לא נעים. עמנואל שארפ ויוסטון קוגרס נכנעו הבוקר (שלישי) 65:63 לפלורידה גייטורס בגמר ליגת המכללות האמריקאית, באחד המשחקים הדרמטיים של השנים האחרונות, כזה שהיה בו גיבור טראגי אחד - השחקן הישראלי-אמריקני.
לא כך דמיינו ביוסטון את הגמר הזה, לא כך דמיינו בבית משפחת שארפ את המשחק הזה. בדו-קרב שהיה בשליטה וביתרון של הקוגרס מהרבע הראשון ועד למהלכים האחרונים של המשחק, שמטה הקבוצה מטקסס את הזכייה הראשונה שלה בהיסטוריה, זאת אחרי שהעפילה לגמר לראשונה מאז 1984.
ומי שהפך לצערו לסמל ההפסד הזה הוא לא אחר מאשר עמנואל שארפ. השחקן בן ה-21, בנו של דריק שארפ ממכבי ת"א וכזה שנולד בישראל, רשם הופעה לא טובה עם 8 נקודות, 3 מ-11 מהשדה ו-1 מ-7 לשלוש, כאשר הוא, כאמור, ייזכר כגיבור הטראגי של המשחק.
פלורידה רדפה לאורך כמעט כל המשחק אחרי יוסטון ורק 46 שניות לסיום היא השלימה את המהפך אחרי פיגור מדקות הפתיחה. לאחר מכן, 26 שניות לסיום. איבד שארפ כדור קריטי. אך הרגע הכואב ביותר עבורו הגיע גם עם הכדור האחרון של המשחק.
כשיוסטון בפיגור 2 נקודות, ובהתקפה האחרונה של המשחק, הגיע הכדור לשארפ. הישראלי-אמריקני התרומם לזרוק את הכדור האחרון של המשחק, אך לא יכול היה לשחרר את הזריקה, הפיל את הכדור לפרקט ולמעשה כך הפסידה יוסטון את ההתקפה ואת המשחק.
אבל היה משחק גם מעבר לשארפ. מי שסיים כקלע המצטיין של המשחק היה אל. ג'יי קרייר מהקוגרס, שצלף 19 נקודות והוסיף 6 ריבאונדים, שלא הספיקו לו ולחבריו לכדי זכייה. בצד המנצח, וויל ריצ'ארד סיים עם 18 נקודות ו-8 ריבאונדים, כאשר מצטרף אליו וולטר קלייטון ג'וניור עם 11 נקודות ו-7 אסיסטים, בדרך לזכייה שלישית בהיסטוריה של הקולג'.
הפסד כואב ליוסטון ולעמנואל שארפ (GETTY)