יוליה גלושקו גרמה הערב (שלישי) ללסתות של אוהדי הטניס בישראל ליפול אחרי שהצליחה לנצח את נדיה פטרובה 3:6, 4:6 בסיבוב הראשון של אליפות ארה"ב הפתוחה. פטרובה היא המדורגת 23 בעולם כיום, אך יש לה רזומה מרשים ביותר עם מקום 3 בעולם בשיאה והעפלה לשלבים המכריעים ב-4 טורנירי הגרנד סלאם. לישראלית מדובר בהישג השיא בקריירה, בתקווה לעוד כמה כאלה, אבל לטניס הישראלי הישגים מכובדים מאוד בגזרה. אלה הם 5 הניצחונות הגדולים ביותר של ישראלים בטורנירי גרנד סלאם.
כולם זוכרים את הקפיצה הזו אחרי מכת הניצחון. זה היה אחד הרגעים המרגשים בטניס הישראלי, אם לא בספורט הישראלי. אנדי רם ויוני ארליך הגיעו לגמר אליפות אוסטרליה הפתוחה בטורניר הזוגות ופגשו שם את מיכאל לודרה וארנוד קלמנט הצרפתים. הישראלים היומדורגים אז 8 בעולם, הצרפתים במקום ה-7 ובשעה 6 בבוקר, הם עלו למשחק הגורלי בקריירה. הצמד הלאומי ניצח 5:7, 6:7 והניף לראשונה בהיסטוריה, ועד היום גם לאחרונה, את גביע הגרנד סלאם.
בתקופה האחרונה יש נטייה לזלזל בפועלה של שחר פאר. היא לא בשיאה זה ברור, גם מטורניר ארה"ב הנוכחי היא הודחה במוקדמות. היא הדרדרה בדירוג העולמי והגיעה למעט מאוד הישגים בתקופה האחרונה. יותר נכון, אחד, טורניר זניח בסין. אבל לפני כמה שנים, כולם שוכחים, פאר דילגה בין מגרשי הטניס כשהיא מדורגת בין 20 הטניסאיות הגדולות בעולם כשהישג השיא שלה הוא מקום 11. ב-21 בינואר 2007 הגיעה שחר פאר לרבע הגמר באוסטרליה (כנראה היבשת שעושה מזל לישראלים) ופגשה את סבטלנה קוזנצובה הרוסיה, אז הרביעית בעולם.
הישראלית לא היססה וניצחה 2:6 ,4:6 ועלתה לרבע הגמר כשהיא משאירה את הרוסיה המומה. ברבע הגמר היא הפסידה לסרינה וויליאמס ב-3 מערכות, כשהמערכה האחרונה היתה צמודה עד לרגע האחרון. האמריקנית גם זכתה בסופו של דבר בטורניר.
אנה סמאשנובה היתה אחת הטניסאיות הישראליות הטובות בכל הזמנים. היא דורגה בשיאה 15 בעולם והיתה האישה הראשונה שהופיעה בטורניר גרנד סלאם. אחרי שלהטה בטורנירי גרנד סלאם בגיל הנערותף, עלתה בשנת 1994 לשחק בגזרת הבוגרות ורשמה הישג נדיר כבר בגיל 18. היא הוגרלה כבר בסיבוב הראשון מול המדורגת 5 בעולם דאז, יאנה נובוטנה והביסה אותה 2:6, 4:6. היא אמנם הפסידה בסיבוב הבא לשון סטאפורד, אבל לכזה סיפתח איש לא ציפה. נובוטנה אחר כך פרחה וצמחה וזכתה בווימבלדון וב-3 מדליות אולימפיות.
לדודי סלע אין אולי ניצחונות גדולים בטורנירי גרנד סלאם, הוא לא הגיע רחוק, אבל רגע אחד בהחלט צרוב בזיכרון. בשנת 2009, הגיע סלע לטורניר ווימבלדון והצליח להגיע עד לשמינית הגמר. בסיבוב ה-3 הוא ניצח את טומי רוברדו, אז המדורג 15 בעולם. חשוב לציין כי זה לא היה הניצחון הראשון של הישראלי על רוברדו, אבל כשמדובר בגרנד סלטם, הניצחון מקבל נופך אחר. מאז 1989 לא הגיע ישראלי לשלב היוקרתי ודודי סלע כמעט נגע בתהילה, אך הובס ברבע הגמר ע"י אחד, נובאק דג'וקוביץ' שדורג אז 4 בעולם.
ואם דיברנו על 1989, אז הישראלי הראשון שהגיע לשמינית גמר גרנד סלאם הוא לא אחר מעמוס מנסדורף האגדי. הישראלי הבכיר הגיע לשלב היוקרתי בשנת 1989 גם בווימבלדון וגם באליפות אוסטרליה הפתוחה. באוסטרליה הוא הודח ברבע הגמר ע"י איוון לנדל, מאמנו של אנדי מארי היום. מיה הגדול מכולם? תחליטו אתם.
-
פאר. שכחנו שהיא עשתה דברים גדולים (gettyimages)
-
סמאשנובה. הישג אדיר
-
דודי סלע. עדיין יכול לרשום הישג מרשים (gettyimages)