אליפות העולם בגלשני RSX תיפתח ביום שני בסורונטו שבאוסטרליה והיא תהיה גורלית במיוחד, שכן היא תכריע מי יהיו הגולש הישראלי והגולשת הישראלית שייצגו את ישראל במשחקים האולימפיים בטוקיו. כידוע, בשל העובדה שמספר גולשים וכמה גולשות מתמודדים ביניהם על כרטיס בודד למשחקים, האיגוד הישראלי קבע מראש מספר תחרויות בינלאומיות (אליפות אירופה 2019, הטורניר הקדם אולימפי 2019, אליפות העולם 2019 ואליפות העולם 2020) עליהן הם יקבלו ניקוד, ובסיומן הגולש שיהיה עם מספר הנקודות הגבוה יזכה בכרטיס המיוחל לאירוע הספורט הגדול בעולם.
חשוב לציין כי בעקבות וירוס הקורונה הגולשים הסינים והסיניות החליטו שלא להתחרות ולדבר יש השפעה מקצועית משמעותית, שהרי אלופת העולם מ-2019 זו לו יוניקו הסינית. אגב, בעקבות הווירוס המתפשט עדיין אין טיסות חזרה לישראלים. הם היו צריכים לחזור דרך הונג קונג, אחר כך שינו את הקונקשן לבנגקוק, אבל בעקבות ההנחיה האחרונה לגבי תאילנד, מנסים לסדר לספורטאים טיסות דרך דרום אפריקה.
אצל הנשים, שעברו זעזוע בעקבות פרשת הרומן בין קטי ספיצ'קוב לבין מאמן הנבחרת לשעבר פייר לוקה, סגנית אלופת העולם הנוכחית מובילה בפער ניכר, כך שהיא צפויה להיות הנציגה. רק מדליית זהב באליפות העולם של אחת מהגולשות האחרות תוכל להפוך את המצב. לספיצ'קוב 47 נקודות, לנוי דריהן 3 נקודות, למאיה מוריס 3- (מינוס שלוש) ולנגה גלר 6- (מינוס שש).
נבחרת הנשים. מישהי תצליח להפתיע? (איגוד השייט)
מאז שהתפוצצה כל הפרשה ספיצ'קוב עזבה את הנבחרת והמשיכה להתאמן לבדה תחת לוקה. היא התאמנה עם גולשות בינלאומיות כמו שרלין פיקון הצרפתייה, האלופה האולימפית מריו 2016, וגם באוסטרליה היא חברה אליה, כשגם היו ימים שגלשה, בין היתר, גם עם הישראליות. על פי גורמים שונים, הייתה אף תקרית בינה לבין נוי דריהן בים שגלשה לעימות מילולי. חשוב לציין כי בין האיגוד ולוקה כבר אין קשרי עובד מעביד וספיצ'קוב ממנת אותו באופן אישי, אך אנשי האיגוד מתעדכנים מלוקה על עניינים מקצועיים.
"אני מאמינה שעשיתי את ההכנה הכי טובה שיכולתי בהתחשב לסיטואציה עם הגולשות הישראליות האחרות" סיפרה ספיצ'קוב לתכנית "5 טבעות" אי שם מאוסטרליה. "הייתי צריכה למצוא פתרונות לקבוצת אימונים, ההישגים האחרונים שלי והקשרים שיצרנו נתנו לי את ההזדמנות להתאמן עם הרמה הכי גבוהה בעולם כיום. עשיתי את ההחלטה להגיע מוקדם לאוסטרליה ולהתאמן ביחד עם שרלין פיקון ולאתגר אותה באימונים בהחלט נותן לי השראה, מוטיבציה ובטחון למה שעתיד לבוא".
"לפני כן היו לנו עוד תחרויות קרטריון ולמדתי עם התחרויות האלה להתמודד יותר טוב עם הלחץ", המשיכה ספיצ'קוב, "אליפות העולם הזאת היא עוד מדרגה בדרך למטרה האמיתית. אני בהחלט כאן כדי לראות את הטופ העולמי ולצבור את הניסיון שיכול לעשות את ההבדל בסופו של דבר".
הגולשות הישראליות האחרות התאמנו מאז סוף דצמבר תחת לי קורזיץ וערן סלע, שהכינו אתם לתחרות. גם טום אשלי הניו זילנדי, האלוף האולימפי מבייג'ין 2008, הדריך אותן מספר ימים באוסטרליה. הן יצאו לאוסטרליה כבר בתחילת ינואר על מנת לעשות את ההכנה הטובה ביותר והשתתפו בתחרות הכנה במלבורן, שם דריהן זכתה במדליית הזהב.
