בערב שישי, ה-19 בינואר, התארחה בורוסיה דורטמונד אצל הרטה ברלין. פייר אמריק אובמיאנג לא היה בסגל ולא נסע עם הקבוצה לעיר הבירה. הסיבה ש’אובה’ נשאר בבית היא התנהלותו בתקופה האחרונה וריח המעבר לארסנל המרחף באוויר.
החלוץ הגאבוני אפילו לא צפה במשחק מכיוון שבאותה השעה הוא שיחק כדורגל עם חבריו באחד האולמות בעיר ואפילו לא ניסה להסתיר את המעשה, להיפך הוא פרסם סטורי באינסטגרם, כהרגלו. ובאופן אירוני או אפילו מתוכנן מראש, החולצה אותה לבש הייתה מספר 7 של עוסמאן דמבלה, עוד שחקן שעזב את דורטמונד בדרך עקלקלה.
הכוכב בן ה-28 לא חובב את התקשורת, בלשון המעטה, וכשעיתונאי ה’בילד’, מיכאל מרקוס, ביקר אותו על המעשה הוא בחר להגיב לו: "בלה בלה בלה, בשלב הבא תשלחו אותי לכלא. אתה לא יודע שום דבר, תתעסק בעצמך ולא בי". זאת לא הייתה הפעם הראשונה שאובמיאנג מסתבך עם התקשורת, האוהדים והמועדון אך זאת הייתה תקרית שחתמה את מה שכולם כבר יודעים, בדורטמונד הוא לא רוצה להיות.
דרכו של הגאבוני החוצה מדורטמונד החלה להיסלל בקיץ 2016, חודשים ספורים אחרי שהאריך את חוזהו בקבוצה עד יוני 2021. שמו נקשר למספר מועדונים, ביניהם ריאל מדריד ומנצ'סטר סיטי, אך הכל היה רק ספקולציות והוא נשאר בגרמניה.
שיחק כדורגל בזמן המשחק נגד הרטה
בנקודה הזאת, החל משחק הפוקר של הכוכב עם התקשורת. בכל פעם שהתפרסמה ידיעה, שלטענתו היא שקרית, אובמאינג הגיב עם פוסט באינסטגרם ובו שלל את האפשרות של עזיבה וגם דאג לציין מה הוא חושב על התקשורת.
לקראת החלון בינואר 2017, שוב החלו השמועות על מעבר אפשרי למדריד, אך הפעם החלוץ התראיין והודה: "לריאל מדריד תמיד יש מקום בלב שלי, הבטחתי לסבא שלי שיום אחד אשחק שם, אני מקווה שאצליח לעמוד במילה שלי".
בנקודה הזאת נכנסו למשוואה גם המנהל המקצועי, מיכאל צורק והמנכ"ל האנס יואכים ואצקה, אך לא פחות מהם גם בקרב הקהל החלו רחשים. כמובן שלגיטימי מבחינת השחקן להתראיין ולדבר כך, הרי כנראה שהוא באמת חלם לשחק בריאל מדריד, אבל לאור העיתוי זה הצטייר רע וראשוני האוהדים בווסטפאלן שטאדיון החלו להגיד "שימכרו אותו וזהו".
במהלך אותה תקופה החלוץ שהה בחופשה פרטית והקפיד לדאוג לפריט לבוש של דורטמונד בכל סטורי וסטורי שהוא העלה לרשת, כדי לרכך את האוהדים ולהעביר להם את המסר "אני לא הולך לשום מקום". בשובו מן החופשה, ואצקה וצורק קיימו עמו שיחה ודרשו ממנו להתראיין פחות לגבי עתידו, המנהל המקצועי אף אמר: "הוא צריך להתרכז יותר בפלייאוף האלופות מאשר בעתידו", וכך הסאגה הסתיימה הפעם.
את אותה עונה סיים כמלך השערים של הליגה עם 31 שערים והפך לשחקנה השני בהיסטוריה של דורטמונד שכובש כמות כזו של שערים. הראשון היה לותר אמריך בעונת 1965/66. הנתונים המרשימים שלו שוב עוררו את גלי השמועות גם בחלון ההעברות של הקיץ האחרון.
תחילה החלו דיווחים לגבי מעבר אפשרי לריאל מדריד ולפ.ס.ז', היו אף שטענו שהוא כבר סיכם בבירה הצרפתית. לאחר שהכסף הקטארי הלך לכיוונו של ניימאר וריאל מדריד הפסיקה להתעניין, מילאן וטיאנג'ין הסינית נכנסו לתמונה, אך למרות הכל המהלכים לא הבשילו לכדי מעבר.
