$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

23:00: צ'ילה מול ארגנטינה בגמר לוהט בקופה אמריקה

22 שנה חלפו מאז הזכיה האחרונה בתואר והאלביסלסטה חולמת להניף את הגביע היבשתי בפעם ה-15. מנגד, מארחת הטורניר סומכת על הביתיות ורוח לחימה. דמיצ'ליס שוב מחליף את גראיי בהגנה, מסי עם די מריה ואגוארו בהתקפה. ורגאס, וידאל וסאנצ'ס מאיימים מנגד

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   04.07.15 - 20:30
Getting your Trinity Audio player ready...

היום לפני 22 שנה זכתה ארגנטינה בתואר האחרון שלה, קופה אמריקה 1993. מאז עברו קצת יותר משני עשורים של תסכולים, השעיות, הפסדים ואכזבות. זה לא אומר שהפעם יהיה לה קל לשבור את הבצורת. האלביסלסטה תתארח הערב (23:00) בגמר אצל צ'ילה, שעם גיבוי של 18 מיליון אזרחים ויותר מ-95% מהצופים באיצטדיון מקווה להניף את הגביע בפעם הראשונה בהיסטוריה.

זה היה טורניר מלא תהפוכות, במיוחד עבור המארחת. צ'ילה הצליחה להתגבר על פרשת הבילוי בקזינו והתאונה של ארתורו וידאל, שרדה את הרחקתו של גונסאלו חארה בעקבות הפרובוקציה המכוערת מול אורוגוואי והגיעה בטורניר הביתי לגמר ראשון מאז 1987. הבחורים של חורחה סמאפולי הארגנטיני הבקיעו יחד יותר מכל נבחרת אחרת בקופה (13 שערים) והתבססו כנבחרת קשוחה, מגובשת וחדורת מוטיבציה.

מהעבר השני, חרארדו "טאטה" מרטינו הגיע לטורניר במצב טוב יותר מאשר קודמו אלחנדרו סאבלה התייצב לגביע העולם בשנה שעברה. ארגנטינה הנוכחית למודת ניסיון, מרבית הכוכבים הגיעו בריאים והמאמן עצמו בחר במערך שמדגיש יותר את ההחזקה בכדור עם הבחירה בחבייר פאסטורה בקישור על חשבון חלוץ מרכזי מובהק (גונסאלו היגוואין). בנוסף, יש לו את ליונל מסי.

הפרעוש של ברצלונה הגיע לטורניר הנוכחי אחרי עונה נהדרת, בה הוביל את הקטלונים לזכיה בשלושה תארים מרכזיים, אבל אחרי עומס כבד של עונה ממושכת. בטורניר עצמו מצא את הרשת רק מהנקודה הלבנה במשחק הפתיחה מול פראגוואי, אבל גם בהמשך הציג יכולת מצוינת במשחקי רבע וחצי הגמר עם שליטה בקצב, מעורבות מרשימה ושלושה בישולים. ובכל זאת, המבחן האמיתי שלו ושל חבריו הוא המאבק הישיר על התואר.

בלילה לפני המשחק ערכו אוהדי צ'ילה מפגן רועש במיוחד ליד המלון בו משתכנת נבחרת ארגנטינה. סרחיו אגוארו סיפר שנשמעו הדי פיצוצים בחוץ, אבל שבניגוד אליו שותפו לחדר ליאו מסי ישן בלי הפרעה. "המשחק נגד פראגוואי בחצי נתן לנו בטחון", סיפר אגוארו, שהזהיר: "צ'ילה תשחק מולנו כשווה מול שווה. מבחינתנו, הכי חשוב שיהיו מרווחים בהגנה שלה. לפי מה שראינו מצ'ילה בטורניר, יהיו לנו מרווחים לפעולה. אנחנו רוצים שהמשחק כבר יגיע".

"צ'ילה יוצרת יותר מצבים מאשר היריבות שפגשנו עד עכשיו", הסכים חבייר פאסטורה בראיון ל-ESPN. "זו נבחרת גדולה ומאוד התקפית. אנחנו צריכים להיות מאוד אינטליגנטים בחמש הדקות הראשונות, אנחנו מסוגלים לשחק בכל סגנון. זה משחק בין שתי נבחרות חזקות עם כוכבים אדירים".

"לנצח זו כמעט חובה והפסד יהיה דבר מאוד מתסכל", הדגיש המאמן טאטה מרטינו, שסיפר שאסקיאל גראיי התאושש מקלקול הקיבה שפקד אותו וחזר להתאמן, אבל בחר לפתוח עם מרטין דמיצ'ליס הוותיק בהגנה. "יש גורם רגשי מאוד חזק בגמרים, אבל החבר'ה יודעים מול מה הם הולכים להתמודד כשיעלו למגרש".

"יש לנו את היכולת להיות אלופים", הגיב מאמן צ'ילה חורחה סמפאולי, ארגנטיני בעצמו. "צ'ילה בחרה בי להיות המאמן שיוביל אותה והמחויבות שלי שמורה לה. המטרה שלי היא לזכות בקופה, זה מה שמקבל עצמאות מוחלטת מהאזרחות שלי".

כוכב העבר הצ'ילאני איבן סמוראנו הוסיף: "לדור הזה מגיע לזכות בתואר גדול. הם החלו קטנים וצמחו עם הזמן. השחקנים האלה עושים כל מה שסמפאולי דורש מהם". מי ששידר יותר לוחמנות (כרגיל) הוא הבלם גארי מדל: "יש לתקשורת מרגלים בכל מקום, אתם בטח כבר יודעים מזמן את ההרכב. במקום לעזור, רוצים להרוס לנו. אני לא אחראי לשמור על מסי. זו עבודה של כל הנבחרת ויש להם גם את די מריה ואגוארו. נצטרך להיות מרוכזים ולתקשר כל הזמן בינינו".

מי שצפוי להעניק את הגביע למנצחת הוא חואן אנחל נאפוט, ראש הקונפדרציה הדרום אמריקאית ואחד העצורים הבכירים בפרשת השחיתות בפיפ"א. המנהל הפראגוואי בן ה-57 נמצא בעיצומה של חקירת FBI ועדיין לא ידוע אם ימשיך בתפקידו עוד זמן רב.

שיאנית הזכיות בקופה אמריקה היא אורוגוואי, שבטורניר הקודם הניפה את הגביע הבינ"ל הוותיק בעולם בפעם ה-15. ארגנטינה תוכל להשוות את הסכום אם תנצח (ותזכה על אדמת צ'ילה בפעם החמישית), כאשר עבור צ'ילה זו תהיה זכיה ראשונה אם תצליח לקטוף את התואר בטורניר הביתי.

ההרכבים
צ'ילה: קלאודיו בראבו; מאוריסיו איסלה, פרנסיסקו סילבה, גארי מדל, ז'אן בוסז'ור; צ'ארלס אראנגיס, מרסלו דיאס, ארתורו וידאל, חורחה ואלדיביה; אלכסיס סאנצ'ס, אדוארדו ורגאס.

ארגנטינה: סרחיו רומרו; פאבלו סבאלטה, ניקולאס אוטמנדי, מרטין דמיצ'ליס, מרכוס רוחו; חבייר מסצ'ראנו, לוקאס ביליה, חבייר פאסטורה; אנחל די מריה, ליונל מסי, סרחיו אגוארו.