קורזיץ עם הבנות. "הים לא פשוט" (איגוד השייט)
קורזיץ, מאמנת נבחרת הנשים סיפרה לערוץ הספורט: "הכל הולך לפי התכנית המקצועית שבניתי עם הצוות המקצועי בווינגייט. הים פה לא פשוט ואנחנו עובדים קשה כדי להבין את התנאים ולהכין את הגוף. יש כאן הרבה זרם בגלל הגאות והשפל של האוקיאנוס. ההכנה הייתה ארוכה ונגענו בכל הצדדים של הגלישה (טכניקה וטקטיקה) והכנה גופנית. מצב הרוח של הבנות טוב. השיא עוד לפנינו כך שכרגע הן שומרות על ריכוז ומיקוד".
ומה לגבי המטרות? "המטרה היא להגיע לתוצאה הכי טובה שאפשר. כל אחת עם המטרות הספציפיות שלה, בלי שום קשר לנציג האולימפי. זאת אליפות העולם ולכן הבנות צריכות לתת עבודה. כמו אצל הגברים, בענף שלנו יש רק כרטיס אחד למשחקים האולימפיים אבל זה לא אומר שהשאר לא גולשים. כולם רוצים להיכנס לסגלים של הספורט ההישגי בשביל להמשיך לגלוש ולקבל תמיכה מהוועד האולימפי, הטוב ביותר ייצג את ישראל באולימפיאדה".
אצל נבחרת הגברים של גור שטיינברג המצב בין הגולשים הרבה יותר צמוד. אליפות העולם היא זו שתכריע, והגולשים יודעים שמדובר בתחרות שהיא "להיות או לחדול". תום ראובני הצעיר מוביל את המאבק בפער זעום כשברשותו 1- (מינוס אחד), שחר צוברי הוותיק מיד אחריו עם 4-, יואב כהן ויואב עומר דולקים אחריו עם 6- כל אחד ובמאזנו של אופק אלימלך 8-.
צוברי. יעפיל לאולימפיאדה רביעית? (אלן שיבר)
הגולשים, להוציא את צוברי, המריאו לאוסטרליה כבר בתחילת ינואר ולקחו גם הם חלק בטורניר הכנה במלבורן, שם יואב עומר זכה במדליית הכסף. צוברי, האב הטרי לניב בת השמונה חודשים, מנסה להגיע למשחקים האולימפיים בפעם הרביעית וחבר כשבועיים לאחר מכן, כשהיה לו כחודש להתאקלם ביבשת הרחוקה.
"אחרי כמעט שנה של עבודה על שיפור יכולות ים עם דגש על רוח חזקה וזינוקים, עברנו בהכנה לאליפות העולם לדגש תחרותי מקסימאלי" הסביר לערוץ הספורט מאמן נבחרת הגברים גור שטיינברג, "הנבחרת השתתפה בחודשים האחרונים בכל תחרות הכנה אפשרית - בצרפת, פורטוגל, מלבורן ושתי תחרויות בארץ. המטרה תהייה לסיים בשמינייה הראשונה. כל אחד מספורטאי הנבחרת: שחר צוברי, אופק אלימלך, יואב עומר, יואב כהן, ותום ראובני, עבד מאוד קשה ויכול לפרוץ. מעשית, הספורטאי הראשון מהישראלים שיכנס לשמינייה הראשונה יזכה גם בכרטיס האולימפי. זה תלוי גם בתנאי הרוח, אבל מבחינתי הספורטאי שיוביל את הנבחרת להישג בשמינייה הראשונה ראוי ללא תלות בתנאיי הרוח ביפן ואני אתמוך בבחירתו לאולימפיאדה".
גילי אמיר, יו"ר האיגוד, הגיע לאוסטרליה בסוף השבוע. "הציפייה שלי מהבנות היא מדליה. זה לא קל, צריך להתגבר שם על משבר מנטאלי ואני מקווה שהן יצליחו להתעלות. אני מאמין גם שלא רק גולשת אחת יכולה לעשות מדליה. לגבי הבנים, הציפייה שלי היא מקומות 1-7. אני מכוון הכי גבוה שאפשר לקראת טוקיו וזו הרי תחרות הכנה אחרונה למשחקים האולימפיים" אמר אמיר לערוץ הספורט.
נבחרת הגברים (צילום באדיבות איגוד השייט)