העונה של בית"ר ירושלים הותירה את כל המתבוננים בה מעט מבולבלים: האם מדובר בהצלחה או דווקא בפספוס? מחד, הירושלמים הפגינו השנה לא מעט רגעים יפים אחרי לא מעט שנים מדכדכות, חזרו למאבקי הצמרת ואף הניפו תואר ראשון זה עשר שנים (גביע הטוטו). מנגד, הם עדיין לא השכילו לקחת את הצעד הנוסף קדימה, וברוב המשחקים נגד הקבוצות הגדולות (מכבי חיפה ומכבי ת"א) נותרו נחותים באופן יחסי, כשהצליחו להוציא רק 4 מ-12 נקודות אפשריות.
על תשובות אלה, ואחרות, ניסה לענות משה חוגג. בעלי בית"ר ירושלים הגיע לאולפן "ראשון לכל כדור", לראיון נרחב ועמוק על המערכת המקצועית שבנה, הציפיות והאכזבות, יוסי בניון ורוני לוי - וגם על מה שלמד, אחרי שנתיים בתור בעלים בכדורגל הישראלי.
"שוברים את הראש איך למלא את טדי"
ראשית, חוגג התייחס לאקטואליה: להחלטה שלו לבטל את אירוע "ביתריסט פארטי", שהיה אמור להתרחש בשבוע שעבר בארנה הסמוכה לטדי. האם זה היה צעד אימפולסיבי? "רחוק מזה", ענה הבעלים. "גם מוני (ברוש, המנכ"ל) וגם אחרים הציעו לשקול את זה מחדש כמה ימים קודם. כשבדקנו כמה קנו כרטיסים, חשבנו שזה יהיה מביש ולא לעניין".
האתגר הגדול, המחיש חוגג, היה שיווקי. "אנחנו שוברים את הראש איך למלא את טדי. המתחרים שלנו עושים את זה בהצלחה, ויש בנו קנאה חיובית. רצינו להוריד מחירים למחירי 'רמי לוי' - מחיר אחיד וזול, 25 ש"ח. עם זאת, אם אתה לא מגיע, תתרום את הכרטיס לאוהד ירושלמי. אנחנו חייבים לחזק את האהדה שלנו בתוך העיר". עם זאת, הוא הבהיר את כוונותיו לאחר הפוסט שפרסם בעקבות ביטול האירוע: "אני לא הולך לעזוב את הקבוצה. לא יודע מה אומרת עונה פיננסית. כתבו עליי הרבה דברים, אני לא אמרתי שום דבר".
"רוצה למלא את טדי". אוהדי בית"ר (צילום: דני מרון)
"לא יודע מה זו עונה פיננסית". חוגג לאחר הניצחון על חיפה (צילום: ברני ארדוב)
"קינדה? גם בלי סעיף שחרור, הייתי מוכר שחקן ב-3.7 מיליון דולר"
כמו כן, חוגג בהחלט הרהר מחדש על רמת ההוצאות הכלכליות שלו בעבר: "רכשתי שחקנים במחירים גבוהים מדי. טעיתי. קניתי יותר מדי שחקנים בכסף: שחקנים כמו עלי (מוחמד) או לוי (גארסיה) שהגיעו לקבוצות שלהם (נתניה וק"ש) בחינם, אני שילמתי. מיכאל אוחנה כבר היה בבית"ר, זה פשע ששילמתי עליו. שחררו אותו מהקבוצה כי לא נתנו לו כרטיסייה".
איך מתקנים? "אם איזי יודע להביא שחקנים, אז אני צריך להשקיע יותר במחלקת הסקאוטינג". האם באמת רצה לייצר תקרת שכר בכדורגל הישראלי? "אני עדיין רוצה. כל הקבוצות יצביעו פה אחד ויחליטו". האם ההשקעה בכדורגל הישראלי שווה? לחוגג יש תשובה ברורה: "מי שחושב שכדורגל זו השקעה כלכלית בישראל, צריך לאשפז אותו".
"אומרים עליי שאני לא מבין בכדורגל", הוסיף חוגג, "אבל אתם לא מכירים אותי. אני מגיל 7 משחק, מי שחושב שאין לי כדורגל - אין לו מושג. הוצע לי להיכנס כשותף בב"ש, הם לקחו אליפות עם תקציב של 45 מיליון ש"ח. ועוד ניצחו את אינטר. לא צריך להשקיע כ"כ הרבה, וזה מה שאני מנסה ללמוד. עשיתי טעויות, כי התלהבתי בשנה הראשונה ורציתי הכל מהר. הייתי צריך את השנה הזאת, כדי ללמוד. זה עלה לי המון כסף ואכזבה, אבל בסך הכל אני מרוצה".
