$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שומרי הסוף: הצעד המתבקש נגד הבקרה

שבוע אחרי דו"ח הפירוק של הפועל, הלקח עדיין לא נלמד. דעה

עודד קרמר   07.01.19 - 15:57

תגיות: הפועל חיפה

Getting your Trinity Audio player ready...

" מחקירות המפרקים עלתה תמונה קודרת ולפיה בטיפול בעניינה של הפועל תל-אביב, הבקרה התקציבית כשלה לחלוטין ואף התפרקה מסמכויותיה ואיפשרה את פעילות הקבוצה בגירעון מתמשך במשך 4.5 עונות, באופן שפירוק היה תוצאה מסתברת בלתי נמנעת - כאשר היא לא הקפידה לקחת בטוחות, לא הקפידה על טיבן של הבטוחות, לא מימשה בטוחות בשנים בהן הבטוחות היוו חלק מתקציב החברה לא מימשה בטוחות כאשר הקבוצה סיימה בגירעון. הבקרה במחדליה המתמשכים, אפשרה פעילות של הקבוצה בגירעון שנה אחר שנה, את היווצרות הגירעון ותפיחתו לממדים של עשרות מיליוני שקלים בעת הפירוק". דו"ח המפרקים של הפועל תל אביב, עמ' 67.

יותר משבוע עבר מאז פרסמו עו"ד קוטלר וברדיצ'ב את דו"ח החקירות מטעם מפרקי הפועל תל אביב, ובהתאחדות לכדורגל עדיין מתעלמים מהממצאים הבלתי נתפסים שנמצאו בו. עם הפרסום אומנם יצאו ידיעות לפיהן ההתאחדות תקיים דיון חרום בממצאים, אבל בפועל, לפחות פומבית, לא נעשה שום צעד מעשי, במיוחד לא במקום שבו להתאחדות יש סמכות בלעדית – הבקרה התקציבית.

הבקרה התקציבית אמורה להיות שומר הסף של ההתאחדות בכל הקשור להתנהלות הכלכלית של הקבוצות. העדויות שעולות מהדו"ח, שעיקרן מצוטט כאן למעלה, מעלות חשש כבד לגבי האופן שבו התנהלה הבקרה בהתייחסותה להפועל תל אביב. היה ניתן לצפות שעם הגשת דו"ח כשזה תפעל ההתאחדות באופן מידי כדי למנוע מקרים נוספים שכאלו, גם לפני שמסתיים ההליך המשפטי בנושא.

חשוב להדגיש, דו"ח המבקר אינו החלטה שיפוטית, ואין לקבל כל מה שכתוב בו כתורה מסיני, בעיקר כי ברור שלמפרקים, כמו בכל מקרה של פירוק, יש אינטרסים כלכלים בתיק, וכי ברור שההתאחדות לא ממהרת לקבל את דו"ח המפרק כדי שלא לקחת על עצמה אשמה. אבל יש דברים שבהם כשיש שאלה, אין שאלה. וכשמדובר במי שאמור להגן בכל יום על השחקנים ואנשי הצוות של הקבוצות מפני התנהלות כלכלית קלוקלת, ההחלטה להמתין עם צעדים אופרטיביים עלולה בפני עצמה להחשב לכאורה לרשלנות פושעת.

דו"ח המפרקים ובעיקר עדותו של רו"ח רבינוביץ', ששימש כיו"ר הבקרה במשך השנים מסבירים במילים פשוטות את גודל המחדל שהתרחש בבקרה סביב הפועל תל אביב.

בשורה התחתונה, על פי הדו"ח, למרות שהתקנון מחייב את הבקרה לממש את הערבויות שבידה בכל מקרה שבו מסיימת קבוצה עונה בגרעון, החליט יו"ר הבקרה, במשך מספר עונות רצופות לשחרר את הערבויות של הפועל תל אביב מבלי לממש אותן ואיפשר, בניגוד לתקנון, לקבוצה לפתוח את העונה הבאה למרות גרעונות שלא נסגרו.

גם אם העובדות עדיין לא הוכרעו משפטית חייבת ההתאחדות, לאור הממצאים בדו"ח להודיע באופן מיידי על הפסקת עבודתו של יו"ר הבקרה התקציבית או לכל הפחות על הצמדת גוף חיצוני שיפקח  עליו בתקופה הקרובה.

לא מדובר בצעד ענישתי – על אלו עוד יחליט בית המשפט, אלא על צעד מניעתי מובהק. ההתאחדות חייבת לוודא שטעויות כמו שנעשו בבקרה, לפי ממצאי הדו"ח, לא יחזרו על עצמן. הכדורגל הישראלי לא מספיק חזק כדי לסחוב על הגב.