טייריס רייס ידע ימים זוהרים במיוחד בכדורסל האירופי. אקס מכבי תל אביב הוביל אותה בעונה בלתי נשכחת להנפת תואר היורוליג ב-2013/2014, ובהמשך גם הספיק לשחק בין היתר בחימקי, ברצלונה ופנאתינייקוס.
כיום, מלבד עבודתו כמאמן אישי של אייזיאה הרטנשטיין, הוא גם מפתח קריירה חדשה כמנטור לשחקנים צעירים בפרוייקט בהנהלתו שנקרא "Trusted Legacy". בתכנית הזו רייס מעביר אימונים לשחקנים שלו, וגם מדריך אותם כחלק מתכנית חינוכית של עבודה אישית כאשר הוא המנטור המוביל. "אנחנו רוצים לתת השראה לדור הבא", נכתב באתר של הארגון, "אנחנו רוצים לעזור לשחקנים למקסם את הפוטנציאל ולהשאיר מאחוריהם מורשת של מצוינות".
רייס גם מאוד פעיל ברשתות החברתיות, שם הוא מרבה לדבר ולפנות לשחקניו. "לבחור את הסוכן הנכון שלך זו החלטה מכריעה בקריירה", אמר באחד מסרטוני המנטורינג שלו, "יש הרבה כסף במשחק כרגע, יש הרבה מה להרוויח ולהציע לילדים האלה. כשמישהו הופך למקצוען הוא צריך לבחור מישהו שייצג אותו, וזה מעבר למה שהם יוכלו לעשות בשבילך כיחיד, צריך לדעת מי האנשים האלה. העתיד של השחקנים בידיים של הסוכנים. אם מישהו לא מכיר את האנשים, למה שהוא יתן לו את העתיד שלו? צריך להכיר את הסוכנים".
רייס המשיך: "צריך להבין מה המטרות, אם הם באמת מנסים לעשות את זה. אנשים שמים את החיים שלהם בידיים של אנשים שהם לא מכירים ואז הם מאשימים אותם בהכל. אני לא יכול להבין את זה. הסוכן עובד בשבילך, נכון, הוא צריך לעשות הכל בשבילך, אבל זו גם האחריות של השחקן להכיר את הסוכן. צריך להבין לאן אתה רוצה לקחת את הקריירה שלך ולייצר את הדרך שלך לשם. הסוכן שלך צריך לדעת מה הכוונות ולדחוף אותך לכיוון שאתה רוצה".
בסרטון אחר אמר אקס מכבי ת"א: "חייבים להציג חוסן, צריך להיות אנשים מפלדה אבל גם לתת לעצמכם חמלה. אניי הייתי צריך להבין איך לעבור דברים, ואיך לפעמים לקחת צעד אחורה ולהסתכל על המצב, להיות מודע. אם יש לך חוסן, אתה מראה אמונה, ביטחון והתמדה. אתה מראה את התשוקה שלך להיות משהו גדול יותר מעצמך. להסתכל אחורה ולהבין שצריך להציג חוסן בכל רגע".
“מורשת של מצוינות“ (GETTY)
"יש לי מסר לשחקנים הצעירים שלי", אמר בהזדמנות אחרת, "זה נכון לשחקני כדורסל בבית ספר ולשחקנים שכבר החלו את הקריירה. לכו למקומות בהם יאתגרו אתכם, למקומות בהם יטחנו אתכם, ותמשיכו ללכת לשם. אתם תלמדו כל כך הרבה ותתחשלו. אתם תבינו שזו רמה חדשה, וכשזה יקרה אתם תדעו שאתם מוכנים לרמה הבאה שאחרי. ככה לא נשארים במקום, הולכים ונותנים הכל".
רייס הוסיף בסרטון אחר: "תמיד תהיו סבלניים, כל מסע הוא מסע אחר ולכל אחד יש קשיים אחרים בדרכם. לכל אחד יש הצלחות שונות, ולהבין את זה זה חשוב. צריך להבין שהכל נמצא בהשוואה לעצמינו, אם אתם מרגישים שאתם משתפרים, אז תשענו על זה. אל תשבו ותחכו לדברים ישגיעו אליכם, אבל תהיו סבלניים לדברים הגדולים. לפעמים היקום יעשה עבורכם דברים גדולים. אף שחקן גדול לא עבר קריירה בלי קושי, אל תמנעו מזה ואל תברחו מזה, זה חלק מהחיים וחלק מהכדורסל".