זה נגמר (כנראה) באופן סופי: אחרי 14 שנה, אלונה ברקת הודיעה הבוקר (שני) כי היא עוזבת את הפועל באר שבע והכדורגל הישראלי. "לאחר התלבטות ומחשבה הגעתי למסקנה סופית שעליי לעזוב, לשחרר את המועדון ולהמשיך לדרך חדשה", כך נכתב בהודעת הבעלים שפורסמה בחשבון הפייסבוק של המועדון. "לא החלטתי מה שהחלטתי כדי לכופף את הידיים של אף אחד. נתתי הצעה שהיתה מהנדיבות בליגה ובמשק בכלל, ובדרך הבנתי שאיבדתי את חדר ההלבשה".
"ציפיתי שהשחקנים יתנו בי אמון", המשיכה ברקת, "ויבינו שאני פועלת לטובת המועדון ולטובתם האישית. הם בחרו אחרת, וזו זכותם ובחירתם. אני מאוד מעריכה את החתימה על מסמך החירום שהצעתי בסופו של דבר, אבל אי אפשר לאחות את שבר חוסר האמון, ולהתגבר על מה שהלך לאיבוד: הלב, הנשמה והערבות ההדדית".
"לא חיפשתי לברוח", הדפה ברקת את הביקורות כלפיה. "לא חיפשתי לנצל את המצב, ולא איבדתי את היכולות הכלכליות להמשיך במסע הזה. איבדתי את האנרגיות לבנות הכל מחדש. הפועל באר שבע תמיד היתה ותמיד תהיה הרבה יותר מכדורגל עבורי ועבור משפחתי. זה מסע שדורש תשוקה ואנרגיות גבוהות, וברגע שהן אזולות - אסור לזייף, צריך פשוט לשחרר ולהמשיך הלאה".
בהמשך, ברקת הודיעה כי תשאיר תרומה בסך 5 מיליון ש"ח, בנוסף ל-6.5 שהיא משאירה בעבור מכירות שחקנים בעבר. "אני פונה לכל גורמי המועדון, מבחוץ ומבפנים, להתאחד, לתמוך ולדחוף קדימה. זו לא עת לשנאות ומלחמות, אלא לאהבה וערבות הדדית. אני מודה לכולם על 13 שנים נפלאות. הפועל באר שבע מעולם לא היתה שלי, היא היתה ונשארת של האוהדים. המועדון גדול מכל שחקן, וגם מכל בעלים".
גורמים בסביבתה של ברקת סיפרו שהלחץ לעזוב בפעם הראשונה בצורה מאוד רצינית בא מכיוונו של בעלה, אלי ברקת, שעסקיו נפגעו ממשבר הקורונה. מלבד זאת, יש לבעלים התחייבויות נוספות על חוזים של שחקנים בגובה 10 מיליון ש"ח.
יש לציין שמבחינה חוקית ברקת לא יכולה עוד לנטוש אלא מחויבת לבקש מההתאחדות לכנס את הוועדה להעברת זכויות על מנת להעביר את זכוייתיה לנאמן עו"ד יונגר. ברקת אינה יכולה להוציא כספים מהמועדון ולכן ציינה כי יישארו בקופת הקבוצה 6.5 מיליון שקלים ממכירות שחקנים ועוד התחיבויות אישיות שעש לה בבקרה בחוזים עתידיים.
אלונה ברקת. קיבלה החלטה (אלן שיבר)