כשהיא בת 21 בלבד, נעמי אוסקה פתחה את שנת 2019 עם ניצחון בגמר אליפות אוסטרליה הפתוחה, וזכתה בתואר הגראנד סלאם השני שלה ברציפות בתוך חמישה חודשים, לאחר שעשתה זאת גם בארה"ב מול סרינה וויליאמס. היפנית ניצחה 6:7, 7:5, 4:6 את פטרה קביטובה, ניצחון שעתיד להעלות אותה למקום הראשון בדירוג העולמי.
היפנית הצעירה, שלפני שנה בזמן הזה בדיוק הייתה ממוקמת במקום ה-72 בעולם, זכתה לראשונה בגראנד סלאם האוסטרלי ועשתה זאת בסטייל. שני התארים הרצופים מדרגים אותה כטניסאית הראשונה שזוכה בשני גראנד סלמים רצופים מאז סרינה וויליאמס ב-2015 ונראה שסוף סוף יש טוענת לכתר. קביטובה הצ'כית יכולה להתנחם בעובדה שהציגה טניס נהדר והצליחה לחזור מן המתים, לאחר שאוסקה כבר הייתה מרחק שלוש נקודות מזכייה באליפות.
כבר מתחילת המשחק היה ניתן לראות שלא מדובר בעוד גמר. עוד במשחקון הראשון קיבלנו לחימה ללא פשרות של היפנית, שעשתה טעות כפולה שכמעט ועלתה לה בהגשות, אך ירדה לקרקע, השיגה ניצחון ועל הדרך העירה את הקהל במלבורן. הצ'כית לא התרשמה מהיכולת הטובה והבאז סביב אוסקה, והסתכלה לה בלבן של העיניים במשך כל המערכה הראשונה שהסתיימה בשוויון והגיעה למשחקון שבירה אותו היפנית ניצחה.
אוסקה המשיכה את המומנטום ושברה את הצ'כית בתחילת המערה השנייה בדרך ל-3:5 איטי במיוחד. אבל אז משהו קרה וקביטובה התעוררה וחזרה לתמונה במהפך אדיר שהשאיר את הקהל ואת אוסקה המומים, בדרך ל-5:7 אחרי 55 דקות של טניס. היפנית, שפיספסה שלוש נקודות שבירה שהיו מקנים לה את התואר מוקדם מהצפוי, הגיבה לא טובה וירדה מהמגרש בדמעות, כששפת הגוף שלה השתנתה לחלוטין. מנגד, הצ'כית נראתה כמו טניסאית שונה לגמרי ונראה היה שהמומנטום עובר צד.
המערכה הקובעת כבר הרגישה כמו קרב אדיר בין שתיים מהטניסאיות הטובות בעולם. רמת הטניס עלתה ואוסקה שלטה במתרחש על המגרש. קביטובה ניסתה למנוע את הניצחון והשיגה את המשחקון החמישי ברציפות שלה הם פתיחת המערכה, אבל היפנית הייתה רמה אחת מעל ושברה אותה בדרך לשלושה משחקונים רצופים שהבטיחו לה את הניצחון. בסיום אוסקה זכתה באחד הגמרים היותר דרמטיים של אליפויות אוסטליה השונות.
מהלך המשחק:
שתי הטניסאיות שמרו על ההגשות שלהן בפתיחה, על אף טעות כפולה שכמעט ועלתה לאוסקה במשחקון הראשון. היפנית התעשתה מהר והחזירה במשחקון שלישי נהדר שכלל שני אייסים. לאחר הפתיחה המהוססת, הצ'כית הייתה זו שהעלתה הילוך קודם לכן והגיעה במשחקון השביעי לשלושה נקודות שבירה, אבל היפנית לא התרשמה בדרך לניצחון ושמירה על ההגשות פעם נוספת.
קביטובה יזמה יותר והצליחה להשיג נקודה בכל פעם שהגיעה אל הרשת (4/4), אך גם רשמה 16 טעויות לא מחוייבות לעומת 9 בלבד של אוסקה, ולבסוף איבדה את המערכה הראשונה. 6:7 לאוסקה בסיום במערכה הראשונה.
בניגוד למערכה הראשונה, המערכה השנייה נפתחה בשבירה של קביטובה, שהוציאה את אוסקה מהכלים. הצ'כית השיגה שישה ווינרים בשלושת המשחקונים הראשונים וכמעט פתחה ב-0:3 מבטיח, אבל היפנית הצליחה לשבור בחזרה במשחקון השלישי שארך כ-10 דקות.
הייתה קרובה. קביטובה (getty)
בכושר מדהים. אוסקה (getty)
טוענת לכתר. אוסקה (getty)
אווירה נהדרת במלבורן (getty)
אנחת רווחה. אוסקה (getty)
השתחרר הלחץ. אוסקה (getty)
הזוכה המאושרת. אוסקה (getty)
גמר שעלה על הציפיות (getty)
מאוכזבת. קביטובה (getty)
יכולה לחייך. אוסקה (getty)
אוסקה תפסה את המומנטום בשתי ידיים ושברה בפעם השנייה כשהיא מנצחת 12 מתוך 16 ההגשות שלה בחמשת המשחקונים הראשונים. היפנית גם הייתה יכולה לגמור את המשחק ולזכות בגראנד סלאם השני שלה, אבל קביטובה חזרה משלוש נקודות אליפות במשחקון התשיעי, השוותה וגם הפכה את התוצאה מ-5:3 ל-5:7 במערכה שארכה 55 דק' ושינתה את המומנטום על המגרש. התואר נשאר על המדף, לפחות לעוד מערכה אחת.
קביטובה המשיכה את היכולת הטובה גם בפתיחת המערכה השלישית והשיגה ניצחון במשחקון הראשון שהיה לחמישי ברציפות שלה. אבל שוב היפנית חזרה למשחק ושברה את הצ'כית בדרך לשלושה ניצחונות רצופים שמקרבים אותה לתואר. קביטובה הציגה טניס מצוין במערכה השלישית, אולי הטוב ביותר שלה במשחק, ומנעה מאוסקה לשבור פעם נוספת עם שלושה אייסים בשבעת המשחקונים הראשונים. אבל היפנית המצויינת הייתה גדולה עליה בסיום והשיגה את הניצחון עם 4:6 במערכה השלישית והמכריעה.
מהטובות בעולם. אוסקה וקביטובה (getty)
נשברה ראשונה. קביטובה (getty)
במגמת עלייה. אוסקה (getty)
הציגה טניס איכותי. קביטובה (getty)