$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תערוכה בווינגייט: אגודות ספורט יהודיות שנמחקו

למעלה מ-20 מועדונים פעלו בקרקוב עד 1940, רוב הספורטאים נרצחו

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   27.04.14 - 12:37
Getting your Trinity Audio player ready...
ספורט בקרקוב, תערוכה מיוחדת (ארגון יוצאי קרקוב)
ספורט בקרקוב, תערוכה מיוחדת (ארגון יוצאי קרקוב)

למעלה מ-20 אגודות ספורט יהודיות פעלו בקרקוב עד 1940 וכעת תערוכה ראשונה מסוגה מציגה תיעוד היסטורי של הספורטאים היהודים רבי ההישגים, שרובם מצאו מותם בשואה. התערוכה, שהוצגה במוזיאון ההיסטורי של קרקוב תוצג לראשונה ביום הזכרון לשואה ולגבורה במכון ווינגייט. "עלינו לזכור כי יחד עם האנשים אשר נרצחו בשואה, אבדה גם תרבותם", הזכירה קולט אביטל, יו"ר מרכז הארגונים של ניצולי השואה.
 
בקהילה קטנה, שמנתה 60,000 יהודים, התקיימה פעילות ספורטיבית ענפה ברמה גבוהה, וכמעט בכל ענפי הספורט: כדורעף, כדור מים, שחייה, חתירה, שייט, ספורט חורף, ספורט מוטורי, אגרוף, היאבקות, אופניים, טניס, טניס שולחן, התעמלות, אתלטיקה וכמובן כדורגל.

הספורטאים היהודים מקרקוב בלטו במישור הלאומי וייצגו את פולין בקבוצות הלאומיות ובתחרויות ארציות וזכו לשלל הישגים. על פי הוראות השלטון הגרמני מ-23 ביולי 1940, נסגרו כל מועדוני הספורט היהודיים ורכושם נתפס והוחרם על ידי שלטונות הכיבוש הנאצי. רוב הספורטאים היהודיים של קרקוב נרצחו.

בין אגודות הספורט יהודיות היו שתי אגודות גדולות - מכבי (הציונית) ויוצ'נקה (הבונד), אבל היו גם נוספות: החשמונאי, מלודושץ (נעורים), אדריה, אמטוזי (חובבים), בר כוכבא, דרור, גבורה, גדעון, כוכב, הגיבור, הכדור, הכוח, יהודה, קדימה, אוריינט, הפועל, הכוח ועוד.     

בראשון נפתחה במכון ווינגייט תערוכה המציגה את הספורט היהודי בקרקוב שבין שתי המלחמות. במסגרת התערוכה מוצגות תמונות, קטעי עיתונות מאותה תקופה, תעודות, מסמכים ועוד. את התערוכה ערכו והפיקו במוזיאון ההיסטורי של קרקוב, שם הוצגה במשך מספר חודשים ב-2012, כאשר יוזמת ומפיקת התערוכה היא לילי הבר, יו"ר ארגון יוצאי קרקוב בישראל.