באמצע חודש יולי יצאה ההודעה הרשמית "אובמיאנג נשאר בדורטמונד" והחלוץ מיהר להוציא הודעת הבהרה. "אין לי חלום יותר, לא אדבר יותר על ריאל מדריד. אני מרגיש שמועדונים לא רוצים ללכת עליי עד הסוף", החלוץ סיפר, "היה לי סיכום עם דורטמונד שאני יכול לעזוב וזה לא קרה, זה מאכזב אבל אני גם שמח להישאר".
בנקודה הזו הצטרפו תומכים נוספים לאוהדים שקראו לו לעזוב. למרות כל הסאגות ותחושת המיאוס שחלה בחלק מהקהל, ובנוסף לעזיבתו של חברו הטוב, עוסמאן דמבלה, בקרב המועדון ציפו מאובמיאנג שהעונה ייקח את תפקיד ה"מבוגר האחראי". הוא הכוכב הכי גדול של הקבוצה ולכן זה הגיוני, בנוסף לכך היעדרותו של מרקו רויס תרמה לעובדה שכל הזרקורים הופנו אליו.
ואכן, את העונה הנוכחית 'אובה' פתח מצוין, הוא רשם 21 שערים ו-3 בישולים בכל המסגרות, והיה חלק מרכזי בפתיחת העונה ההיסטורית של הקבוצה תחת פטר בוס. לאחר מכן החלה הנסיגה ביכולת של הקבוצה מה שהוביל לבסוף לפיטוריו של ההולנדי, גם ביכולת של החלוץ חלה נסיגה לגיטימית אבל נדמה שלגאבוני פשוט נגמר החשק.
ניסה לרכך את האוהדים בחופשות (אינסטגרם)
היחסים בין הכוכב למועדון המשיכו להידרדר גם בפגרת החורף האחרונה. כרגיל הידיעות לגבי מעבר של אובמיאנג החלו להתפרסם, הפעם לגוואנגז'ו אברגרנדה. בצל השמועות הקבוצה יצאה למחנה אימון מיוחד וסגור בספרד, ללא חברים ובני משפחה. האורחים היחידים שמורשים להתארח במלון הם אנשי הצוות והשחקנים. 'אובה', שהצטרף למחנה בטיסה פרטית מיד לאחר טקס שחקן השנה באפריקה, הגיע בניגוד לחוקים יחד עם אביו ושני אחיו. במועדון לא אהבו את זה אך לא נקטו בצעדים משמעתיים, עדיין.
האירוע שהיה הקש ששבר את גב הגמל קרה בשובם מהפגרה, לפני המשחק מול וולפסבורג ב-14 בינואר. הקבוצה התכנסה לפגישה שהוגדרה על ידי פטר שטוגר כ"מפגש חשוב" לקראת פתיחת הסיבוב השני. רק שחקן אחד נעדר מהפגישה הזאת – ניחשתם נכון. "בזמן ששטוגר כינס את השחקנים בפגישה הכי חשובה בפגרת החורף, אובמיאנג לא נכח בחדר ועוד התנצל כי מועד הפגישה ברח מראשו", דווח ב'בילד'.
הדבר כמובן עורר את זעמם של הצוות המקצועי והכוכב הודח מהסגל, אך כאן שמענו לראשונה את צורק מודה בתקשורת: "אם תגיע עליו הצעה הגיונית בחלון הקרוב נשקול ברצינות למכור אותו". 'אובה' איבד לגמרי את האמון של הצוות המקצועי ושל הקהל, שברובו רוצה בעזיבתו המיידית.
הסאגה הזו הייתה כחומר בעירה למשחק הפוקר בינו לבין התקשורת. עיתונאי ה'קיקר' הביע את דעתו על הכוכב בפאנל מיוחד: "אני לא יכול לדמיין לעצמי שגם בבאיירן מינכן יכול היה אובמייאנג לארגן קרקס קופים שכזה". המונח "קרקס קופים" בגרמנית פירושו "הצגה", הכוונה הייתה לתאר את מה שמחולל הגאבוני וחוסר האונים של המועדון.
