שנת 2022 החלה במגמה חיובית במצבת הליגיונריות של כדורגל הנשים בארץ, בעקבות מעברן של שי פרל (24) ואירנה קוזנצוב לבונדסליגה בחודש האחרון. שתי הכדורגלניות הגיעו לסיטואציות שונות זו מזו - קוזנצוב, שנאבקה על מנת לקבל מעמד של "ספורטאית עילוי שיעניק לה פטור משירות צבאי לטובת קריירה בחו''ל, חתמה בטורבינה פוטסדאם שמשתייכת לדבוקה המובילה בצמרת הליגה הגרמנית, ופרל תיקח חלק במאבקי ההישרדות של הקבוצה זאנד, שממוקמת בתחתית הטבלה. היום (רביעי) הליגיונריות עלו לשיחה בתוכנית "מגרש פתוח" ושיתפו בחוויה שלהן עד כה.
"אני כבר תקופה ארוכה מנסה לצאת לאירופה, וחוויתי מספר פציעות שעצרו אותה. קיבלתי הצעה מזאנד בחלון ההעברות של החורף, ולקחתי את זה בשתי ידיים, שיתפה פרל. הבלמית המשיכה ודיברה על על הקושי במעבר לרמות הגבוהות באירופה עבור השחקניות הישראליות: "כשחקנית ישראלית זה לא פשוט לצאת לאירופה, כשהפערים מאירופה הולכים וגדלים, ואנחנו נשארות מאחור. זה דורש מאיתנו מקצוענות ברמה אחרת, השקעה באימונים אישיים פרט לעשות אימונים פרטיים, ולא לוותר".
קוזנצוב, שהצטרפה לאחד המועדונים הגדולים בגרמניה, סיפרה כי מבחינתה מעבר בגיל צעיר יחסית לא באמת היווה מכשול: "הסקאוט של פוטסדאם צפה בי במשחקי הנבחרת נגד גרמניה, והזמינו אותי לעבור מבחנים במועדון. עברתי לבד לגרמניה, אבל זה החלום שלי מגיל ממש צעיר, וצריך להקריב המון בשביל זה".
בהמשך, פרל התייחסה למצב כדורגל הנשים בארץ, ומה היא חושבת שצריך לקרות בשביל להראות שיפור ברמה: אני חושבת שהפוטנציאל בארץ קיים. אפשר לראות את ההתפתחות עכשיו, עם כמה שחקניות בדור שלנו שהתחילו לצאת החוצה. יש הרבה יותר ליגיונריות משנים קודמות, וזה כן ישפר את מצב הנבחרת, אבל צריך להשקיע בתחומים נוספים, זה לא מספיק ששחקניות ישחקו בחוץ. אני מקווה שבהתאחדות יבינו את זה וישקיעו. עכשיו יש משחקי ידידות ביוון, וזה אחרי שנים שלא היו לנו משחקי ידידות. אני רוצה להאמין שהקו הזה ימשיך".
"עברתי בגיל צעיר, אבל צריך להקריב בשביל החלום" קוזנצוב מכוונת גבוה (קרדיט: שאול גרינפלד)