואים את התמונות והסרטונים מאיצטדיון וינטר המוזנח כל כך, אי אפשר להישאר אדישים. ניסינו לבדוק לעומק, מדוע איצטדיון שהוקם ב-1980 עומד כפיל לבן כבר שנתיים.

מי שאמורה להיות בעלת הבית היא קבוצת הכח מכבי רמת גן. זאת קבוצה שהייתה מהטובות בליגה בשנות ה-60 וה-70, עם שחקני כדורגל מצויינים כמו יהודה שהרבני, צ'יקו פרקש, משה יחיאל, רוני שורוק, אשר מסינג והשוער מיכאל לופא קדוש ז"ל ועוד רבים וטובים, אשר זכתה בשתי אליפויות ב-1965 וב-1973 ובשני גביעים ב-1969 וב-1971, אז הקבוצה שיחקה במגרש הקטן "גלי גיל" ליד בורסת היהלומים בר"ג.

החל מ-1980 שיחקו ב"וינטר" בעלת הבית הכח מכבי ר"ג ובתקופות מסויימות גם היריבה העירונית הפועל ר"ג גבעתיים, ולא מעט משחקי ליגת העל שוחקו במגרש זה לעיני 8,000 צופים שזאת תכולת האצטדיון. היום יש על המגרש הסמוך לספארי יותר מ-8,000 קוצים ואני מקווה שאין שם גם נחשים ועקרבים.

בשלב הזה, מהבדיקות שעשיתי, ראש העיר ר"ג כרמל שאמה הכהן לא מאפשר לתת רישיון עסק לאיצטדיון, משום שלטענתו היא קיבלה אותו בדרך לא חוקית. מגרש "וינטר" הוחכר ל-198 שנים לטובת "העמותה למען המכבי ברמת גן", שטענה שיש לה זכות שימוש לקבוצת הכוח מכבי ר"ג עד שהקבוצה פורקה בשנת 2003. בעיריית ר"ג טוענים שמי שנתן לעמותה את זכות השימוש עשה זאת בניגוד גמור לחוק.

המאבק הגדול עכשיו הוא שמי שתקבל את השימוש במגרש היא קבוצת "הכוח גלי גיל", שמשחקת בליגה ג', אך, כאמור, העירייה מתנגדת בכל תוקף. בשנים האחרונות היו ניסיונות "להחיות" את המגרש ע"י ניסיונות מול ראש העיר כרמל שאמה. הציעו לו שבגלל שיש מחסור גדול במגרשים באזור המרכז, אפשר יהיה לסגור עם אחת הקבוצות התל אביביות, בני יהודה, מכבי יפו וכפר שלם ובכך גם יהיו משחקים וגם יכנס כסף משכירות, אולם הניסיונות לא צלחו מול העירייה. בפגישות מול ראש העיר הוא חזר ואמר לראשי הכוח מכבי ר"ג והפועל ר"ג "תתאחדו לקבוצה אחת". כמובן שראשי שתי הקבוצות התנגדו בתוקף.

עד כמה המאבק הוא גדול בין שני הצדדים הוא גדול, תעיד העובדה שעיריית רמת גן תבעה שני אנשים יקרים למועדון, שניסו לקיים פעילות לילדים שם ואף שכרו את שרותיו של שחקן העבר שוקי נגר, שיאמן את הילדים.

כשזה נודע לראש העיר, הוא תבע את המעורבים על הפעלה ללא רישיון עסק והתיק נידון עכשיו בבית משפט השלום בת"א.

אחד המעורבים בהפעלת הקייטנה הוא שחקן העבר ישראל ספיר, שאמר לנו: "באנו ממקום כל כך טוב, לעשות טוב לילדים, הבאנו את שוקי נגר לאמן אותם ומה קיבלנו? תביעה פלילית. הבעיה הכי גדולה היא שראש העיר לא אוהב ספורט וככה לא נוכל להתקדם לשום מקום".

מעבר לכך, לאגודה למען מכבי ר"ג, המכבים, הגיעה פתאום תשלום ארנונה של יותר ממיליון שקלים עבור שימוש במגרש, כאשר עיניכם הרואות מהצילומים, אין שום פעילות במגרש, אולי כמו שכבר כתבתי - של נחשים ועקרבים.

