$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

צבע הכסף: כמה הוציאה ברקת על הפועל ב"ש?

8 שנים חלפו מאז שאלונה ברקת רכשה את הפועל ב"ש. עם אצטדיון חדש, וסגל שיעבור שדרוג גם העונה, הבעלים לא מפסיקה להשקיע במטרה להביא תארים לבירת הנגב. ברדה, בוזגלו, מליקסון, ארבייטמן, וואקמה וצדק: 54 מיליון ש"ח הושקעו, והפנקס עדיין פתוח

רועי זריהן   15.06.15 - 13:05
Getting your Trinity Audio player ready...

"כולם חשבו שאלונה ברקת היא קוריוז, אבל יותר משמונה שנים עברו, היא עדיין פה, ולכולם כבר ברור שנכון להיום היא אחת הדמויות הכי בולטות בכדורגל שלנו". בעוד כחודשיים תציין הבעלים של הפועל באר שבע 8 שנים מיום כניסתה לתפקיד, ובסביבתה מבהירים, כפי שניתן לראות, שהיא כאן כדי להישאר.

8.7 מיליון שקלים עלתה הפועל ב"ש לברקת ביולי 2007, אך זה הכסף הקטן אותו הוציאה. מאז, במשך כ-8 שנים, "מלכת המדבר" השקיעה לא מעט מיליוני שקלים, ואם להיות מדויקים – עשרת מיליונים. כשברקת רכשה את המועדון מבירת הנגב הוא עוד שיחק בליגה הלאומית. באותם ימים, סכומי הכסף שהשקיעה היו פחותים בהרבה ביחס להיום, אבל לפני שנתיים משהו השתנה. אלונה החליטה שהיא רוצה תואר והיד נכנסה עמוק, עמוק מאוד לכיס.

"אלונה ומשפחתה תמיד שואפים להיות הכי טובים שיש ואחרי 6 שנים של בינוניות ומטה, ברקת החליטה שמספיק". אמר מקורב למשפחה. כמה סמלי היה המהלך הראשון בשינוי שייעדה למועדון. בקיץ 2013 היא החזירה את אליניב ברדה מבלגיה לווסרמיל. מיליון דולר עלה התענוג הזה שכלל חוזה ל-3 שנים. גובה החוזה ובעיקר שם גדול כמו ברדה לדרום שברו את תקרת הזכוכית. שבוע אחר כך הגיעה גם מאור בוזגלו שחתם על חוזה ל-3 שנים שמוערך ב-220 אלף דולר לעונה. הגעת ברדה ובוזגלו שינתה את ב"ש,  שמקבוצת תחתית שנלחמת על החיים שלה הפכה לקבוצת צמרת לגיטימית. את העונה ההיא סיימה במקום השני (הכי גבוה שלה ב-20 השנים האחרונות) והגיעה עד לחצי גמר הגביע.

"העונה הזו הוכיחה לאלונה שבשביל להצליח להיאבק בצמרת צריך להשקיע", אמרו בקבוצה. ואכן בקיץ שעבר היד שוב נכנסה לכיס, ומאור מליקסון נחת בנגב. 600 אלף יורו שילמה אלונה לוולנסיין ולקשר נתנה חוזה לחמש שנים ב-220 אלף דולר לעונה. היקף עסקת מליקסון (קנייה + משכורת) מוערך ב-6.5 מיליון שקלים לכל התקופה, אבל כאן לא הסתיים הרכש של קיץ 2014. יחד איתו באו שלומי ארבייטמן (225 אלף דולר לעונה), רועי גורדנה (150 אלף דולר לעונה), אובידיו הובאן (165 אלף יורו לעונה), דור מלול (130 אלף דולר לעונה) וג'ון אוגו (130 אלף יורו לעונה). תוספת הכוח הזאת השאירה את באר שבע גבוה בצמרת הכדורגל הישראלי ובסופו של דבר 90 דקות (כואבות במיוחד מבחינת ברקת והבאר שבעים) מול מכבי תל אביב הפרידו בין הבעלים והתואר הראשון שלה. "כל כך כאב לאלונה ההפסד הזה, אבל מצד שני הוא רק הגדיל לה את התיאבון".

"הגעתי לכאן כדי לנצח, לא עברתי הכל כדי להפסיד"
הבעיה היא, שאת 'הרעב' הזה אפשר לספק בהוצאת כספים נוספים וזה בדיוק מה שעשתה אלונה הקיץ. 650 אלף יורו (שהם כמעט 3 מיליון שקלים) השקיעה על טוני וואקמה וחוזה לארבע שנים בשכר שנע סביב ה-270 אלף דולר לעונה (סה"כ שווי עסקה: כ-7 מיליון שקלים לכל התקופה). 1.3 מיליון שקלים היא שילמה לאיזי שרצקי על שיר צדק שזכה לחוזה ל-3 שנים עם אופציה לעונה נוספת בשכר של 200 אלף דולרים לעונה (סה"כ שווי עסקה 3.8 מיליון שקלים לכל התקופה). גם דודו גורש ומתן אוחיון עשו את דרכם דרומה בשבוע האחרון ובב"ש כבר הצהירו שלא כאן יסתיים מסע הרכש לעונה הקרובה.

לא מעט ביקורת ספגה אלונה ברקת בשנה האחרונה על ההתנהלות שלה. הניסיון "להיפטר" מפאיוביץ' ואג'ידה ביום האחרון של חלון העברות של ינואר בניסיון להשלים את עסקת טוני וואקמה. סאגת אלונה - שרצקי - בכר, 6 ימים לפני גמר הגביע. אבל אי אפשר להגיד שלא אכפת מהקבוצה שלה והמספרים מוכיחים זאת. 54 מיליון שקלים השקיעה מכספה ב-3 העונות האחרונות, בינתיים. האם זה יסתיים בתואר?