"אני מנסה ללמוד מהעבר בכדורגל הישראלי. לפני שלוש שנים הפועל באר שבע לקחה אליפות - בתקציב של 45 מיליון שקלים. לקחה אליפות וניצחה את אינטר", נזכר וחשף פרט מפתיע מהעבר הלא רחוק: "הוצע לי להיכנס שותף בהפועל באר שבע לפני שרכשתי את בית"ר. ראיתי את המספרים, זה המספר במדיוק, לא רכילות. ב-45 מיליון שקלים לקחו אליפות וניצחו את אינטר. לעומת זאת, התקציב של מכבי ת"א השנה חוצה את 120 מיליון השקלים. למה? מסי הגיע לשחק בישראל ולא ראינו? זה טירוף, צריך להירגע".
בהמשך הראיון, חוגג נכנס גם לתחום המקצועי. בעלי בית"ר נשאל בנוגע לשחרורו של גדי קינדה, וענה בפשטות: "גם אם זה היה תלוי בי, זה היה קורה. גם בלי סעיף שחרור, הייתי מוכר שחקן ב-3.7 מיליון דולר. אם הייתי במקום הראשון, הייתי שוקל אם להשאיר אותו".
"הוא הסמכות העליונה". אוחנה ובניון (צילום: אלן שיבר)
"אם הייתי מקום ראשון, הייתי מנסה להשאיר אותו". קינדה (צילום: מאור אלקסלסי)
"מאכזבת אותי המאניה-דיפרסיה של הקבוצה"
חוגג התייחס גם לשלישייה שהציב מתחתיו בקבוצה: אלי אוחנה, יוסי בניון המנהל המקצועי והמאמן רוני לוי. "הם עובדים נהדר ביחד. אני מאוד מרוצה מיוסי בניון. כמובן שאני תמיד מביע את דעתי בפניו, אבל הוא הסמכות המקצועית, הוא קובע ולא אני". באשר לסגנון המשחק, חוגג קצת מסויג: "יכולנו להוציא קצת יותר ממה שהשגנו, אבל בסך הכל אני מרוצה. מאכזבת אותי המאניה-דיפרסיה הזו - לשחק טוב מול מועדון כמו מכבי חיפה, ואז להפסיד לכפר סבא".
הגעה לאירופה תהווה הצלחה? "זה בהתאם למצופה. אם בית"ר לא מגיעה לאירופה, זה כישלון". האם רוני לוי ימשיך בקבוצה גם בעונה הבאה? "בניון יחליט, אני בהחלט מעריך שכן". באופן טבעי, עלו גם יחסיו המעט מעורערים עם הקהל. חוגג הכחיש: "יש מיעוט קולני שעושה המון רעש. צועקים 'תתפטר' אחרי כל גול שסופגים... לא צריך להתרגש מזה".
"הגעתי במטרה לבנות מועדון", הבהיר חוגג את כוונותיו. "ראיתי את ליברפול, שאמנם לקחה אליפות אחרי 30 שנה, אבל בכל השנים הם תמיד היו מותג ומועדון מוביל. אני רוצה לעשות את זה גם בבית"ר. אנחנו עוד נזכה בתארים, אבל גם אם לא - אם ניאבק, הקהל יראה את זה ויילך איתנו יד ביד. גם בימי האליפויות לא מכרנו כל כך הרבה מינויים".
"מעריכים אותו כי יודעים שהוא שחקן טוב". מוחמד (צילום: דני מרון)
"רוצה להביא את ליברפול לבית"ר". חוגג מסתכל קדימה (צילום: מאור אלקסלסי)
"פייסבוק? זה הדור הבא של הבעלים"
אי אפשר לדבר על בית"ר ירושלים, בלי להתייחס לקהל שלה. חוגג נשאל לגבי מערכת היחסים עם ארגון "לה פמיליה" והודה: "הארגון הוא כוח לקבוצה. ב-99% הוא עושה דברים נהדרים, אחוז בודד עשה בעיות. מתחילת העונה לא חוויתי שום בעיה. אפשר להסתכל במדד הגזענות: מי היה מאמין שבית"ר ירושלים תהיה במקום הראשון ומהצד הנכון".
ולשאלת השאלות: האם יביא שחקן מוסלמי לבית"ר? "אני בא לעשות טוב לקבוצה. למה מעריכים את עלי מוחמד? כי הוא שחקן טוב. מוסלמי או צ'רקסי, זה לא משנה. כל עוד הוא טוב, וזה בא ממקום נכון, אני אביא אותו לבית"ר".
לסיום, חוגג התייחס גם לביוגרפיה האישית שלו. "אני בעלים צעיר, ויש לי פייסבוק. זה מאוד מוזר לאנשים, אבל זה הדור הבא של הבעלים. באתי כי אני אוהב כדורגל; לפעמים אני רואה בעלים של קבוצות אחרות, הקבוצה שלהם מנצחת או נותנת גול בדקה התשעים והם יושבים אחורה. אני אוהד. המטרה שלי זה לעשות טוב בעולם, וגם זה שאני באופן אישי אוהב את המשחק".