הוא חזר. נובאק ג'וקוביץ' זכה הלילה (בין ראשון לשני) באליפות ארה"ב הפתוחה ויסגור את 2018 עם שני תארי גראנד סלאם רצופים. אלוף ווימבלדון היה גדול על חואן מרטין דל פוטרו, ניצח 3:6, 6:7 (4) ו-3:6 בגמר והגיע גם לציון דרך מרשים: מייג'ור מספר 14 בקריירה - בדיוק כמו פיט סמפראס. כעת רק רוג'ר פדרר (20) ורפאל נדאל (17) מקדימים את נולה, שבכלל סבל מפציעה במרפק בתחילת השנה ונאלץ לעבור ניתוח.
ג'וקוביץ' שלא זכה באף גראנד סלאם בשנה שעברה, קיבל את הגביע בניו יורק בפעם השלישית בקריירה אחרי משחק שבו הוא העביר מסר ברור. דל פוטרו - חובב קאמבקים ידוע - הצליח לערער את הסרבי במערכה השנייה שנמשכה שעה ו-35 דקות, הציגה את הגירסא העצבנית של נולה וכללה גם משחקון של 20 דקות, אבל במהלכו הוא הציל שלוש נקודות שבירה והיה גדול על יריבו.
המערכה הראשונה, שבה ג'וקוביץ' היה צריך 42 דקות כדי לנצח, הייתה שונה לחלוטין והוא נראה בה בלתי עציר. אחרי יתרון 0:2 במערכות, הסרבי הפסיד רק פעם אחת בכל הקריירה - ליורגן מלצר ברולאן גארוס ב-2010 - ודל פוטרו מצא את עצמו משחק גם נגד הסטטיסטיקה. הוא חזר לחיים במערכה השלישית עם שבירה וקאמבק ל-3:3, אבל ביצע שגיאה כפולה שעלתה לו ביוקר.
גם כשזה נראה אבוד, דל פוטרו - אלוף ארה"ב ב-2009, הגראנד סלאם האחרון שלו - לא ויתר וניסה שוב ושוב לחזור בעזרת הקהל שתמך בו לאורך הגמר, אבל ג'וקוביץ' היה פשוט ברמה משלו. גם בעונה נהדרת מבחינתו, במהלכה הגיע לרבע גמר ווימבלדון, לחצי גמר הרולאן גארוס ולמקום השלישי בעולם, הוא לא הצליח לנצח את נולה והתקשה לעצור את הדמעות בסיום.
עם שש זכיות באליפות אוסטרליה, ארבע בווימבלדון, שלוש באליפות ארה"ב ואחת ברולאן גארוס, השאלה המרכזית אחרי הגמר הזה היא איזה ג'וקוביץ' נראה ב-2019: זה של תחילת 2018 או זה של סופה?
שני גראנד סלאמים ברצף. ג'וקוביץ' (Getty)
ברמה אחרת (Getty)
קרב ענקים (Getty)
מערכה ראשונה - 3:6 לג'וקוביץ'
ג'וקוביץ' שמר על ההגשה בפתיחת הגמר, אבל לא הצליח לאיים על דל פוטרו במשחקון הבא, 1:1. שני הטניסאים העלו את הרמה במשחקון השלישי, הארגנטינאי הוביל 0:30 מול ההגשות של נולה, אבל הסרבי חזר, שמר על קור רוח עם חבטה נהדרת ועלה ל-1:2. דל פוטרו שנראה חד, המשיך בשלו והמעמד לא ממש משפיע על השניים עד עכשיו, 2:3 לג'וקוביץ'.
בדרך לגמר דל פוטרו ניצח 17 מ-18 המערכות ששיחק, ג'וקוביץ' רשם 18 מ-20 ועד עכשיו קשה להפריד בין השניים. השינוי הגיע במשחקון השמיני, בו נולה חזר מפיגור 40:0, הגיע לנקודת השבירה הראשונה בגמר וניצל אותה בדרך ל-3:5. ג'וקוביץ' לא פספס את ההזדמנות, סגר עניין וניצח 3:6 במערכה האשונה תוך 42 דקות.
ניצח את המערכה הראשונה ב-42 דקות. ג'וקוביץ' (Getty)
נלחם. דל פוטרו (Getty)
מערכה שנייה - 6:7 (4) לג'וקוביץ'
דל פוטרו הסתבך ונקלע לפיגור 30:0 עם ההגשה שלו, ג'וקוביץ' הגיע לנקודת שבירה אחרי חבטה נהדרת, אבל הארגנטינאי חזר ועלה ל-0:1. ג'וקוביץ' שמר על ההגשה שלו, דל פוטרו הקפיץ את הקהל במשחקון הבא עם חבטה בין הרגליים, אבל זה לא ממש עזר לו כשנולה שבר שוב ועלה ל-1:2.
ג'וקוביץ' שנראה בליגה משלו, ניצח עוד משחקון ועלה ל-1:3, בעוד נראה היה שלדל פוטרו הכל הולך יותר קשה. למרות זאת, הארגנטינאי שזכה לעידוד מסיבי מאוהדיו, נשאר בעניינים וצימק ל-3:2 במשחקון שבו סחט תשואות גם משחקנית הקולנוע, מריל סטריפ. דל פוטרו - אחד שיודע דבר או שניים על קאמבקים - חזר בגדול עם שבירה, שמר על ההגשה שלו ועלה ל-3:4 בזמן שג'וקוביץ' נראה יותר ויותר עצבני.
נולה שמר על ההגשה הבאה שלו, אבל זה הלך קשה. במשחקון הפכפך שנמשך לא פחות מ-20 דקות (!), הסרבי הציל שלוש נקודות שבירה והשווה לבסוף ל-4:4. המגמה נמשכה ואייס - החמישי של דל פוטרו בשעתיים של טניס - עזר לו לעלות ל-5:6. אחרי שגם ג'וקוביץ' לא נשבר, המערכה הוכרעה בשובר שוויון, שבו הסרבי התגבר על פיגור 3:1 בדרך ל-4:7 ו-6:7 במערכה כולה.
מתח גם ביציע. ילנה ג'וקוביץ', אשתו של נובאק (Getty)
מערכה שלישית - 3:6 לג'וקוביץ'
ג'וקוביץ' פתח את הסט כמו שסיים את הקודם ושמר על ההגשה אחרי ראלי אדיר. גם בשני המשחקונים הבאים לא היו שבירות, אבל אז נולה היה פשוט גדול על דל פוטרו ונכנס לטירוף כשהחליק ובכל זאת הצליח לחבוט בחזרה, המשיך בשלו, שבר ועלה ל-1:3.
דל פוטרו לא ויתר, החזיר שבירה, שמר על ההגשה ונשאר בתמונה, אבל שגיאה כפולה בתזמון הכי גרוע מבחינתו עלתה לו בפיגור 5:3. ג'וקוביץ' הגיש לזכייה בטורניר, סגר עניין עם 3:6 במערכה השלישית וחגג תואר שלישי בניו יורק.
מי יעצור אותו? ג'וקוביץ' ברגע הניצחון (Getty)