מכבי תל אביב סיימה את העונה הסדירה עם ניצחון 86:92 על מילאנו ועכשיו יכולה להתרכז במנה העיקרית. כבר בשלישי, הצהובים יתחרו בפליי-אין ויתחילו את המסע שלהם בנוקאאוט מהמקום השביעי, אותו הבטיחו כבר לפני סיום העונה הסדירה.
אז איך עובד הפלייאין, מי היריבות האפשריות, מה חוקי הפורמט ומה ההשפעות לגבי המשך העונה בליגה הטובה באירופה? אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר בכל הפרטים הדרושים ולערוך היכרות מעמיקה עם היריבות.
שיטת הפליי-אין
לאחר שהורגלנו לכך ששמונה הקבוצות הראשונות בסיום העונות הסדירה ממשיכות לפלייאוף, בעונה הנוכחית היורוליג אימצה את השיטה מה-NBA. מקומות 1-6 עולות ישירות לרבע הגמר, בעוד שמקומות 7-10 ילכו לסבב משחקים נוסף כדי להשיג את הכרטיס. בכל אופן, מכבי תל אביב תהיה עם יתרון ביתיות במשחק הראשון, ואם תפסיד אז גם במשחק השני.
מקום 7 משחק מול המקום ה-8: המנצחת מעפילה לפלייאוף מהמקום השביעי, המפסידה תמשיך למשחק נוסף.
מקום 9 משחק מול המקום ה-10: המנצחת ממשיכה למשחק נוסף, המפסידה מודחת מהיורוליג.
משחק בין המפסידה במקומות 7-8 למנצחת בין מקומות 9-10, המנצחת עולה לפלייאוף מהמקום השמיני.
מי היריבות האפשריות?
זה החלק הרלוונטי בנוגע למקומות שמערבים את את מכבי תל אביב.
7. מכבי תל אביב 14:19
8. וירטוס בולוניה 16:17
9. באסקוניה 16:17
במצב שנותר יש תרחיש אחד והוא די פשוט, וירטוס בולוניה תארח את באסקוניה לקרב ישיר על המקום השמיני והאפשרות לפגוש את מכבי תל אביב. המנצחת תסיים באופן וודאי, ללא קשר להפרש, במקום השמיני ותשחק מול הצהובים בבלגרד.
פורמט חדש. ישיגו כרטיס לפלייאוף (GETTY)
וירטוס בולוניה
הקבוצה האיטלקית פתחה את העונה בסערה. אחרי זעזוע על הקווים בסמוך לפתיחת העונה, סרג'יו סקאריולו פוטר ובמקומו מונה לוקה באנקי, אחרי הצלחה גדולה עם נבחרת לטביה בגביע העולם. המאמן האיטלקי זכור בעיקר לקהל הישראלי מסדרת "נס מילאנו" ב-2014, אז הצהובים הדיחה את מילאנו שלו כל הדרך לזכייה ביורוליג. האיטלקים היו נפלאים בחלק הראשון של העונה והיו בין ארבע הראשונות במשך שלבים ארוכים, אך התקופה האחרונה לא מבשרת טובות. ביורוליג היא הפסידה ב-11 מ-14 המשחקים האחרונים, כשגם בליגה היא בכושר לא טוב ומתקשה לצאת מהתקופה הרעה שפוקדת אותה.
טורניקה שנגליה, הפורוורד הגיאורגי, הוא השחקן הבולט הקבוצה. טוקו מעמיד 14.6 נקודות, 5.2 ריבאונדים, 3.5 אסיסטים, 59% ל-2 ו-80% מהקו ב-18 דקות בממוצע. אחרי שפתח את העונה עם מעל 50% לשלוש, הפורוורד בצניחה באספקט הזה ועומד כעת על 27% מחוץ לקשת.
הגארדים הבולטים של דניאל האקט הוותיק, ששיחק במילאנו ההיא בסדרה הזכורה מול מכבי, מרקו בלינלי שלמרות גילו המופלג קולע מעל 14 נקודות עם 40% מחוץ לקשת, איפה לונדברג הדני, שלא יציב אך במשחקים בודדים ניצח לבדו את היריבה, כשגם אייזאה קורדינייה הוא שחקן משמעותי בקו האחורי.
קו הפנים, מלבד שנגליה, מורכב מג'ורדן מיקי, אוניין דובריץ', אנטה זיזיץ' אקילה פולונארה ובראיינט דאנסטון, ולא נחשב לאחד הקווים הקדמיים החזקים במפעל. בשני משחקים מול הצהובים, בולוניה ניצחה בביתה 90:100 והפסידה בבלגרד 95:78, מה שהבטיח לצהובים יתרון במקרה של ראש בראש.
וירטוס בולוניה. בכושר לא טוב (GETTY)
באסקוניה
באסקוניה רשמה ניצחון חוץ ענק 91:95 מול ריאל מדריד בחוץ הודות להופעת ענק של מרקוס הווארד ולמעשה היא תלויה לגמרי בעצמה במאבק על המקום השמיני. כאמור, ניצחון חוץ בבולוניה יבטיח לה מפגש מול מכבי תל אביב
מרקוס הווארד הוא האיש לעצור בקו האחורי. הגארד שיכול להתפוצץ בלכ רגע נתון מוביל את היורוליג בכל ההיסטוריה בנקודות למשחק פר 40 דקות והעונה, 18.5 נקודות ב-40% מחוץ לקשת, עם 113 שלשות העונה (שיא כל הזמנים), 3.53 שלשות מוצלחות בממוצע למשחק.
בנוסף אליו במצבת הגארדים/סמול פורוודים מצטרפים אליו קודי מילר מקנטייר, שחתום על מספר שיאים מרשימים בעונת הרוקי שלו, ביניהם טריפל דאבל ושיא אסיסטים, הוא הרכז המוביל של הקבוצה, לצדו ג'ורדן תאודור, כריס צ'יוזה ו-וניה מרינקוביץ'.
טדאס סדקרסקיס הוא אחד מפריצות העונה ביורוליג ומעמיד 9.1 נקודות ו-6.6 ריבאונדם למשחק עם 41% לשלוש, כשצ'ימה מונקה הוא אחד הפורוורדים הטובים ביותר העונה ביורוליג עם 14.1 נקודות, 6.7 ריבאונדים, 60% לשתיים ו-38% לשלוש נקודות בעונה הטובה ביותר בקריירה שלו. לצדי השניים, הפורוורדים הנוספים ברוטציה הם ניקוס רוקאבופולוס, דני דיאז וסאנדר ראייסטה.
במצבת הסנטרים נמצאים מאט קוסטלו (יכול לשחק גם בעמדה 4), מאיק קוטסאר האסטוני וקאליפה דיופ. במשחקים העונה מול הצהובים, הספרדים ניצחו 82:92 ובבלגרד הפסידו 89:81 לקטש.
מרקוס הווארד. קלעי אדיר (GETTY)