$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
יורוליג 2024/2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד הפרש
1 ריאל מדריד 0 0 0 0
2 פנאתינייקוס 0 0 0 0
3 מונאקו 0 0 0 0
4 ברצלונה 0 0 0 0
5 אולימפיאקוס 0 0 0 0
6 פנרבחצ`ה 0 0 0 0
7 מכבי תל אביב 0 0 0 0
8 באסקוניה 0 0 0 0
9 אנדולו אפס 0 0 0 0
10 וירטוס בולוניה 0 0 0 0
11 פרטיזן בלגרד 0 0 0 0
12 ארמאני מילאנו 0 0 0 0
13 פאריס באסקט 0 0 0 0
14 ז`לגיריס קובנה 0 0 0 0
15 באיירן מינכן 0 0 0 0
16 הכוכב האדום בלגרד 0 0 0 0
17 וילרבאן 0 0 0 0
18 אלבה ברלין 0 0 0 0
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

איפה מכבי ת"א? דירוג הכוח ביורוליג

חלק 1 מתוך 2 בפרויקט מיוחד של ערוץ הספורט: קיבצנו עבורכם את מקומות 10-18 בקבוצות הליגה הטובה באירופה, כולל ההסברים, ההפתעות והשינויים. מה דעתכם על הדירוג? כתבו לנו

עמית ניר
עמית ניר  02.10.24 - 16:12
Getting your Trinity Audio player ready...

אחרי עוד קיץ מעניין במיוחד, עונת 2024/25 ביורוליג תצא מחר (חמישי) לדרך. לקראת העונה החדשה וכמו בכל עונה, ערכנו באתר ערוץ הספורט דירוג עוצמה, שבו דירגנו את כל 18 קבוצות המפעל מהפסגה ועד לתחתית לפי הרמה הצפויה שלהן במהלך העונה הקרובה. כעת אנו מציגים בפניכם את החלק הראשון בדירוג, שבו נמצאות הקבוצות שדורגו במקומות 10-18, כאשר מחר יעלה החלק השני בדירוג, שבו יוצגו בפניכם הקבוצות שדורגו במקומות 1-9.

18. אלבה ברלין 
אחרי עונה שכללה חמישה ניצחונות בלבד, הגרמנים נפרדו מיוהנס תימן וסטרלינג בראון, שני השחקנים המרכזיים שלהם, אך צירפו מנגד את טרביון וויליאמס. הגעתו של הסנטר שכיכב באולם בעונה שעברה ונבחר לחמישיית העונה ביורוקאפ הייתה מפתיעה למדי, שכן היה נראה שהוא בדרך לקבוצת יורוליג תחרותית יותר, אך באלבה הוא יזכה להוביל את הקבוצה ולספק מספרים שיבטיחו לו קפיצת מדרגה בעתיד הקרוב. מלבד לוויליאמס, מי שעשויים למשוך את תשומת הלב ולקוות לקפיצת מדרגה נוספת הם שני האיטלקים הצעירים, מתאו ספאניולו וגבריאלה פרוצ'ידה. מעבר לזה, אלבה צפויה לסיים גם את העונה הקרובה בתחתית המפעל, כאשר השאלה היחידה היא האם היא תצליח להשיג יותר ניצחונות מבעונה שעברה.

17. וילרבאן 
אחרי שהצליחה לקפוץ מקום אחד מעל לתחתית בעונה שעברה, שבמהלכה שלושה מאמנים שונים עמדו אצלה על הקווים, הקבוצה הצרפתית אמנם ביצעה קיץ מסקרן אך לא צפויה לשיפור רציני בטבלה, אם בכלל. וילרבאן איבדה מצד אחד שחקנים חשובים כמו טימוטי לואוו-קבארו ויוסופה פאל, אך רשמה חיזוקים מעניינים בעיקר בעמדות 1-3, שבהן היא הימרה על שחקנים שמגיעים לראשונה לאירופה (שאקיל האריסון ואדמירל סקופילד) או חבר'ה צעירים יותר שיקבלו הזדמנות (מלווין אג'ינסה). מי שינסה לממש את ההבטחה הגדולה לגביו הוא תאו מאלדון, ששב לקבוצה לאחר מספר שנים מעבר לים ויחד עם פריס לי יוביל את הקו האחורי. מתחת לסלים ג'ופרי לוברן הוותיק ישלוט, כאשר גם נזכה לראות פנים מוכרות בדמותו של טאריק בלאק. בכל מקרה, הסגל של פייריק פופה לא שווה תחרות על הפליי-אין.

