אפשר להגיד שהעונה שעברה של מכבי תל אביב ביורוליג, וזו הנוכחית (לפחות בינתיים), מייצגות מגמות הפוכות לגמרי. ב-2019/20 הקבוצה של יאניס ספרופולוס חזרה להיות אחת מאריות היבשת, כאשר כל יריבה ידעה שמחכה לה לילה ארוך ביד אליהו, והעונה חניכיו של היוונים מדשדשים בתחתית הטבלה.
לקראת חזרתו של עומרי כספי למפעל מחר (חמישי) נגד הכוכב האדום בלגרד בהיכל, יצאנו לבדוק את ההבדל בין המספרים העונה ביורוליג, לאלו של העונה שעברה. בעוד הצהובים מקווים לצאת לדרך חדשה, הם ישמחו לשמוע שלמרות המאזנים ההפוכים, המספרים יכולים לתת להם לא מעט סיבות לאופטימיות. צפו להפתעה.
מכבי מחזיקה כרגע במאזן 8:3, ואילו אשתקד אחרי 11 משחקים היא ניצחה שבעה משחקים והפסידה ארבע פעמים בלבד (אחרי שפתחה את העונה עם שני הפסדים רצופים, כן?). אם נסתכל על אחוז הניצחונות, נגלה שהעונה הצהובים ניצחו 27% ממשחקיה, ו-67% בכל 2019/20.
ברגע שצוללים לדף הסטטיסטיקה, ניתן למצוא דמיון די מדהים בין שתי העונות, כפי שהבטחנו לכם:
- מכבי ת"א לקחה 33.5 ריבאונדים למשחק עד כה העונה (ראשונה ביורוליג), ו-32.6 בעונה שעברה.
- מכבי ת"א קלעה 0.93 נק' לפוזשן (התקפה) העונה, ו-0.98 בעונה שעברה.
- מכבי ת"א קלעה 29.4 סלי שדה למשחק העונה, ו-30.1 בעונה שעברה.
- מכבי ת"א קלעה ב-45% מהשדה העונה, ו-47% בעונה שעברה (36% לשלוש העונה ו-37% בעונה שעברה)
- בשתי העונות הצהובים קלעו ב-73% בדיוק מהקו.
- מכבי ת"א רשמה 2.4 חסימות למשחק העונה, ו-2.3 חסימות בעונה שעברה.
- מכבי ת"א סחטה 19.1 עבירות למשחק העונה, ו-19.2 בעונה שעברה.
- בשתי העונות מכבי ת"א לקחה 5.2 זריקות למשחק ב"אייסוליישן" (מהלכי אחד על אחד), ואף קלעה 0.16 יותר סלים העונה.
- בשתי העונות מכבי ת"א לקחה 5.18 זריקות אחרי חתיכות לסל ("Cuts").
על פי המספרים, ההבדל לא מהותי (אלן שיבר)
נתון אחד שבלט מעל כל המספרים, וצריך להטריד את ספרופולוס, הוא האסיסטים. בעונה שעברה חניכיו חילקו 17.1 אס' בלבד למשחק (מקום 10 ביורוליג), אבל במקום להקפיץ את הנתון הזה למעלה, הוא צנח ל-15.4 העונה (מקום 15). נתון נוסף שצריך לעניין את הצהובים נוגע ל"פוסט-אפ". העונה מכבי קולעת סל אחד למשחק מהפוסט, ו-1.54 אשתקד. לאור העובדה שאנטה ז'יזיץ' הצטרף לקבוצה הנוכחית, ניתן היה לצפות שהמספרים הללו יהיו הפוכים.
אצל מכבי ת"א אמנם אין הבדל משמעותי, אבל אצל אותלו האנטר, שהיה מהשחקנים הבולטים בעונה שעברה, יש ירידה רצינית ביכולת שבאה לידי ביטוי גם על דף הסטטיסטיקה. במספר דקות כמעט זהה, האנטר קולע 7.7 נק' העונה לעומת 10.3 בעונה שעברה. העונה הוא קולע ב-47% מהשדה ו-62% מהעונשין, ואילו בעונה שעברה המספרים הללו עמדו על 58% ו-71%. אשתקד הוא גם לקח 1.26 יותר כדורים חוזרים ומסר 0.77 יותר אסיסטים. העונה, אגב, בניגוד לעונה שעברה כמובן, יש לו מדד פלוס מינוס שלילי.
אלייז'ה בראיינט הוא אחד השחקנים הבודדים בקבוצה שהמספרים שלו השתפרו באופן ניכר העונה, אבל מבחינת ספרופולוס, הוא צדיק בסדום. האחוזים של טיילר דורסי משלוש צנחו ב-4.6%, של אנג'לו קלויארו ב-5.7% ושל סקוטי ווילבקין בלא פחות מ-8.1% (33.3% מחוץ לקשת העונה לעומת 41.4% בעונה שעברה). אגב, מבין השחקנים שלוקחים לפחות 1.5 זריקות לשלוש במשחק, האחוזים של דראגן בנדר הם הנמוכים בקבוצה (26%).
אם נתייחס שוב למספרים הקבוצתיים, שבדרך כלל מספרים את הסיפור, נשאלת השאלה מדוע יש הבדל כל כך גדול בטבלת היורוליג בין שתי העונות של התל אביבים. ובכן, אפשר לשים את האצבע על עניין אחד - המשחקים הצמודים. עם קצת יותר מזל, ריכוז ואופי, מכבי ת"א יכלה להיות כעת בצמרת. גם בעונה שעברה היא הפסידה לאחר סל ניצחון, כשג'ייסי קארול תפר שלשה מכריעה במדריד כבר במחזור השני, אבל אז, בניגוד לעונה עד כה - המפולת נעצרה.
האנטר. יעצור את כדור השלג? (Getty)