22 שערים נכבשו במחזור השלישי, שניים יותר מאשר במחזור השני ו-10 יותר מאשר במחזור הראשון. על האיכות עוד אפשר להתווכח, אבל לפחות מבחינת השערים ליגת העל בעלייה משבוע לשבוע ואי אפשר היה להרגיש שהמחזור השלישי הגיע לאחר פגרה של שלושה שבועות. המשחק המרכזי היה ללא ספק ה-0:3 הענק של מכבי ת"א בחוץ על מכבי חיפה, אך גם ניצחון הבכורה של הפועל ת"א, המאזן המושלם של הפועל ב"ש וההצגה של סכנין סיפקו רגעים יפים. גם השבוע, כמו בכל שבוע עד לתום העונה, נבחר את המאמן, השחקן המצטיין וכן את ה-11 של המחזור.
שוער – טברטקו קאלה (הפועל חיפה)
מבלי ששמנו לב, השוער הקרואטי כבר בן 39 ומספר חודשים ובתום העונה הוא יחגוג יום הולדת 40. קאלה שמר על שער נקי מול בית"ר ירושלים ויש לו חלק משמעותי בכך שהפועל חיפה נמצאת בצמרת עם שבע נקודות לאחר שלושה מחזורים.
מגן שמאלי – דושאן מאטוביץ' (עירוני ק"ש)
ההגנה של קריית שמונה שמרה על שער נקי מול אשדוד, זאת שנתנה שלישייה למכבי חיפה עוד לפני שמכבי ת"א חלמה על זה, ולמגן יש חלק חשוב בעובדה הזאת. מאטוביץ' עוזר להתקפה בלי סוף, עושה את העבודה שלו בחלק ההגנתי ונותן שקט לברק בכר.
בלם – טדאס קיאנסקאס (הפועל חיפה)
הליטאי של שלומי דורה כבש לפני כחודש במדי הנבחרת, ובשבת עשה זאת לראשונה גם במדי קבוצתו לאחר תרגיל יפהפה של מצב נייח. מה צריך יותר מאשר בלם שכובש שער ניצחון, מקרין שקט על כל ההגנה ועוזר לשמור על שער נקי?
אי של יציבות. קאלה (צילום: אלן שיבר)
בלם – איתן טיבי (מכבי תל אביב)
נכון לעכשיו, הבלם הישראלי הבכיר. הוא אתלט, יוצא קדימה עם הכדור בצורה מחושבת, כמעט ולא עושה חורים והיה חלק מההבדל הגדול בין מכבי ת"א לבין חיפה. טיבי, לא רכש יקר במיוחד, הוא בדיוק הקו של קרויף וגולדהאר בדרך לקיבוע הצהובים בצמרת.
מגן ימני – עומרי קנדה (הפועל חיפה)
שיקום אוהד הכדורגל שלא התגעגע למגן הזה. קנדה לא שיחק כמעט שנה, ועדיין היה אפשר לראות ביום שבת במושבה כמה הוא מוכשר. עלה בכל התקפה, סגר טוב את הקו שלו וגרם לכך שצחי אליחן הוחלף כבר במחצית.
קשר – רועי גורדנה (הפועל תל אביב)
ניצחון הבכורה של הפועל תל אביב הגיע בזכות הקשר עם החולצה מספר 7. דווקא ביום בו על הקווים של היריבה עומד מספר 7 האגדי, משה סיני, גורדנה נתן הצגה. שתי עבירות עליו סידרו כרטיס אדום לזיטו, הוא כבש את הראשון של האדומים, סיכן את השער שוב ושוב ושלט בקצב המשחק.
האנשים של הפועל. גורדנה ושכטר (צילום: אלן שיבר)
קשר – ערן זהבי (מכבי תל אביב)
מה עוד אפשר להגיד עליו? השחקן הכי טוב בליגת העל בהפרש גדול. ניצח את מכבי חיפה בנוק אאוט עם תצוגה נפלאה במרכז השדה, ועוד במשחק שבו סוזה מיקם אותו באגף. בישול נפלא בשער השני אחרי השתחררות מעזרא, בוקולי וקטן הייתה החותמת הרשמית לזהות המנצחת.
קיצוני – חמד גנאים (בני סכנין)
שער ובישול ב-2:4 בחוץ על בני יהודה, ושבע נקודות לאחר שלושה מחזורים עם בני סכנין, זה המאזן של שחקן הבית שלאט לאט הופך לשחקן ותיק בקבוצה של מרקו בלבול. גנאים שיגע את ההגנה של הכתומים וסידר לקשטן את אחד מהפסדי הבית הגדולים שידע.
קיצוני – סיראז' נאסר (הפועל באר שבע)
אליניב ברדה? מאור בוזגלו? דובב גבאי? בכל הקשר לכיבוש שערים אלישע לוי יכול להיות רגוע כי נאסר שם בכל מחזור מחדש. בעיטה חופשית א-לה רונאלדו החזירה את ב"ש למשחק בעכו בדרך לניצחון שלישי ברציפות.
חלוץ – איתי שכטר (הפועל תל אביב)
יש סיכוי גדול שחלוץ הפועל תל אביב עדיין עייף מהחגיגות לאחר שער הבכורה בקדנציה המחודשת. שכטר סוף סוף הגיע לאדומים, לא מעט בעזרת ניל אברבנל, וגם קצת בעזרת גוטמן שנתן לו את המפתחות מול אזרבייג'אן.
פתיחת עונה נהדרת. נסאר (צילום: אלן שיבר)
חלוץ – ראדה פריצה (מכבי תל אביב)
בדקה אחת על המגרש, החלוץ השבדי עשה יותר מכל שחקן אחר. זה התחיל בהורדה עם הראש למהלך שבו יצחקי עבר את שאראנוב וצוצאליץ' הציל מהקו והמשיך עם שער גאוני מעל שאראנוב. לקינוח? שער שני, הפעם ברגל שמאל, מתוך הרחבה. חלוץ גדול.
מאמן – פאולו סוזה (מכבי תל אביב)
תקראו לזה מערך הגנתי של ארבעה קשרים, אבל יותר ראוי להגדיר את המערך של סוזה כגאוני או להתפשר על מנצח. הפורטוגלי עשה לאריק בנאדו בית ספר במרכז השדה ואם זה לא הספיק נתן לו מכה ניצחת עם החילוף של ראדה פריצה.
מצטיין – ראדה פריצה (מכבי תל אביב)
הוא בן 33, פתח את העונה בצליעה יחסית לעומת הטירוף שזכרנו ממנו מהעונה שעברה, אבל הכל נמחק על הבמה המרכזית. השבדי חיכה בשקט להזדמנות מהספסל, עלה ונתן בדיוק את מה שציפו ממנו: צמד והרבה נוכחות.
בינגו. פריצה (צילום: אלן שיבר)