יציאת הג'ודאים הישראלים לגראנד סלאם באבו דאבי נתקלת בבעיות. שרת התרבות והספורט מירי רגב שלחה היום (ראשון) מכתב נוקב ליו"ר איגוד הג'ודו העולמי, מריוס ויזר, בנוגע לכך שהספורטאים לא יוכל להתחרות תחת סממנים ישראליים.
"זו החובה והזכות של כל מדינה שזוכה לארח תחרות בינלאומית לאפשר לספורטאים שמתמודדים לייצג את מדינתם בכבוד ולהבטיח את בטחונם. זו גם החובה של הוועדים הבינלאומים לדרוש זאת מהמדינות המארחות כחלק מתנאי הסף לקבלת הזכות לארח את האליפות היוקרתית", נכתב במכתב של רגב.
"כידוע לך, רק בשבוע שעבר זכו הג'ודאים הישראלים אורי ששון ושגיא מוקי במדליות זהב באליפות הגראנד פרי שנערכה בעיר טשקנט שבאוזבקיסטן. למרות שמדובר במדינה מוסלמית, הדגל הישראלי הונף שם בגאווה לראש התורן לצלילי ההמנון הישראלי כמקובל. כך היה באוזבקיסטן וכך ראוי שיהיה גם באבו דאבי ובכל מקום בעולם. ספורטאי ישראלי כמו ספורטאי בכל מדינה, מייצגים בהישגיהם האישיים את החברה והמדינה ששלחה אותם לייצגה".
אורי ששון. יתחרה ללא סממנים ישראליים (getty)
"לא ייתכן שבימנו אלה, 70 שנה מאז הוקמה מדינת ישראל, מדינת היהודים, מדינה מבוססת וחזקה, מדינה ככל העמים גאה וזקופה עם ערכים וסמלים ועדיין יהיה מי שידרוש מאיתנון להסתיר את זהותנו משיקולים פוליטים ומדיניים. בנסיבות הללו אני מצפה שתצא הודעה ליו״ר איגוד הגודו הישראלי לפיה הספורטאים הישראלים יוכלו להשתתף עם סמלי מדינתם כשם שעושים זאת כל הספורטאים מכל המדינות האחרות שמייצגים את מדינתם", נכתב בנוסף.
אל הטורניר צפויים לצאת חמש ג'ודאיות מהנבחרת של שני הרשקו ושבעה ג'ודאים מהנבחרת של אורן סמדג'ה. מדובר בשגיא מוקי, אורי ששון, טל פליקר, דניאל בן דוד, ברוך שמאילוב, טוהר בוטבול, פיטר פלצ'ק, שירה ראשוני, נועה מינצקר, גילי כהן , רותם שור, ירדן מאירסון.
כזכור, גם בפעם הקודמת שהישראלים השתתפו בטורנר באבו דאבי (באוקטובר 2015) הם לא התחרו תחת דגל ישראל, אלא תחת איגוד הג'ודו העולמי וראשי התיבות IJF. ירדן ג'רבי ושגיא מוקי אף זכו במדלית ארד. אגב, השרה שהייתה אמורה לטוס לתחרות ככל הנראה תבטל את נסיעתה אם הדברים לא ישתנו.
רגב תבטל את נסיעתה אם הדברים לא ישתנו