$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בלאטר ייפגש אבו מאזן ונתניהו במטרה לפתור את המשבר

פיפ"א תטיל סנקציות על ההתאחדות בעקבות המשבר הפוליטי?

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי   26.05.14 - 07:21
Getting your Trinity Audio player ready...
בלאטר. יגיע לישראל כדי לגשר על הפערים (gettyimages)
בלאטר. יגיע לישראל כדי לגשר על הפערים (gettyimages)
נשיא פיפ"א, ספ בלאטר, ייפגש היום (שני) עם ראש הרשות הפלסטינית, אבו מאזן ומחר עם ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו כדי לנסות לפתור את המשבר בין ההתאחדויות לכדורגל. בשבועות האחרונים ישנו לחץ על פיפ"א מצד הרשות הפלסטינית להטיל סנקציות על ישראל במוסדות פיפ"א ועל פי ההערכות מה שגרם ללחץ, לו שותפות גם מדינות ערב אחרות, הוא המשבר הפוליטי האחרון בין ישראל לרשות.

מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, רותם קמר, מנהל בשנה האחרונה דיאלוג בחסות פיפ"א עם ההתאחדות הפלסטינית על מנת לדאוג לקיום פעילות ספורט בשטחי הרשות. עד לפני שלושה חודשים הדברים התנהלו בצורה סבירה ותוך כדי שיתוף פעולה, אבל בהתאחדות לכדורגל מרגישים שההתאחדות הפלסטינית מנצלת את המשבר הפוליטי האחרון במטרה לתקוף את ההתאחדות במוסדות פיפ"א.

בשל החשש מכך, מתחת לפני השטח מנהל קמר בשיתוף פעולה מלא עם משרד הספורט, משרד ראש הממשלה ומשרד החוץ שיחות רבות כדי למנוע מבוכה. גורמים במשרד ראש הממשלה אמרו שהם מבינים את המשמעות שיכולה להיות על מהלך כזה מול ישראל ומשוכנעים שבלאטר שנחשב לידיד טוב של יו"ר ההתאחדות אבי לוזון ובכלל של המדינה, יסייע לפתור את הפלונטר שנוצר.

"אני חושב שאנחנו צריכים להיות עירניים מהמהלך, כי יש פה רצון לערבב את הספורט עם הפוליטיקה ולנסות להפעיל לחץ על מדינת ישראל באמצעות לחץ על מוסדות הספורט", אמר הבוקר מנכ"ל ההתאחדות, "אני שמח שהרשויות במדינה מבינות את זה ונרתמות למאמץ. המדיניות שלנו היא כל הזמן לאפשר כמה שיותר לפלסטינים לקיים את הפעילות העצמאית שלהם בספורט, אבל מצד שני ישנם צרכים של ביטחון שבטח לא אנחנו כהתאחדות, יכולים להתערב כי אלה דברים שקשורים למדינה. לצערי הרב מנסים לעשות פה שימוש פוליטי. אם חשבתי לפני ארבעה חודשים שיש התקדמות בשיחות בינינו אז אין ספק שהמשבר האחרון עם הפלסטינים גרם פה לשינוי מדיניות גם ברשות וגם בהתאחדות הפלסטינית". ברשות הפלסטינית ממשיכים לטעון שגם הם חברים בפיפ"א ומעצם חברותם גם להם יש את הזכות לקיים פעילות שווה.