שנתיים מינוס יום לטקס הפתיחה של המשחקים האולימפיים בטוקיו, שיחלו ב-24 ביולי 2020, הוא זמן שיש בו מעבר לציונו בלבד, כיוון שההכנות של השנים האחרונות עוברות מיפן בכלל וטוקיו בפרט לכל רחבי העולם.
בשנתיים הקרובות יהיה על כ-11 אלף ספורטאים לקבוע את הקריטריון הבינלאומי והלאומי כדי להגיע לשם בתחרויות ב-33 ענפי הספורט (50 תתי ענפים, כדוגמת אופניים שיש בו תחרויות בחמישה ענפי משנה).
היפנים עושים את עבודתם ביסודיות, והם ימשיכו בכך עד סיום המשחקים, כפי שראינו את אוהדי נבחרת יפן ואת שחקניה במונדיאל ברוסיה, אבל כעת מאות אלפי ספורטאים יצטרפו אליהם כדי להגיע לאירוע הספורט הגדול מעודו שיחולקו בו 339 מדליות בתחרויות השונות (בריו חולקו 306, בלונדון 302).
שנתיים למשחקים הוא האות לקדחתנות הגדולה של עולם הספורט, כשעל הרבה שאלות כבר קיבלנו תשובה. לוח הזמנים של המשחקים נקבע כמעט בשלמותו, למעט ענפי השחייה (שחייה, שחייה צורנית וקפיצות למים), שעדיין מנהלים מו"מ מול הוועדה המארגנת על שני נושאים עיקריים – הוספת עוד יום תחרויות בשל העובדה שהתווספו עוד שלוש תחרויות שחייה ושאלת שיבוץ משחקי הגמר בשעות הבוקר, כפי שהיה במשחקי בייג'ין לטובת שוק הטלוויזיה האמריקאי.
אחד הענפים האחרונים להסכים ללו"ז הנוקשה הוא הבייסבול, שחוזר עם הסופטבול לתכנית המשחקים, אבל עם שש נבחרות בלבד ולמרות זה יהיו בו שלבים נוספים שיאפשרו לנבחרות לשחק יותר משני משחקי מוקדמות ומשחק אחד בשלב ההצלבה על מנת לקבוע את זהות המדליסטיות.
שנתיים לטקס הפתיחה ואופן חלוקת 7.8 מיליון הכרטיסים לתחרויות וטקסי הפתיחה והסיום כבר נחשפו. היפנים שומרים על סמליות וכרטיסים רבים יימכרו ב-2020 יין (כ-18 דולר) לילדים עד גיל 12 ולמבוגרים מגיל 60. כמחצית מהכרטיסים יהיו בפחות מ-72 דולר. כניסה לשניים מהענפים החדשים במשחקים – טיפוס וסקייטבורד יהיו בין 27 ל-36 דולר, ומשחקי הכדורסל בטורניר 3X3 יהיו בין 27 ל-160 דולר.
עובדים במרץ (getty)
תחרויות הג'ודו, שהיפנים מצפים לזכות בהם בכל 14 המדליות האפשריות, יהיו יקרים מאוד בגלל הביקוש הרב בשוק המקומי – עד 485 דולר לתחרויות הגמר - פי שלושה מאשר בלונדון לדוגמה. גם תחרויות ההיאבקות והטניס שולחן, שהיפנים רואים בהם סיכוי גבוה למדליות מקומיות, יהיו עם תג מחיר גבוה.
אירוע הספורט היקר ביותר יהיה ערב הגמר בריצת 100 מטר לגברים, הערב האולימפי הראשון בעידן שאחרי יוסיין בולט, ב-1,170 דולר, והכרטיסים היקרים ביותר יאמירו ל-2700 דולר לטקס הפתיחה.
בעוד שנה בדיוק תשלח הוועדה המארגנת את ההזמנות הרשמיות ל-206 הוועדים האולימפיים בכל העולם, אבל בעבור הספורטאים, שהם לב המשחקים האולימפיים, האות הוא כעת. הכבישים, בתי המלון, האצטדיונים והאולמות, הכפר האולימפי ומרכזי השידור ימשיכו לקבל צורה ולהיות ערוכים לקליטת המבקרים ביפן ולאלו שיצפו בתחרויות משם.
היפנים עומדים בלוחות הזמנים שקבעו מראש, וגם גייסו כשלושה מיליארד דולר רק מחסויות מקומיות (כמעט פי שלושה מאשר בלונדון), וגם גלי החום ואיתני הטבע האחרים לא מאטים את ההכנות.
יפן ובירתה יהיו ערוכות ל-22 ביולי, יומיים לפני טקס הפתיחה ופתיחת התחרויות בטורנירי הכדורגל והסופטבול. שנתיים לטקס הפתיחה והסיפורים האמיתיים של המשחקים מתחילים להירקם ולקבל צורה בכל העולם ולכולם כותרת אחת - הדרך לטוקיו – אך התוכן בכל סיפור וסיפור שונה לחלוטין.
כל ענף ספורט והשיטה שלו, כל יבשת והדרך שלה, כל מדינה וההגבלות שלה. כל מאות אלפי הסיפורים האנושיים, רובם יסתיימו בחוסר ההצלחה להגיע ליפן כספורטאים מתחרים, הם רק ההקדמה לדבר האמיתי, שאת הדרך אליו ואותו נלווה עד לטקס הסיום ב-9.8.2020.
יש עוד הרבה עבודה בדרך (getty)