ביום שלישי הקרוב ההתאחדות לכדורגל תערוך מסיבת עיתונאים חגיגית. לא מדובר בהישג ספורטיבי משמעותי, במענקים של מיליונים שיסייעו לכדורגל הישראלי או בחתימה על הסכם חסר תקדים, אלא במשהו הרבה יותר גדול. בצעד אמיץ ומעורר השראה, יודיע ביום שלישי שופט הכדורגל שגיא ברמן: "אחרי תקופה ארוכה של מחשבות ושאלות, החלטתי להפוך לאישה. מהיום קוראים לי ספיר".
כבר כמה חודשים שספיר לוקחת הורמונים במטרה להפוך לאישה. בקרוב היא תמשיך בתהליך ההתאמה, כשתעבור גם ניתוח לשינוי מגדרי. את השם בתעודת זהות היא כבר שינתה. אגב, לא במקרה נשמרו ה-S וארבע ההברות מהשם עמו נולדה. מאז שקיבלה את ההחלטה היא מתאפרת, מאריכה שיער, מבקשת שיפנו אליה בלשון נקבה גם במערכת השמע של השופטים, ובעיקר סוף סוף אחרי שנים בארון, היא מחייכת ושמחה. ההערכות הן שבתוך שלוש שנים מהיום היא תסיים את כל התהליך הניתוחי אחרי אישורים שיתקבלו מהמדינה. הניתוחים, אגב, יהיו בישראל בביה"ח תל השומר.
לפני עשור ברמן, שתחגוג ביוני 28, הצטרפה לאיגוד השופטים. הכושר הגופני, הנוכחות, האינטליגנציה, כל אלו גרמו לראשי האיגוד לקבל את ההחלטה לעלות אותה בעונה שעברה לסגל הבכיר. העונה היא כבר שפטה בשלושה משחקים, אבל בעקבות השינוי שהיא עוברת ולקיחת ההורמונים, בתקופה האחרונה היא משובצת יותר כשופטת רביעית בליגת העל כמו אתמול בפ"ת וכשופטת ראשית במשחקי הליגה הלאומית. יש לציין שההורמונים הללו אינם מוגדרים כחומרים אסורים מבחינת אופ"א והנושא נבדק מול פיפ"א, אופ"א, WADA והרשות למניעת סמים בספורט, כמו גם נושא מבדקי הכושר (לגברים ונשים קריטריונים שונים).
ספיר. יוצאת לאור (ברני ארדוב)
מעטים ידעו על ההחלטה שקיבלה ספיר. זה קרה לפני מספר חודשים באופן רשמי. אחרי שיחה עם ההורים היא בחרה להודיע לראשי האיגוד ולחברים הטובים, השופטים ניב שטייף, רועי חסן ומיתר שמש. התמיכה היתה מדהימה, קודם כל מהבית ולהפתעתה, לא רק מצד המשפחה הגרעינית. כולם כולל כולם חיבקו, חיזקו וידעו להכיל את השינוי שהיא עוברת. לאמא היתה רק בקשה אחת קטנה - להוסיף לתעודת הזהות לצד השם ספיר, גם את השם גאיה. הבקשה נענתה עם חיוך.
ברמן זכתה לאוזן קשבת גם בשיחה שניהלה לאחרונה עם מנכ"ל איגוד השופטים, יריב טפר ויו"ר האיגוד, רונית תירוש. באותן שיחות היא סיפרה כי השינוי קרוב מתמיד. בשבועות האחרונים ברמן כבר מגיעה מאופרת, עם סיכות בשיער ואת ההכנות שלה למשחקים היא עושה בחדר נפרד מהשופטים הגברים. היא גם קיבלה אישור להאריך שיער ולעלות עם עגילים. הרגע שבו הבינה ספיר כי היא "כלואה" היה בשיא הקורונה. "נחנקתי. רציתי ללבוש בגדי נשים ולא ידעתי איך לספר את זה לבת הזוג שלי", סיפרה ספיר עוד כשענתה לשם שגיא בשיחות סגורות, "ברור שהיא לא קיבלה את זה בצורה טובה".
זו לא הפעם הראשונה ששופט יוצא מהארון, אבל טרנסג'נדר, גבר שהפך לאישה או להפך, זה מחסום אחר. "ספיר אמיצה וכולנו מאחוריה" אומרים חבריה לאיגוד, "היא שלמה עם התהליך, רוצה להמשיך לשפוט ונדמה כי סוף סוף היא מגשימה את החלום הכי גדול שלה. להכיר בעצמה ולהיות גאה במה שהיא".
ברמן לא לבד. בשנים האחרונות יותר ויותר גברים ונשים מרגישים שנולדו בגוף הלא נכון, אבל החליטו ללכת עם האמת שלהם ולהתאים בין המין הביולוגי למגדר. חלקם המשיכו בקריירה הקודמת שלהם, אחרים ויתרו ושינו כיוון - אבל לא מעט הצליחו ושינו את העולם. פוליטיקאים, סופרים, ספורטאים, רופאים וכו'. בישראל בל אגם, סתיו סטרשקו, דנה אינטרנשיונל ורומי אברג'יל פרצו דרך ובעולם הסיפור של קייטלין ג'נר עודד הדים. עכשיו גם ברמן.
תמשיך לשפוט בליגת העל (ברני ארדוב)