אם לא תתרחש התפתחות בלתי צפויה, נראה שבשבוע הקרוב ליאו מסי יהפוך לרכש החדש ונוצץ מכולם של פאריס סן ז'רמן. ההחתמה הנוצצת תמשיך קיץ שכלל עד כה את סרחיו ראמוס, ג'אנלואיג'י דונארומה, ג'ורג'יניו ויינאלדום ואשרף חכימי. מה שבעיקר מעלה את התהייה, איך היא יכולה לאפשר זאת לעצמה, במיוחד.
לפני הכל, חשוב לציין שכמו בכל תחום בשנה וחצי האחרונות, גם כאן השלכות הקורונה מורגשות. בעקבות המגפה העולמית, אופ"א נתנה הקלות בפייר פליי הפיננסי ומנהל המחקר והיציבות הכלכלית של הארגון, אנדראה טרוורסו, אמר במארס האחרון: "הקורונה יצרה משבר הכנסות שהייתה לו השפעה רבה על הנזילות הכספית של המועדונים. זה משבר שונה מאוד מכל מה שנאלצנו להתמודד איתו בעבר, ובמצב כזה ברור שמעודונים מתקשים לעמוד בהתחייבויות שלהם. ובאופן כללי, אני חושב שחוקים תמיד חייבים להתפתח ולהתאים את עצמם להקשר שבו פועלים המועדונים".
"כמו שהוא עובד", המשיך טרוורסו. "חוק האיזון (The break-even rule) מבצע הערכת מצב על העבר, במבט על רווח והפסד בשלוש העונות הקודמות. המגפה העולמית הובילה לשינוי כל כך פתאומי, שהפך הסתכלות על העבר לחסרת תכלית. ולכן, אולי הכללים צריכים להתמקד יותר בהווה ובעתיד, ובאתגרים של רמות שכר גבוהות ובשוק ההעברות. הפתרון אינו פשוט".
אופ"א כבר החלה בהתייעצות כיצד לבצע את הרפורמה בפייר פליי הפיננסי, וטרוורסו הכריז כי הוא מצפה שהתהליך ה"מזורז אך זהיר" יסתיים עד סוף השנה. "מי שחושב שינטשו חלק מהחוקים או שהם יהפכו לקלים יותר, רק מעלה השערות. ברור שהחוקים יכולים להשתנות, אבל זה לא בהכרח אומר שיהיו פחות מחמירים, להפך. מצבים קשים דורשים אמצעים חזקים יותר".
פ.ס.ז', חשוב לזכור, היא לא עוד מועדון והיא נמצאת בבעלות של אחת המדינות העשירות בעולם, הלא היא קטאר, וסביר להניח שהיא רחוקה מלהיתקל בקשיים לעמוד בהוצאות האחרונות, בוודאי מהסוג שמנע מברצלונה לשמור על השחקן הגדול בתולדותיה. ובכל זאת, זה ממש לא אומר שהיא לא מתכוונת לנצל את ההטבה שהעניקה לה אופ"א.
אל חלאיפי. עם בעלים כמו קטאר, יש קצת פחות בעיות כלכליות (Getty)
עם זאת, ההצעה שסגנית אלופת צרפת הגישה למסי לא בהכרח מזכירה את 75 מיליון היורו שהשתכר בברצלונה בעונה. כרגע, על פי הדיווחים, ההצעה עומדת על 40 מיליון יורו נטו לשנה, חמישה מיליון יורו יותר בעונה מחברו הטוב ניימאר.
ואם בכל זאת מכניסים את הפייר פליי הפיננסי לתמונה, בעונה הבאה דמי ההעברה (402 מיליון יורו) ינוכו לחלוטין מחשבונות המועדון. זאת מאחר שדמי העברה של שחקן מחולקים לאורך שנות החוזה של השחקן. לדוגמא, משמעות ההגעה של ניימאר בקיץ 2017 מברצלונה, תמורת 222 מיליון יורו בחוזה לחמש שנים, משמעותה 44.4 מיליון יורו לכל עונה שבה הוא במועדון.
בטווח הקצר יותר, כפי שפורסם בלא מעט מקומות, פ.ס.ז' מתכננת גם לייצר הכנסות באמצעות מכירת שחקנים, ולמרות הדיווחים האופטימיים שמגיעים ממדריד לאחרונה, בבירת צרפת מאמינים שזה כלל לא חייב לכלול את קיליאן אמבפה, במיוחד כשמדובר בקבוצה עם סגל ארוך במיוחד.
גזרת ההכנסות נמצא כמובן גם ליאו מסי, והתקווה היא שצירופו יעלה את הערך המסחרי של המותג של פ.ס.ז', בוודאי בדרום אמריקה, לאור שיתוף הפעולה המחודש עם ניימאר.
מסי וניימאר. שיתוף הפעולה שיניב כספים למועדון (Getty)