מוקדמות אליפות אירופה 2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד יחס נק’
1 ישראל 6 5 1 458:493 11
2 סלובניה 6 4 2 471:490 10
3 פורטוגל 6 2 4 478:451 8
4 אוקראינה 6 1 5 484:457 7
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"כאב ראש חיובי": סיכום קמפיין הנבחרת

הפנים ליורובאסקט 2025: השחקנים שהרשימו את אריאל בית הלחמי וינסו להיכנס לסגל הסופי

נועה פופלינגר, שליחת ערוץ הספורט לריגה   25.02.25 - 06:58
Getting your Trinity Audio player ready...
נבחרת ישראל מסכמת עוד חלון מוצלח בסיום הקמפיין. אחרי ה-2/2 בנובמבר, גם הפעם נבחרת ישראל צלחה את החלון עם הסגל החסר שלה וסיימה את חודש פברואר עם צמד ניצחונות נאים שהבטיחו לה את המקום הראשון בטבלה בסיום המוקדמות. 

הנבחרת לא הציגה כדורסל גדול אמש (שני) מול סלובניה, בשונה מהמשחק בשישי מול פורטוגל, אך ידעה לסגור סיפור עם רבע רביעי של 15:23 בדרך ל-74:84 על הסלובנים. 

לא מעט שחקנים לא הגיעו לחלון, כל אחד מסיבותיו הוא, כשאחרים בהיעדרם קיבלו את ההזדמנות להרשים את אריאל בית הלחמי ולזכות בכרטיס לטורניר הנכסף. גור לביא, אחד מארבעת השחקנים שערכו בכורה, גרם לכאב ראש חיובי אחרי חלון טוב, כשגם נועם יעקב, למרות קו אחורי מרשים ביותר לנבחרת, יגרום לבית הלחמי לחשוב לקראת אליפות אירופה. אמש סיים גארד הפועל ת"א עם שורה סטטיסטית נהדרת של 17 נקודות ו-7 אסיסטים.
 
רפי מנקו בלט גם הוא. אחרי ה-4/6 לשלוש במשחק הראשון, שחקנה של מכבי ת"א המשיך בכושר הקליעה החיובי כשסיים אמש עם 15 נקודות. איתי שגב (12 נקודות, 10 ריבאונדים) ויאיר קרביץ (9) הרשימו גם כן.

מנקו סיכם: "אנחנו שמחים על התוצאות, אריאל בית הלחמי מתווה לנו דרך שאנחנו באים לכל משחק על מנת לנצח. נכון שהבטחנו את העליה בחלון הקודם אבל רצינו לבוא ולנצח בכל משחק. הנבחרת מאוד צעירה, חבר'ה רעבים מאוד שבאים ורוצים להראות שהמקום שלהם בנבחרת ושיש עתיד טוב לכדורסל הישראלי. אני בתור מישהו שכבר 10 שנים בנבחרת יכול להגיד שמאוד נהנתי בשבוע הזה ואני שמח שיצא לי להכיר את החבר'ה הצעירים האלו והעתיד באמת טוב".

חלון נוסף כאמור הסתיים בתחושות טובות. שחקני הנבחרת "ויתרו" לאיגוד הכדורסל בשל המצב הכלכלי הלא פשוט ולא דרשו משכורת על השבוע שלהם בריגה. הם הסתפקו במענקים ובונוסים על הניצחונות. 

מבחינה מקצועית, הסגל ליורובסקאט 2025 כמובן עוד לא ידוע כשישנם לא מעט סימני שאלה. בין השאר באיגוד ידונו על מצבו של תמיר בלאט. אין עוררין לגבי יכולותיו המקצועיות אך לא בטוח שהפערים בין הצדדים ניתנים לגישור רגע לפני האליפות. בן שרף עתיד להיבחר בדראפט והקבוצה שתבחר בו תחליט אם יצא לאליפות. מלבדם, כפי שאמר בית הלחמי, לא מעט שחקנים גרמו לו ל"כאב ראש חיובי" כמו רועי הובר, נועם יעקב וגור לביא, שהמשיך בכושרו הנהדר מהליגה המקומית.