רגע לפני שעונת 2018/19 נפתחת באופן רשמי, נערך היום (ראשון) אירוע חגיגי בכדורגל הישראלי בבית הנשיא. ראובן ריבלין הציג פרויקט מיוחד שנקרא "תקווה ישראלית – מגן הכבוד" במסגרתו 14 קפטנים ושחקנים בכירים מקבוצות ליגת העל מתחייבים לקדם פעילויות חברתיות-ערכיות ומאבק באלימות ובגזענות.
מגן הכבוד הוענק להפועל באר שבע על עשייה ערכית וחינוכית ומאבק באלימות וגזענות, וכן להפועל עירוני ק"ש על מיזם "סיירת המעשים הטובים". השנה הוענק לראשונה גם אות "מאמן הכבוד של המדינה" למאמן ומאמנת נוער וילדים שמחנכים בצורה יוצאת דופן לערכים של סובלנות, כבוד וקבלת האחר.
מיזם "תקווה ישראלית - מגן הכבוד" הינו יוזמה של בית הנשיא בשותפות עם משרד התרבות והספורט, ההתאחדות לכדורגל, מנהלת הליגות, הטוטו ועמותת ערכים בספורט. "מגן הכבוד" נולד מתוך רצון לעודד ולתמוך במועדוני הכדורגל לבסס תשתית ארגונית, חינוכית וערכית משמעותית שתסייע לצמצמם פערים, לייצר שיתופי פעולה בין מגזרים שונים ולצמצם את האלימות והגזענות במגרשים.
תחילה, הנשיא ראובן ריבלין נשא דברים: "על המגרש כולם שווים. במדינת ישראל לא רק על המגרש אנחנו שווים. לשחקנים המצויינים בנבחרת שלנו, יהודים ולא יהודים על המגרש - אין לנו גולים סוג ב'. כל הגולים שלנו שווים וכל אזרחי מדינת ישראל שווים. מדינת ישראל היא יהודית ודמוקרטית בשילוב אחד, זה סוד הקיום שלנו".
"אתם עובדים קשה מאוד כדי להבטיח תקווה ישראלית לכל ילד וילדה במועדון ובקהילה שלכם. אתם מגדלים דור שערכים כמו שוויון, מנהיגות, שותפות וקבלת האחר יהיו חלק מה-DNA שלו. אני שותף שלכם למסע הזה. אנחנו רוצים לשנות את הכדורגל, אבל את הערכים הללו אנחנו צריכים להטמיע".
גם ביברס נאתכו דיבר: "אני נמצא כאן היום כנציג ישראל הבוגרת וכקפטן הנבחרת. הערך אותו בחרתי לייצג הוא סבלנות וקבלת האחר, שמהווה אבן יסוד בערכים שלי". קפטן הנבחרת קרא לשאר השחקנים הבכירים שהגיעו כל אחד עם ילד וחתמו על חולצתו.
שלי ישראל, שהקימה את מועדון בנות נתניה, אמרה: "נרגשת מהמעמד ומודה על האמון שנתתם בי. בילדותי חלמתי להיות שחקנית כדורגל אך בעיר מגוריי לא הייתה קבוצה לילדות בגילי, ובוודאי לא לבוגרות. בגיל 14 התחלתי את דרכי המקצוענית, יום יום, 3 שעות בדרכים. גרפתי תארים אישיים וקבוצתיים לאורך הקריירה, אך תמיד היה הרצון לפתוח דלת לשחקניות אחרות, שלא יצטרכו לעבור את הדרך שעברתי. רציתי לדאוג שבנתניה תהיה אפשרות לשחקניות בלי הצורך לנסוע שעות ארוכות לעיר אחרת. זה התחיל מחוג של שתי ילדות בספורטק, והגענו למצב שמאה נשים, נערות וילדות משחקות במסגרות השונות. תודה לכם על הכבוד, מבטיחה לכם שזו רק תחילת הדרך".
הבעלים של הפועל ב"ש, אלונה ברקת, קיבלה את פרס המועדון המצטיין מליגת העל: "אני רוצה להודות לכבוד הנשיא על ההכרה בחשיבות העצומה של הכדורגל ושל האפשרויות הטמונות בו. ראית וחיבקת את ילדינו והם לעולם לא ישכחו אותך, תודה. הפרס הזה שייך לכל הכדורגל הישראלי. אני מודה לכל הקולגות שלי שעושים רבות למען הקהילה, כל אחד בתוך ביתו. העבודה הזו מגיעה מתוך הלב, באה מעשייה יומיומית עם הקהילה שעוטפת אותנו. אני מדברת בשם כל חבריי, אנשי הכדורגל שעושים עבודה חשובה. בראייתנו, אנחנו חלק מהקהילה ולכן התקפיד והשליחות שלנו הוא ליישם את המשפט "על המגרש כולנו שווים". אף אחד לא נשאר מאחור, ואף אחד לא שונה. הכדורגל הוא גשר בין תרבויות ואני שמחה שיש לנו זכות גדולה להיות חלק ממנו. כולי תקווה שמדינת ישראל תדע להשתמש בו ובהשפעתו. אני מודה לנשיא ולילדים המדהימים שלנו שנתנו לנו את הזכות להיות חלק מחייהם".
הבעלים של הפועל עירוני ק"ש, איזי שרצקי, קיבל את הפרס על "סיירת המעשים הטובים": "באתי לק"ש לא לכדורגל, אלא לטובת הקהילה. אלונה, המאמן שלך הלך ועבד שנה בבית התמחוי אצלנו ומאוד אהבתי אותו על כך".
גם מיזם "סיירת המעשים הטובים" של ק"ש זכה להכרה על פועלו