הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

התבססה בראשות הבית: 1:3 לישראל על אסטוניה

צפו: שערים גדולים לסלימהוגיץ', בירד וקוזנצוב. אביטן עם 6 נקודות מ-6 אפשריות בליגת האומות

נועם שפירא
נועם שפירא   25.02.25 - 17:21
Getting your Trinity Audio player ready...

עם פתיחתו של עידן ניסו אביטן, משימה אחת עמדה לנגד עייני נבחרת הנשים, חזרה לדרג B. הערב (ראשון), לאחר שני משחקים, היא כבר השלימה חצי ממנה, ובסטייל. במפגש "בייתי" בהונגריה, ישראל הציגה משחק נהדר ועליונות מוחלטת, והשיגה 1:3 חשוב על אסטוניה, משערים נפלאים של נועה סלימהוגיץ' (35), אלי בירד (48) ואירנה קוזנצוב (80), כולם במצבים נייחים. קאטרין קיפרו (78) רק צימקה זמנית עבור האורחת.

לאחר שני משחקים מתוך ארבעה, ישראל מושלמת בראשות הבית עם 6 נקודות מ-6 אפשריות, בעוד אסטוניה ובולגריה עדיין ללא נקודה (לאחר משחק אחד כ"א).

הנבחרת הגיעה לאחר 1:3 על בולגריה ביום שישי, אז היא נאלצה לחזור מפיגור מוקדם, בעוד הערב, במזג אוויר מעט יותר נעים מבסופיה הקפואה, היא לא נתנה לאורחת סיכוי אפילו להתקרב לשער משלה, ברוב דקות המשחק. ישראל, שהביסה את אסטוניה בשני המפגשים הקודמים בקמפיין הקודם בליגת האומות ב-2023, ידעה שהיא מגיעה כפייבוריטית ברורה, וזה לא הרתיע אותה, להיפך. הנבחרת אמנם התקשתה לפרוץ את הסכר האסטוני, אך לא הראתה פאניקה, המשיכה ללחוץ גבוה, ובדקה ה-35, גם מצאה את את הרשת משער חכם ונפלא. עדן אביטל מצאה את נועה סלימהוגיץ' במסירה פשוטה וחכמה ברחבה, והקשרית של טורבינה פוטסדאם מהבונדסליגה שלחה את הכדור לרשת.

סלימהוגיץ', שהייתה השחקנית הטובה על הדשא ב-45 הדקות הראשונות נאלצה להתחלף במחצית בעקבות פציעה, אך זה לא מנע מהנבחרת שער תוך שלוש דקות מפתיחת המחצית, בביצוע אדיר. זה כאמור שוב הגיע ממצב נייח, הפעם מכדור קרן, לאחריו מיכאלה וורקו הצעירה מסרה לאלי בירד הבלמית, שממרחק רב במיוחד שיגרה את הכדור לרשת בנגיעה.

לקראת הסיום הגיעה גם נפילת מתח קלה, ואיתה לפתע גם מספר מצבים לאסטוניות, שגם מצאו את הרשת בדקה ה-78 מבעיטה קשתית של קאטרין קיפרו. אביטן, שבחר במגמה של הצערת הנבחרת, רוצה להכניס דרך חדשה, ולשמחתו ראה את החניכות שלו עונות בשער מהיר משלהן, שהרגיע את הרוחות.

שוב הייתה זו בלמית, שוב זה הגיע ממצב נייח. הפעם מאיה קבררה שלחה כדור ארוך במיוחד לרחבה, ואירנה קוזנצוב, חברתה של סלימהוגיץ' במושבה הישראלי בגרמניה, הרשיתה בסיומת של חלוצה בדקה ה-80, וסידרה דקות אחרונות ללא לחץ.
כשחצי מהמשחקים בקמפיין מאחוריה, ישראל יכולה להיות מרוצה במיוחד מהתוצאות, וגם מהדרך. אם בשישי היא הזדקקה למהפך, הערב, מלבד רגע קטן של חוסר ריכוז, היא לא נתנה ליריבה אפילו להסתכל לה בעיניים. 

הנבחרת של אביטן והמנהל המקצועי אלישע לוי מכוונת כאמור למקום הראשון בבית, ולכרטיס הישיר בחזרה לדרג B. בנוסף, שתי הנבחרות בעלות המאזן הטוב ביותר שיסיימו במקום השני (יש שישה בתים סך הכול בכל דרג), יפגשו מול שתי הקבוצות בעלות המאזן הטוב ביותר מבין אלו שסיימו במקום השלישי בדרג B,על עלייה/הישרדות בדרג המשני. שלב הבתים כולל ארבעה מפגשים פנימיים בכל בית, כאשר צמד המשחקים הנוסף בקמפיין יתקיים כבר באפריל.