האמירה הזו עוררה את זעמם של אובמיאנג ומקורביו, שלא פירשו נכון את המונח, והכוכב פרסם פוסט באינסטגרם בו טען שההערה הזו היא גזענית. כדי לחזק את זה, הוא צירף תמונה שמראה כי בחיפוש בגוגל הדבר הראשון שקופץ זו תמונה של קוף מצדיע במועל יד. העיתונאי הגיב ואמר: "מעולם לא הייתה כוונה לפגוע, כל מה שביקשתי לעשות היה להשתמש בקונוטציה שאינה שלילית כדי לתאר את התנהגותו השחצנית".
הצליח להרגיז את הקהל (getty)
כאן נכנס לתמונה גם אביו שתקף, ואף רמז על העתיד לבוא: "עיתונאי מחורבן אחד מתייחס לבן שלי כמו אל קוף, יש לי תחושה שהוא מתגעגע לתקופה של היטלר. אני מאמין שהקוף הקטן והמשפחה שלו רוצים להיעלם מכאן".
בינתיים, מי שעקבה אחר המתרחש הייתה ארסנל, שכבר בשבוע שעבר שלחה נציגים לדורטמונד כדי לנהל משא ומתן. הגרמנים דרשו 70 מיליון יורו והצהירו: "נהיה מוכנים למכור את אובמייאנג כבר בחלון הקרוב, אך לא בכל מחיר". האנגלים הציעו קצת פחות והעסקה עדיין לא נסגרה. בצל כל הבלאגן הזה והיחסים המתוחים מאוד, במשחק הליגה האחרון נגד פרייבורג אובמייאנג חזר לסגל ואף פתח בהרכב.
פטר שטוגר אמר בשבוע המקדים למשחק שבמידה שהגאבוני ייתאמן ברצינות וראשו יהיה מרוכז, אך ורק בטובת הקבוצה הוא יחזור לסגל וכך קרה. החלוץ, שהציג משחק פושר, זכה לקבלת פנים מאוהדי הקיר הצהוב שהניפו שלט "אף שחקן לא יותר גדול מהמועדון".
היו כאלה שלקחו את המחאה צעד קדימה ואף שרקו בוז בכל נגיעה שלו בכדור. אובמיאנג הגיע לנקודת האל חזור ונראה שאין ברירה אלא לסיים את הרומן. הקהל כבר לא היה איתו ורובו הגדול הביע חרטה על כך שלא מכרו אותו בקיץ והגדילו את הקופה. לוואצקה וצורק אין אנרגיות להתמודד עם "פייר אמריק אובמייאנג" ואפילו בחדר ההלבשה, שם היה דמות בולטת מאוד חברתית, החלו רחשים.
יומיים לאחר מכן, יצאה ההודעה שהחלוץ הגאבוני יעבור ללונדון תמורת 63 מיליון יורו בעסקה בה כולם התפשרו. ארסנל רכשה את השחקן היקר בהיסטוריה שלה, דורטמונד התגמשה במחיר ואובה? התפשר על האופציה הכי רצינית שהייתה לו.
החלוץ בן ה-28 רק רצה מפלט. הוא יכול היה לבחור בכסף הגדול של סין, שהיה מאפשר לו לחיות את אורח החיים הנהנתני שלו, אך העדיף להישאר קרוב לטופ העולמי. הוא אומנם השתדרג למשכורת של 10 מיליון יורו בעונה, אך בסין היה מרוויח יותר. הוא זכה להתעניינות מצד קבוצות יותר גדולות מארסנל, דוגמת ריאל מדריד, פ.ס.ז' ומנצ'סטר סיטי אך לבסוף עבר לקבוצה שמבחינה מקצועית היא לא שדרוג משמעותי, אלא בעיקר חוויתי. הוא יזכה לשחק בפרמייר ליג בה עדיין לא שיחק.
ארסל מרוויחה שחקן שאין שום עוררין לגבי היכולת המקצועית שלו על הדשא. הוא חלוץ מצויין שישדרג מאוד את החלק ההתקפי שלה, במיוחד אם יצליח לשחזר את שיתוף הפעולה הנהדר שהיה לו עם הנריק מיקיטריאן בדורטמונד. יחד עם זאת, התותנים גם מקבלים דמות דיווה שצריך לדעת להתנהל איתה. בשורה התחתונה, אובמיאנג מגיע לארסנל כמחליפו של אלכסיס סאנצ'ס לא רק על המגרש, אלא גם בעסקת החבילה שמביא מחוצה לו.
אובמיאנג נגד העיתונאי שביקר אותו