כדי להבין חלק קטן ממה שקורה סביב הדראפט ובמהלכו רגע לפני הדבר האמיתי, כתב ESPN אדריאן ווג'נרובסקי הלך אחורה לאחד הדראפטים המשונים והמשוגעים של השנים האחרונות, זה של 2013. בשלושה פרקים נפרדים של הפודקאסט שלו הנקראים "הדראפט של יאניס", הוא תיאר כל מה שנכנס לתהליך הבחירה באנטטקומפו ועד הרגע בו קראו עם הג'נרל מנג'רים של הקבוצות המעורבות, הסוכנים שלו וגם יאניס עצמו.
כמובן שהסיפורים על כך שהחלום שלו היה בכלל להיות כמו תיירי הנרי ולשחק כדורגל, ואיך הכל השתנה כשראה את סופו ונבחרת יוון גוברת על ארה"ב ב-2006 מסקרנים ומעניינים, אבל בגלל שאנחנו נמצאים ערב הדראפט, החלק האחרון, בו הוא נבחר לבסוף במקום ה-15 על ידי מילווקי הוא המסקרן והמעניין ביותר.
קצת רקע: אנטטקומפו נולד ביוון למשפחה של מהגרים מניגריה. כשהוא התחיל לשחק כדורסל באופן רציני בגיל 15, עדיין לא היה לו או למשפחתו דרכון מקומי וסוכניו אף הציעו אותו לכמה מדינות, אך בסופו של דבר הוא נשאר ביוון. לפני שנבחר בדראפט הוא עוד שיחק בליגת המשנה ביוון לצד "חובבים עם כרס שמעשנים במחצית", על פי אחד הדוברים בפודקאסט. קשה היה להעריך את הפוטנציאל שלו.
מי ידע שהוא יהפוך למה שהוא היום (Getty)
אחת הקבוצות שכן אהבה מה שהיא ראתה ביאניס היא אטלנטה. היא אפילו דאגה שיגיע יחד עם אחיו תנאסיס לארה"ב, ראיינה אותו, ערכה לו מבדקים רפואיים מדוקדקים ונתנה לו ציוד בחינם. הוא אפילו התארח בביתו של ה-GM דני פרי במשך כמה ימים. ההוקס ניסו להחביא את יאניס כמה שאפשר כי הם החזיקו בבחירות ה-16 וה-18 והם לא רצו שיבחרו אותו לפני.
ואז הגיע יום הדראפט עצמו. לא היה אף כישרון אחד שבלט מעל כולם והיה קונצנזוס למקום הראשון, אבל קליבלנד הדהימה את כולם כשלקחה את אנתוני בנט. "זו היתה בדיחה", אמר פרי על הבחירה. לפי ווג'נרובסקי, אצל אף אחת מהקבוצות האחרות בלוטרי הוא אפילו לא היה ברשימה. אורלנדו שקלה לקחת את יאניס בבחירה מספר 2, אבל הג'נרל מנג'ר ציין ש"לא היו לי מספיק ביצים לעשות את זה". בסופו של דבר ויקטור אולאדיפו נבחר.
הצוות המקצועי בהוקס ניתח מי יכול לקחת אותו: פורטלנד חיבבה אותו, אבל הלכה בסופו של דבר עם סי. ג'יי מקולום בבחירה העשירית. פילדלפיה בחרה במייקל קרטר וויליאמס ב-11. באותו זמן אטלנטה ניסתה לבצע טרייד כדי לבחור גבוה יותר, ואף היתה בשיחות עם אוקלהומה סיטי, אבל זו ביטלה ברגע האחרון. כשהגיעה הבחירה שלה, יאניס היה אחד משלושה ברשימה של סם פרסטי, שידוע כאחד הג'נרל מנג'רים החכמים והממולחים בליגה.
התרשם מיאניס, אבל היה צריך ביג-מן (Getty)
אנטטקומפו לא רצה להגיע לשם, אבל פרסטי לא ויתר ואמר שייתכן שיבחר בו והוא ייאלץ להישאר באירופה. הג'נרל מנג'ר של OKC ידע מספיק על יאניס, אבל הוא בדיוק הגיע לגמר ה-NBA ב-2011 וחיפש תרומה מיידית בצבע. הסנטר סטיבן אדאמס נבחר. דאלאס היתה הבאה בתור, והיא היתה אחת המועמדות המובילות לקחת את יאניס. הג'נרל מנג'ר דוני נלסון היה ידוע כחובב שחקנים אירופאים (נוביצקי ודונצ'יץ', לא צריך להגיד יותר) ואף תיאר את יאניס כ"ד"ר ג'יי הבא".
אבל דאלאס רצתה להחתים בקיץ את השחקן החופשי המבוקש ביותר בקיץ ודאלאס היתה צריכה מקום בתקרת השכר. היא ביצעה טרייד עם בוסטון כדי לבחור נמוך יותר והסלטיקס בחרו בסופו של דבר את קלי אוליניק אחרי שדני איינג' צפה מקרוב ביאניס ולא התרשם. יוטה עוד הספיקה לבחור בשבאז מוחמד, שעבר בטרייד למינסוטה. אטלנטה חשבה שזה שלה. ואז הגיע מילווקי.
"עם הבחירה ה-15 בדראפט של 2013 מילווקי בוחרת את יאניס אנטטוקומפו מאתונה יוון", אמר דייויד סטרן על הפודיום. פרי תיאר את האנרגיה בחדר של אטלנטה: "היינו מרוסקים". הם ניסו לעשות טרייד עליו אחרי הבחירה, אבל הג'נרל מנג'ר ג'ון האמונד סירב בנימוס: "אנחנו לוקחים אותו". אותו האמונד נשאל בפודקאסט האם היתה לו הזדמנות לראיין אותו או להסתכל בדו"ח הרפואי שלו לפני הבחירה. "לא", היתה התשובה.
"האמונד מעולם לא קיבל קרדיט על כך ששינה את מהלך ההיסטוריה. הוא לא חשב שהוא בחר במג'יק ג'ונסון או בדוקטור ג'יי או בשחקן שיהיה ה-MVP שנתיים ברציפות", סיים ווג'נרובסקי את הקטע השלישי בפודקאסט ויאניס עצמו הוסיף על הרגע המיוחד שלו: "היום הזה שינה לא רק את החיים שלי, הוא גם שינה את החיים של הילד שלי מבלי שהוא יודע אפילו".
שבאז מוחמד. נבחר לפני יאניס (Getty)