16. פריז
אחרי העונה המטורפת שרשמה, שכללה זכייה ביורוקאפ והפסד בגמר הליגה הצרפתית למונאקו, הקבוצה הצרפתית סוף סוף הגיעה ליורוליג וכעת היא תנסה להוכיח כי מגיע לה מקום של קבע. הסגל הבכיר בראשותו של טי ג'יי שורטס אמנם נשאר, כאשר גם שחקני יורוליג כמו מאודו לו, יאקובה אואטרה וקבריוס הייז הגיעו, אך העזיבה של המאמן המצוין תומאס איסלו ל-NBA עשויה לפגוע בקבוצה הנהדרת של עונת 23/24. עם הסגל הנוכחי וחוזקת היורוליג העונה קשה לראות את פריז מצליחה להיאבק על פליי-אין, אך עונת הבכורה של טיאגו ספליטר על הקווים, לצד היכולות המעולות של שורטס ונדיר חיפי, צפויות לגרום ללא מעט עניין מכיוון עיר האורות.

15. באיירן מינכן
אחרי שתי עונות רצופות שבהן היא סיימה במקום ה-15, נראה שגם העונה הקבוצה הבווארית תישאר באיזור. פבלו לאסו עזב אחרי עונה אחת וגורדי הרברט הגיע במקומו, כאשר בגזרת הרכש באיירן הצליחה לצרף את צמד הגרמנים אוסקר דה סילבה ויוהאנס פוקטמן שיעזרו לה לשמור על הפערים בליגה, ואיתם גם הנחיתה את ים מדר ושבאז נאפייר, שצפוי לקחת את המושכות על הקבוצה. האבידות של סילבן פרנסיסקו, ליאנדרו בולמארו וסרג' איבקה לא הרסניות עבור באיירן, אך נראה שמה שנשאר והתחליפים שצורפו, לא באמת יובילו לקפיצת מדרגה שתכניס אותם לפליי-אין.

*פתיחת העונה בליגה לא בישרה טובות עבור מדר, שנראה כרגע כאופציה שלישית בעמדת הרכז. עם זאת, כפי שאנחנו מכירים את הישראלי, יש לו מה לתרום ביורוליג, הוא לא אחד שמוותר בקלות וילחם על מנת לטפס ברוטציה.

14. ז'לגיריס 
הקבוצה של אנדראה טרינקיירי איבדה בקיץ האחרון את שני השחקנים המשמעותיים ביותר שלה בעונה שעברה, קינן אוואנס ורולנדס שמיתס, ועל חשבונם הביאה לא מעט שחקנים מסקרנים. לצד הבסיס הליטאי הרחב שנותר בקבוצה, סילבן פרנסיסקו וטיירון וואלס (עונה אדירה בטורק טלקום) ינסו להיכנס לנעליו של אוואנס בקו האחורי, דייבידאס סירבידיס (מלך הסלים ביורוקאפ בעונה שעברה) ואיגנס ברזדייקיס יתנו כוח אש נוסף ובראיינט דאנסטון הוותיק יעניק מהניסיון וההגנה שלו. על הנייר, אין ספק שהסגל של הליטאים לא נכלל בעשירייה המובילה ביורוליג ואולי אף לא ב-15 הראשונים, אך כפי שהתרגלנו לראות בשנים האחרונות, לנצח אותם זו משימה קשה לכל קבוצה, על אחת כמה וכמה בז'לגיריו ארנה.

13. הכוכב האדום
כמו בקיץ הקודם, גם הפעם בסרביה הנחיתו לא מעט שמות יפים, אך בניגוד לפתיחת העונה הקודמת, הפעם יאניס ספרופולוס מתחיל על הקווים. בגזרת הרכש, קודי מילר-מקנטייר הצטרף אחרי עונה מצוינת בבאסקוניה שהייתה יכולה לסדר לו קפיצת מדרגה גדולה יותר ויהיה חלק משלישיית רכזים מרשימה לצד יאגו דוס סנטוס ומילוש תיאודוסיץ' הוותיק. מלבדו, אוגניין דובריץ', ניקולה קאליניץ' (שבו לקבוצה) ואייזאה קנאן הם שחקני יורוליג לא רעים בכלל שיוכלו לשדרג את הקבוצה, אך נראה שלצד עמדות 1-3 מרשימות, בעמדות 4-5 הסרבים נותרו אפורים ופשוט לא מספיק טובים. אחרי שסיימו במקום ה-16 בלבד בעונה הקודמת, ההחתמות שבוצעו עשויות לקחת את הכוכב קדימה, אך מאבק על הפליי-אין עדיין נראה מעט רחוק.

