במכבי ת״א מאוכזבים מאוד מכך שהם מגיעים לישורת האחרונה של העונה הסדירה בלי סיכוי להעפיל לפלייאוף, והקושי העיקרי הוא למצוא את האנרגיות להישאר תחרותיים עד הסוף. כאשר ברמה הספורטיבית אין יותר מדי על מה לשחק, המוטיבציה כעת יכולה לבוא דווקא ממקור אסטרטגי יותר - הכסף. בעקבות שינוי משמעותי במבנה התגמול הכספי ביורוליג, יש כעת מטרה חדשה לצהובים: לסיים בין 14 הראשונות.
בעונות קודמות, כל ניצחון יורוליג הניב כ-40 אלף יורו מהסכם השיווק הכולל של היורוליג. בעונה שעברה, שבה מכבי רשמה 19 נצחונות, הדבר היווה נתח תקציבי חשוב מאוד של כ-3 מיליון שקלים. אלא שהשנה, בעקבות הקורונה, הנהלת היורוליג החליטה לשנות את מבנה התגמול ולבטל, רק לעונה הזאת, את התגמול בעבור כל ניצחון. על פי אחת ההחלטות, רק הקבוצות שמסיימות ב-14 המקומות הראשונים יזכו למענק נוסף, של 150 אלף יורו. קבוצה שתסיים מחוץ ל-14, לא תהיה זכאית למענק. והנה לכם סיבה נוספת עבור הצהובים לנסות להישאר לפחות במיקום הנוכחי שלהם (14).
לערוץ הספורט נודע עוד כי דירקטוריון היורוליג החליט ליישם תוכנית שלפיה 79% מהכספים יחולקו על פי הסכמי זכויות השידור, ו-21% על פי הישגים ספורטיביים. כידוע, לכל קבוצה מ-11 הקבוצות המשוריינות יש הסכם זכויות שידור שונה עם רשתות שונות, ולכן הסכום משתנה על פי אותם הסכמים. 21% האחרים יחולקו על פי המיקומיים הסופיים בעונה הסדירה, כאשר הקבוצות שהעפילו לפלייאוף יקבלו נתח גדול משמעותית לעומת אלה שלא, החל מאותם 150 אלף יורו, ועד 650 אלף לקבוצה שמעפילה לפיינל פור, ו-1.5 מיליון יורו לקבוצה שמסיימת את העונה הסדירה במקום הראשון.
מזרחי. מכבי ת"א לא תיפגע כלכלית בצורה קשה (אלן שיבר)
ברתומאו. שינה את שיטת התגמולים בגלל הקורונה (אלן שיבר)
ביוון מנתחים: מכבי התרשלה בפן הפסיכולוגי
בתוך כך, מגזין ה״גזאטה״ היווני פרסם כתבה מעמיקה על הכישלון של מכבי העונה. במאמר של ואסיליס ולאצ׳ופולוס, שכותרתו ״תיק מכבי: הבחירות הבינוניות והחולשה במאני טיים״, מתבצע ניתוח של הכשל הפסיכולוגי שהוביל להפסדים בכל כך הרבה משחקים צמודים: ״אם המועדון היה משקיעה משאבים בפן הפסיכולוגי הרגע שההפסדים החלו להיערם, אולי הקבוצה היתה במקום אחר״. עם זאת, הכותב מדגיש כי ההכנה הלקויה שנבעה מ״ההתעקשות לסיים את הליגה הישראלית בכל מחיר״ גבתה מחיר קשה מאלופת ישראל בבואה להיערך לעונת 20/21.
על הפן הכלכלי נכתב: ״מי שהיתה נחשבת לקבוצה של המדינה בישראל הפסידה הכנסה פוטנציאלית של 10 מיליון יורו ממכירת מנויים וכרטיסים בעקבות המגפה. הדבר בא לידי ביטוי בכך שהיו לקבוצות אפשרויות מוגבלות מאוד בהחתמה שחקנים מהרמה הגבוהה ביותר, ולכן הסתפקו במכבי בתחליפים זולים״.
ברמה המקצועית, המאמר משבח את יכולתה של מכבי לשמור על רוב השחקנים העונה שעברה, אך קוטל אותה על הרכש, ובעיקר את דראגן בנדר ואת אנטה ז׳יז׳יץ׳. אלא שעיקר הביקורת מופנית להיעדר היצירתיות בכדורסל של יאניס ספרופולוס ולנסיגה הברורה ביכולתו של סקוטי ווילבקין בסיבוב השני. לסיכום נכתב: ״יאניס ספרופולוס יתחיל את העונה הבאה עם אמון מלא, ושינויים ייעשו בוודאות, השאלה כמה״.
מכבי תשנה את פניה בעונה הבאה? (אלן שיבר)