בעוד כחודש וחצי עונת היורוליג הסדירה תגיע לסיומה. עדיין לא ברור איפה מכבי תל אביב תסיים את המסע האירופה שלה ב-2022, אך יש דבר אחר שכן אפשר לבדוק. הצהובים ידועים כאחת הקבוצות העשירות בישראל, אבל איפה הם עומדים ביחס ליריבותיהם ביורוליג? העיתונאי דונאטאס אורבונאס בדק בדיוק את זה, במחקר שערך האתר "באסקט ניוז" על תקציבי הקבוצות השונות ביורוליג.
לפי המחקר שנערך, הצהובים נמצאים במקום התשיעי בטבלה של היורוליג עם תקציב של כ-18 מיליון יורו, מעט מתחת לבאיירן וזניט, אבל פי 2.5 פחות מריאל מדריד וברצלונה. קבוצות שנמצאות מעל הצהובים בטבלת הליגה, אבל מתחתיהם בטבלת התקציב הם מונאקו (14.7 מיליון יורו), קאזאן (15 מיליון יורו) ואולימפיאקוס (15 מיליון יורו).
ומה מבחינת משכורות השחקנים והמאמנים? גם כאן הצהובים נמצאים במקום התשיעי, עם משכורות כוללות (נטו) של 7 מיליון יורו, למעלה מפי שלושה פחות מהתקציב של צסק"א, שעומד על 22 מיליון יורו (הגבוה בליגה). מונאקו, באיירן מינכן וקאזאן הן הקבוצות שנמצאות בטבלה מעל למכבי, זאת למרות שהם משלמים משכורות פחותות יותר.
אחת הסיבות לכך אגב, היא השפעת המיסים שמשולמים בכל מדינה. כך לצורך העניין בדקו במחקר כמה תצטרך לשלם קבוצה לשחקן שלה, כדי שהוא יקבל נטו 100 אלף יורו לעונה. בישראל שחקן זר שישתכר בסכום הזה יצטרך לקבל 150 אלף יורו ברוטו, בעוד שחקן ישראלי יצטרך לקבל כ-200 אלף יורו כדי להישאר עם הסכום הנ"ל לאחר מיסים. ברוב המדינות אגב, אין הפרדה בין שחקן זר ושחקן מקומי מבחינת מיסים. בעיה.
מתחרים עם עשירים (GETTY)