כדורסל - חדשות עדכונים חיים ותקצירים - ערוץ הספורט
score5
pin ON
01.04.25 07:46
<
>
  • הסתיים
    לוס אנג'לס דודג'רס 6 - 1 אטלנטה ברייבס
  • הסתיים
    דפורטיבו סנטאני 0 - 0 רוביו נו
  • הסתיים
    בויזי סטייט ברונקוס 89 - 59 ג'ורג' וושינגטון קולוניאלס
  • הסתיים
    סאו חוזה 84 - 71 באסקט סיארנסה
  • הסתיים
    ססי פראנקה 117 - 57 קשיאס דו סול
  • הסתיים
    מיאמי מרלינס 4 - 10 ניו יורק מטס
  • הסתיים
    סינסינטי רדס 14 - 3 טקסס ריינג'רס
  • הסתיים
    שארלוט הורנטס 110 - 106 יוטה ג'אז
  • הסתיים
    אינדיאנה פייסרס 111 - 109 סקרמנטו קינגס
  • הסתיים
    וושינגטון וויזארדס 94 - 120 מיאמי היט
  • הסתיים
    אורלנדו מג'יק 87 - 96 לוס אנג'לס קליפרס
  • הסתיים
    רדבול ברגנטינו 2 - 2 סארה
כל התוצאות >
יורוליג מחזור 31
מכבי תל אביב
מכבי תל אביב

מארחים

92
-

אורחים

99
רבע 4
הסתיים
פנאתינייקוס
פנאתינייקוס
, יום רביעי 21:05, 26/03/2025

איבדה את זה: מכבי ת"א נכנעה 99:92 לפאו

הצהובים כבר הובילו ב-15 הפרש בתחילת הרבע הרביעי, אלא שהיוונים סיפקו ריצת 0:18 מדהימה והשיגו 92:99 כדי לעצור את רצף ניצחונות היורוליג של עודד קטש על ארבעה. ג`ייק כהן סיפק את משחקו הטוב ביותר העונה עם 15 נקודות, ליוואי רנדולף הוביל עם 21. קנדריק נאן חגג עם 26 מנגד

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   26.03.25 - 22:58
Getting your Trinity Audio player ready...

מכבי תל אביב כבר ראתה את עצמה מורידה ענקית נוספת אל הקרקע. החבורה של עודד קטש הובילה הערב (רביעי) בבטחה ברבע הרביעי וראתה את פנאתינייקוס המיואשת מציגה יכולת חלשה מאוד. אלא שאז, תוך שלוש וחצי דקות, אלופת אירופה השתלטה על המשחק ועם ריצה אדירה מחקה בין רגע פיגור 15, בדרך ל-92:99 חשוב מבחינתה על ליוואי רנדולף וחבריו. בעקבות זאת, רצף הנצחונות של מכבי תל אביב נעצר על ארבעה, והחבורה ירדה למאזן של 10 נצחונות לעומת 21 הפסדים.

כפי שעשתה לאחרונה גם נגד מונאקו ופנרבחצ`ה, מכבי תל אביב החסרה לא נרתעה מול קבוצת הכוכבים שהגיעה מולה. קנדריק נאן אמנם להט מההתחלה ועשה צרות להגנה של עודד קטש, אך במהרה הצליח טרביון וויליאמס להעלות הילוך גם כן ולדאוג שהוא וחבריו לא יקלעו לבור. במהלך הרבע השני גם ליוואי רנדולף העלה הילוך, נאן הוריד את הקצב, והצהובים תפסו שליטה מוחלטת על המתרחש בבלגרד. אחרי המחצית הגיע מי שהיה נראה שיהפוך לגיבור הבלתי צפוי - ג`ייק כהן, שעם מהלכים התקפיים גדולים סיפק את אחד ממשחקי היורוליג הגדולים שלו.

בזמן שהפורוורד הוותיק להט, החבורה של ארגין עתמאן הייתה בהלם אמיתי. למעשה, באותם שלבים של המשחק היה נראה שהיא לא תוכל לחזור לעניינים כאשר הבעיה שלה רק הלכה והעמיקה בפתיחת הרבע האחרון אז מכבי עלתה ליתרון 67:82. אלא שאז, כאילו לחצה על מתג ובדיוק כפי שעשתה במשחק הקודם שלה נגד אלבה ברלין - פנאתינייקוס שינתה את פניה, נזכרה מי היא באמת והוציאה לדרך ריצה משוגעת. החבורה בירוק ראתה את נאן מתעורר שוב, את חואנצ`ו הרננגומס קולע זריקות יקרות ומספק מהלכים אדירים בהגנה וגם את לורנזו בראון עושה את שלו בדרך לריצת 0:18 ולתפיסת פיקוד על המתרחש. נגד אלבה, דרך אגב, הייתה זו ריצת 0:21 ברבע הרביעי שהעניקה את הניצחון.

במקרה הזה מכבי אמנם ניסתה להלחם ונאבקה עד לסיום, אבל היא לא באמת הצליחה לעצור את המומנטום האדיר שנבנה מן העבר השני. בזמן שמכבי יודעת שעונת היורוליג שלה גמורה, עבור פנאתינייקוס מדובר בניצחון יקר מאוד - עתמאן וחניכיו נאבקים על המיקומים הסופיים של העונה הסדירה לקראת הפלייאוף וכעת הם שיפרו את מאזנם ל-11:20 ששווה למקום השלישי. בשורה התחתונה ובדומה לשקרה באואקה בסיבוב הראשון, מכבי תל אביב הובילה ברוב שלבי המשחק והחזיקה ביתרון דו ספרתי - אך מול כוח האש מנגד לפעמים זה פשוט לא הספיק. מכבי תל אביב שוב מצמצה, פנאתינייקוס הגיבה בעוצמה והשיגה ניצחון ממשחק שספק והייתה ראויה לו באמת.

בכל מקרה שבוע היורוליג של מכבי תל אביב עוד לא נגמר, וביום שישי היא תשחק בלטביה נגד אנדולו אפס (כאשר אחרי המשחק הזה ישארו רק שני משחקים לעונה האירופית - באיירן מינכן ואולימפיאקוס). ביום שני היא תשוב לליגת הישראלית כאשר תתארח אצל הפועל גליל עליון. בינתיים, קטש יקווה לאושש את שחקניו לקראת המשחק הבא, ולהמנע מפציעות נוספות לקראת השלבים המכריעים בישראל.