$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

פיונגצ'אנג תארח את משחקי החורף ב-2018

הוועד האולימפי הבינלאומי בחר בעיר מקוריאה הדרומית לארח את המשחקים האולימפים. מינכן הפסידה בהצבעה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   06.07.11 - 18:15

Getting your Trinity Audio player ready...
חגיגות הזכייה בפיונגצ'אנג (gettyimages)
הוועד האולימפי העניק הערב (רביעי) לעיר פיונגצ'אנג שבקוריאה הדרומית את הזכות לארח את משחקי החורף האולימפיים ה-23 שיתקיימו בתחילת 2018. טקס בחירת המארחת התקיים בעיר דרבן, שבדרום אפריקה במסגרת הכנס ה-123 של הוועד האולימפי הבינלאומי.

חברי הוועד האולימפי בחרו את פיונגצ'אנג והחזירו את המשחקים האולמפיים לקוריאה, שיתקיימו בדיוק 30 שנים אחרי משחקי הקיץ בסיאול 1988, בהם השתתפו לראשונה ספורטאים מקצוענים. זו תהיה הפעם השלישית שמשחקי החורף ייערכו באסיה, אחרי סאפורו ונאגאנו שאירחו את האירוע ב-1972 ו-1998 בהתאמה.

הכנס נערך החל מהבוקר כאשר כל אחת מהערים המועמדות, מינכן (גרמניה), פיונגצ'אנג (קוריאה הדרומית) ואנסיי (צרפת) הציגו את התוכנית שלהם לקראת המשחקים האולימפיים. את הרעיון המרכזי שמאחורי כל משחקים. הסיסמא של מינכן הייתה "פסטיבל חברות", בעוד שבקוריאה פנו לרעיון להחזיר את משחקי החורף לאסיה, 20 שנה אחרי משחקי נאגאנו ב-1998. אנסיי, העיר הצרפתיה ששוכנת בסמוך להר המונבלאן המפורסם פנתה לרגש ההיסטורי, כאשר חלק מהתחרויות ייערכו בעיירה שאמוני, שאירחה את משחקי החורף הראשונים אי פעם ב-1924.

פיונגצ'אנג הייתה המועמדת המובילה בסוכנויות ההימורים, שצפו למאבק צמוד בינה לבין מינכן, שקיוותה לעשות היסטוריה ולהפוך לעיר הראשונה בתולדות המשחקים האולימפיים שמארחת גם משחקי קיץ וגם חורף. כדי לזכות באירוח שלחו הקוריאנים את הנשיא לי מיונג-באק. העיר הקוריאנית צפויה להשקיע סכום חסר תקדים במונחים של משחקי חורף, כאשר רק עלות הרכבת החדשה שתחבר בין סיאול לפיונגצ'אנג מוערכת ב-1.6 מיליארד דולרים.

פיונגצ'אנג ניצחה בפער גדול עם 63 קולות לעומת 25 של מינכן. אנסיי קיבלה 7 הצבעות בלבד. "הייתי בהלם מהעובדה שההצבעה נמשכה סיבוב אחד בלבד", אמר נשיא הוועד הבינלאומי ז'אק רוג, "ציפינו לשני סיבובים, אבל הפער היה מדהים". יו"ר ההצעה של פיונגצ'אנג, צ'ו יאנג-הו, הוסיף: "זה אחד הימים הגדולים ביותר בתולדות המדינה שלנו. זו הגשמת חלום מבחינתנו, הסבלנות הארוכה שלנו השתלמה". פיונגצ'אנג הפסידה פעמיים בהצבעה לוונקובר (2010) וסוצ'י (2014).