פערי הרמות. נבחרת ישראל, שכבר איבדה סיכוי לעלות ליורובאסקט 2025, נעלה הערב (ראשון) את שלב המוקדמות במפגש קשה מול סגנית האלופה האולימפית צרפת. בנבחרת קיוו לפחות לנסות ולהקשות על הטריקולור שדרסו כל יריבה בקמפיין הנוכחי, אך זה נגמר ב-100:39 כואב.
קלעו לישראל: אליסה בארון 8, דניאל רבר 6, עדן ציפל 5, עדן רוטברג וג'ני סימס 4 כ"א, שיר תירוש, דוריאן דהן סוייץ', גילי אייזנר ודניאל קארש 3 כ"א.
החבורה של שרון דרוקר יצאה לשני המשחקים האחרונים בקמפיין בידיעה שהיא לא תלויה בעצמה בחלום העלייה לאליפות אירופה בקיץ, ולאחר עוד הפסד דרמטי ללטביה בחמישי, הפעם 83:80, איבדה כאמור סיכוי באופן סופי. הערב, היא ידעה שמחכה לה משוכה בלתי אפשרית. צרפת, שכמעט הפתיעה את ארה"ב בגמר האולימפי בפריז, הביסה בגדול בכל משחקיה במוקדמות, כולל את ישראל, 52:94 במפגש הראשון.
ישראל ש"אירחה" את ההתמודדות בירגה, דווקא פתחה נהדר ועלתה ליתרון 2:9 מפתיע בהובלת אליסה בארון, שסיימה כקלעית המובילה של דרוקר וקלעה 8 נקודות בעשר הדקות הראשונות, אך עם הסכום הזה היא גם סיימה את המשחק, ושם נעצרה ההפתעה.
גם מול נבחרות אחרות והרבה פחות חזקות, לישראל יש בעיית גובה, כשבסגל הנבחרת אין אפילו סנטרית טבעית אחת, ומול צרפת הגבוהה והאתלטית, הפערים באו לידי ביטוי מהר - הטריקולור התעוררו וסיימו את הרבע הראשון ביתרון 13, והמשיכו ל-25:51 במחצית.
הקלף אולי הכי חזק של צרפפת הוא ההגנה, והיא שוב עצרה את יריבתה על תוצאה נמוכה במיוחד, כשהיא מובילה את הנבחרת שלנו ל-29 איבודים, 16 מהם בחטיפות. בכלל, ההגנה הצרפתית המשיכה לעשות את שלה ברבע השלישי, בו ישראל נעצרה על 3 נק' בלבד וללא סל שדה, מה שפתח גארבג' טיים ארוך למדי. לצד זה כאמור וכצפוי, פערי הגובה והאתלטיות באו לידי ביטוי בעיקר מתחת לסלים. בחמישי מול לטביה דניאל רבר אמנם הצליחה להתמודד עם זה והצטיינה עם 20 נק' ו-20 ריב' אך הערב זה כמובן היה קשה יותר, כשמאזן הכדורים החוזרים עמד על 18:43 לזכות הטריקולור.
למרות הכל חשוב להדגיש, כי לא צריך לבוא בטענות קשות כלפי דרוקר והחניכות שלו, זה אמנם נראה כמו תוצאה חריגה אך כך נראים לא מעט ממשחקיה של צרפת, שלדוגמא דרסה את אירלנד החלשה 24:125 רק ביום חמישי האחרון. ישראל מסיימת את הקמפיין במקום ה-3 בבית, במאזן 4:2 הודות לצמד ניצחונות על אירלנד.