12. פרטיזן בלגרד
קיץ בסגנון "פינוי בינוי" עבר על הקבוצה של ז'לקו אוברדוביץ', שנותר כמעט השריד היחיד מעונת 23/24, אותה סיימה הקבוצה מקום אחד מחוץ לפליי-אין. קווין פאנטר, זאק לידיי ויתר החברים עזבו ובמקומם הגיעו לא פחות מ-14 שחקנים חדשים. הדקות בקו האחורי יתחלקו בין פרנק נילקינה, דוויין וושינגטון, סטרלינג בראון, איפה לונדברג וקארליק ג'ונס, שמגיע לראשונה לאירופה עם ציפיות גבוהות, בעוד מי שצפויים להוביל את הקו הקדמי זה הצמד המסקרן של טייריק ג'ונס וברנדון דייוויס. מצד אחד, מדובר בקבוצה חדשה, חסרת שמות גדולים ועם הרבה שחקנים חסרי ניסיון יורוליג. מנגד, אוברדוביץ' על הקווים והטירוף בשטארק ארנה לבדו שווה לא מעט ניצחונות כל עונה. אם הדברים יתחברו, זו תהיה קבוצה ששווה מקום בפליי-אין; אם לא, היא מסוגלת לסיים גם יותר נמוך מהתחזית הזו.

11. באסקוניה
אחרי העונה המכובדת ב-23/24, שהסתיימה עם סדרת פלייאוף מול ריאל מדריד, הקבוצה הבאסקית אמנם הצליחה לשמור על שני כוכביה הגדולים, מרקוס הווארד וצ'ימה מונקה, אך איבדה את קודי מילר-מקנטייר, שהפך לאחד הרכזים הבולטים ביורוליג במהלך העונה ועבר לכוכב האדום. מי שינסו להיכנס לנעליו הם טרנט פורסט, שהגיע לראשונה לאירופה מארה"ב לאחר עונה באטלנטה וקאמר בולדווין, שסיפק עונה נהדרת ביורוקאפ. מלבד לצמד, טימותי לואוו-קברו עשוי להתברר כרכש חשוב מאוד עבור הבאסקים לאחר עונה אישית טובה בווילרבאן ודונטה הול ה'קפיץ' ישתלט על עמדת הסנטר לאחר שלוש עונות במונאקו. עם פבלו לאסו על הקווים, לא מעט כישרון, אתלטיות וקלעי מטורף אחד חסר מצפון על הפרקט, באסקוניה אמורה לגרום להנאה רבה לצופים וגם להילחם על מקום בפליי-אין.

10. מכבי ת"א
קיץ לא פשוט עבר על האלופה הישראלית, שאחרי שכבר נגעה בפיינל פור היורוליג יצאה בידיים ריקות ואיבדה את ארבעת כוכביה הגדולים ביותר. חלק גדול מהכסף שלהם, הוציאו הצהובים בקיץ על השארתם של תמיר בלאט ורומן סורקין, שיצטרכו להצדיק את מקומם ולהפוך לשחקני מפתח, כאשר ג'ורדן לויד עתיד להפוך לאיש מספר 1 של עודד קטש. מלבד לשלישייה הזאת ולחסיאל ריברו, במכבי הלכו על לא מעט הימורים הקיץ, כאשר אחד מהם כבר התרסק (דריל מייקון), והותיר נכון לרגע זה את הקבוצה ללא שחקן בעמדה קריטית. מלבד החיפושים אחר מחליף למייקון, הצהובים גם דלילים בעמדה מספר 3 כאשר נראה שיותר מידי נמצא על הכתפיים של ליוואי רנדולף כרגע. 

מצד אחד, מכבי ת"א עדיין חסרת ביתיות ונחלשה באופן מובהק בקיץ האחרון, כאשר לשחקן שיגיע (לא צפויים להגיע שניים למרות הצורך) עשויה להיות חשיבות רבה על רמת הקבוצה העונה. מנגד, עודד קטש הוכיח בשנים האחרונות כי הוא מאמן טופ ביורוליג וכבר בתקופת ההכנה היה ניתן לראות איך הוא מצליח לחבר את הקבוצה ולהוציא משחקנים מסוימים (יוקובאיטיס למשל) יותר ממה שעשו במשך שנים תחת מאמנים אחרים. מעבר לשישייה הראשונה והחזקה במפעל, אפשר לספור 9 קבוצות שיאבקו על ארבעת המקומות בפליי-אין. אם הדברים יתחברו בצורה טובה, מכבי ת"א יכולה וצריכה להיות שם. אם לא, גם מקום 14 לא נראה מופרך.