לברון ג'יימס אמנם החמיץ העונה את הפלייאוף, אבל הוא לא החמיץ הזדמדנות להפוך להיות שחקן ה-NBA הפעיל המיליארדר הראשון - כך טוענים במגזין "פורבס" היוקרתי.
על פי "פורבס", לברון רשם שנה מפלצתית מבחינת הכנסות כלכליות בסכום כולל של 121.2 מיליון דולר וכעת שוויו מוערך במיליארד דולר. מייקל ג'ורדן, לצורך העניין, הוא שחקן NBA נוסף שהפך למיליארדר - אבל עשה זאת רק עשור אחרי שפרש הודות להשקעתו בשרלוט הורנטס. כך נראית התפלגות ההכנסות של לברון >>
חברת ההפקות "ספרינג היל" (300 מיליון דולר)
החברה של לברון נקראה על שם מתחם הדירות באקרון שבו גדל. היא איחדה שלוש חברות שונות שהיו בבעלותו של לברון וגייסה 100 מיליון דולר מתומכים. על פי הערכות, חלקו של לברון מוערך בכ-50% לאחר שמכר נתח משמעותי מהחברה ב-725 מיליון דולר. מאז ועד היום, ספרינג היל הייתה חלק מהפקת "ספייס ג'אם 2", סרט הדוקו על נאומי אוסקה וכעת עובדת על סרט ביוגרפי על ימיו הראשונים של לברון כאיש ציבור.
חברת ההשקעות "פנוויי" (90 מיליון דולר)
אם לברון אי פעם חלם להיות בעלים של קבוצת NBA, הוא בדרך הנכונה. כבר עכשיו הכוכב מחזיק בזכויות על קבוצת בייסבול, כדורגל והוקי. הוא קנה שני אחוזים מליברפול ב-2011, מחזיק באחוז בודד מבוסטון רד סוקס, הבעלים של 80% מרשת הספורט של ניו אינגלנד וגם הבעלים של FSG (פורמולה).
נדל"ן (80 מיליון דולר)
לברון אמנם הפך למיליארדר רק עכשיו, אבל הוא חי את החיים האלה כבר שנים. יש בבעלותו שלושה נכסים בשווי כולל של 80 מיליון דולר, ביניהם אחוזה על סך 10 מיליון דולר סמוך לאקרון, אחוזה של 13,000 מ"ר בבוורלי הילס ואחוזה עם שמונה חדרי שינה בלוס אנג'לס.
מסעדת "בלייז פיצה" (30 מיליון דולר)
הפיצרייה של לברון היא אחד הפרויקטים מהם הוא הכי התלהב. הוא הספיק לעבוד מאחורי הדלפק ואפילו לצאת לרחובות כדי לקדם את המותג. על פי הדיווחים, הוא שילם פחות מיילון דולר עבור נתח של 10% מהרשת - שמאז גדלה ליותר מ-300 סניפים בארה"ב ובקנדה.
מזומן והשקעות נוספות (מעל 500 מיליון דולר)
לחיות כמו לברון ג'יימס זה עסק לא זול. צריך לשלם למנהלים, סוכנים, עורכי דין - וזה בלי הוצאות מחייה. עם זאת, ב"פורבס" מאמינים שללברון יש כחצי מיליארד דולר מנכסים נוספים שבבעלותו מעבר לאלה שצויינו. כמו למשל מכירת ה"ביטס" של ד"ר דרה לאפל תמורת 3 מיליארד דולר ב-2014, ומניות בחברת כושר ובחברת תזונה.