$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

69% מהנשים אוהבות ספורט אבל רק 2% מגיעות למגרשים

סקר חדש מצא שהסיבות להיעדרות הן: אלימות, גזענות ומחירי כרטיסים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   13.05.13 - 14:06
Getting your Trinity Audio player ready...
המין הנשי אוהב ספורט, אבל נשאר בבית (ההתאחדות לכדורגל)
המין הנשי אוהב ספורט, אבל נשאר בבית (ההתאחדות לכדורגל)

ספורט הנשים בישראל ממשיך להתפתח, אבל ביציעים שולט עדיין המין הגברי. סקר שנערך חושף איזה אחוז מהנשים מתעניין בכלל בספורט, ומנסה להסביר מדוע הן מדירות רגליהן מהמגרשים. הסקר, שנערך על ידי חברת "מדגם", בדק 448 נשים ומצא: 79 אחוז מחובבות הספורט צופות בו רק בטלויזיה.

מהממצאים עולה כי 68 אחוזים מהנשים בישראל מגלות עניין בספורט, נתון גבוה ביחס לתפישה הציבורית. ועם זאת, 79 אחוז מהן העידו כי אינן הולכות לצפות במשחקים ו-2 אחוז בלבד מהנשים שאוהדות ספורט פוקדות את היציעים לעתים קרובות. כל האוהדים האדוקות, אגב, הגדירו עצמן כמסורתיות או חילוניות.

על פי תוצאות הסקר, האלימות והגזענות ביציעים הן הסיבה העיקרית למיעוט הנשים במגרשי הספורט. 71 אחוז מהנשאלות העידו שאלימות פיזית גורמת להן להדיר את רגליהן מהיציעים, כאשר 64 אחוז דיווחו שגילויי גזענות הם הסיבה. חשש מהטרדה מינית מהווה אף הוא גורם משמעותי, כאשר 45 אחוז מהנשים בסקר הודו שמדובר בגורם חשוב באי הגעתן למשחקים. בנוסף, 49 אחוז טענו כי אם לא היו גילויי אלימות וגזענות, הן היו מתעניינות הרבה יותר בספורט.

הסקר בדק בנוסף את יחסן של נשים למחירי הכרטיסים, ומצא כי 44 אחוז מהנשאלות סוברות שמחיר הכרטיסים הוא שיקול מכריע בהגעתן למגרשים. 42 אחוז ציינו שהרמה נמוכה היא הגורם הכי משמעותי להישארותן בבית. נשים חרדיות ודתיות מתעניינות הכי פחות בספורט בישראל: 69 אחוז מהחרדיות ו- 46 אחוז מהדתיות מסרו שכלל אינן עוקבות אחרי משחקי כדורגל או כדורסל, לעומת 30 אחוז בלבד מהחילוניות ו-19 אחוז מהמסורתיות.

איציק שנן, מייסד תכנית בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים מטעם הקרן החדשה לישראל, התייחס לתוצאות הסקר: "הניסיון של מדינות בעולם מוכיח שככל שיותר נשים מגיעות למגרשי ספורט, כך פוחת שיעור האלימות ביציעים. תוצאות הסקר מוכיחות שקיים פוטנציאל גדול לעודד נשים בישראל להגיע למשחקים. הסקר הוא קריאת השכמה לגורמים המעורבים לפעול על מנת לתת תמריצים לנשים להגיע למגרשים".

עומרית ינילוב-עדן, מנהלת ארגון 'אתנה', הפועל לשילובן של נשים בספורט, הוסיפה: "ממצאי הסקר מחזקים את העובדה כי נשים מצויות בשולי הספורט בישראל, בין אם כמשתתפות או כצופות. אין ספק כי תרבות ספורט המוקיע את הגזענות והאלימות תשמש אפשרות נוספת למעורבות נשים בספורט כמו כן הפחתה מכוונת במחירי הכרטיסים לצפייה במשחקיי ספורט, עבור נשים".