יו"ר ועד הנאמנים של העמותה למען המכבי בר"ג, הכתב הפלילי בוקי נאה, אמר על הניסיון לטענתו לשבור אותם ע"י תשלום גבוה שברור שלעמותה אין את הכסף לשלם: "כמו הילד ההולנדי שמחזיק את האצבע בסכר ומונע מהמים להציף את היבשה, כך אוהדי הכח ר"ג עומדים מול כל חובבי הנדל"ן שמנסים להשתלט על המגרש. כאמצעי לחץ, ראש העיר דורש מאיתנו עכשיו מעל מיליון שקלים ארנונה. הכח עם המגן דוד קיימת 110 שנים, היא שרדה את השואה ואת כל הקמים עליה, גם הפעם היא תשרוד את המשבר. אבל לא כך חושבים בעיריית ר"ג. הם יעשו הכל מהכל לפנות אותנו מהמגרש מהסיבה המרכזית שלטענתם קיבלנו את השימוש במגרש בדרך לא חוקית".
המאבק עוד ימשך, ויש כאלה הרוצים כבר בסיום הסכסוך ומפנים אצבע מאשימה לבוקי נאה ולעמותה שלו. אחד מהם הוא מנכ"ל הכח ר"ג היום איציק זויגי: "אין לנו רישיון עסק, עשינו את הכל וקיבלנו תשובה שלילית מהעירייה. עד לפני שנה היה דשא. עד שהעמותה בראשות בוקי נאה החלה להתערב וזה הביא לסגירת המגרש, למרות שלא צריך אישור עסק לאימונים. חייבים להפסיק את העימות עם ראש העיר כי הוא היחיד שיש לו את הכוחות לפתור הכל, אבל העמותה עושה לו קשיים וצרות. היום אנחנו בליגה ב', מתאמנים ומשחקים במגרשי הספארי הסמוכים. נעשה הכל כדי לעלות ליגה".

גם יו"ר הפועל ר"ג עינב חזנוולד, שקבוצתו שיחקה במגרש וינטר, מבין את הבעייתיות שנוצרה וכפועל יוצא מזה, אי אפשר לשחק במגרש במרכז הארץ כשיש חוסר גדול במגרשים: "הפיל הלבן של הכדורגל הישראלי, איצטדיון וינטר, סגור שנים. בשני הכובעים שאני חובש כיו"ר הפועל ר"ג וחבר הנהלת ההתאחדות אני חש תסכול גדול מהנעשה במגרש וינטר. יש מחסור קשה של איצטדיונים לכדורגל המקצועני. זאת הבעיה הכי גדולה של הכדורגל שלנו. יש מגרשים שמשתמשים בהם שלוש וארבע קבוצות ו-וינטר סגור, כשהוא ממוקם במקום הטוב ביותר במרכז. איצטדיון שעם שיפוץ והרחבה יכול להגיע ליותר מ-20 אלף צופים עם אלפי חניות. אני מצפה שכל מי שמעורב ויכול לשנות את המצב. עיריית ר"ג, ההתאחדות לכדורגל ונאמני הכוח לעשות הכל להשמיש את האיצטדיון וזה יהווה שינוי מרענן בכדורגל הישראלי המשווע למתקן כזה".

לסיכום, אין אופטימיות. המאבק בעיצומו ולא נראה פתרון באופק. עד כמה המצב לא טוב ולא קרוב אפילו להסתיים, תעיד תגובתו של ראש העיר ר"ג כרמל שאמה הכהן: "האיצטדיון, לצערנו, לא בחזקתנו, אלא ניתן בעבר בדרך לא ברורה, ולא ברורה החוקיות ובטח לא המהות והנכונות הציבורית למהלך. זה היסטורי, זה קרה לפני עשרות שנים שניתנו לגורמים לא ראויים למשאב ציבורי כזה נדיר, שהופקד בידיהם והם מזניחים את האיצטדיון ומייצרים אין סוף בעיות עם רשויות אחרות, החל מהתנגדות המשטרה ועד אי מתן רישיון עסק ועד לזה שהם לא משקים את הדשא ויש שדה קוצים. אנחנו בעירייה פועלים משפטית לביטול ההסכמות המוזרות שהגיעו איתם בעבר כאן בעירייה ולהחזיר את האיצטדיון לציבור ולחדש אותו,  אפילו לתקן אירופאי".