$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מכבי ת"א מצטיינת: דירוג אלטרנטיבי לקיץ

האספקט שבו הצהובים דווקא הפעם עקפו את חיפה וב"ש. דעה

יניב פרנקו
יניב פרנקו   14.08.21 - 09:29

תגיות: ליגת העל

Getting your Trinity Audio player ready...

אני משאיר הפעם את סיכום הקיץ של מי התחזק ומי נחלש לאחרים. כמו הרבה אוהדים, גם אני בכלל עוד לא מבין מי התחזק ומי נחלש כי את הזרים לא ראיתי ואת הסגלים עוד לא סגרו בשום מקום, מכבי נתניה התחזקה? נחלשה? קניקובסקי ישחק שם? הבנתם את הרעיון– אבל הרשת רותחת מצד שני ולפי מה שכתוב שם הבנתי שמכבי ת"א כבר מועמדת לירידה כי היא איבדה את הגולים, שהבקיעה שנה שעברה או משהו כזה.

הקיץ קרוב לסיום בכל מקרה והקיץ הוא התקופה הקריטית ביותר למצב הפיננסי של כל קבוצה. בקיץ עושים את העסקאות המשמעותיות של מכירות שחקנים, מוכרים מינויים, מוכרים חסויות, מזכרות ועוד – מועדון שעושה קיץ טוב ייהנה משנה פיננסית רגועה ומי שלא - יבלה את השנה כשהוא רודף אחרי תזרים מזומנים.

הסיטואציה שמפורטת כאן היא סיטואציה של שוק בוגר, בו רוב הקבוצות והמועדונים נערכות במסלול ארגוני פיננסי נכון וריאלי. אז בואו נראה מי אלופות הקיץ הפיננסי? הדירוג שלי.

מצטיינות
מקום 1: מכבי פ"ת
הקדימה את הגדולות וביצעה את עסקת הקיץ עם המכירה של ליאל עבדה. הכסף מהמכירה מבטיח לה ביחד עם זכויות השידור והכסף שכבר נכנס, כיסוי של קרוב ל-100% מהתקציב השנתי – כלומר עוד לפני שהתחילה הליגה – הלוזונים בפלוס – פשוט וואו.

מקום 2: מכבי ת"א
למרות שהיא זוכה לאינספור ביקורת על ההתנהלות, יש גם נקודת אור בקיץ של הצהובים, שלא הביאו עדיין רכש משמעותי. אז בואו נראה מה עשו האנשים של מיטש גולדהאר הקיץ – הם השיקו שפה פרסומית חדשה (ולוגו חדש) ומכרו כהרגלם הרבה מזכרות.

מכרו את יהונתן כהן לפיזה, מכרו את כל המנויים (כמעט), נמצאים בשלב הפלייאוף של המפעל האירופי החדש וגייסו חסויות רבות כולל חסות ראשית משמעותית. הערכה גסה שלי ש-60% מהתקציב השנתי שלהם כבר הובטח! וזה בארגון עם תקציב גבוה כמו מכבי ת"א בשורה ארגונית משמעותית.

בכלל זה שמכבי נמצאת בסיטואציה שהעפלה לשלב בתים יכולה להבטיח לה שנה פיננסית מאוזנת זה דבר אדיר ולא מובן מאליו – אבל זה תהליך על עבודה יסודית של שנים.

כמעט טוב מאוד
הפועל באר שבע ומכבי חיפה –  אם נשים בצד את הקיץ המקצועי המצוין שלהן, מדובר במועדונים שעובדים, מוכרים מינויים כמעט בכל האצטדיון, פועלים יפה בגזרת חסויות, פועלים יפה בגזרת מזכרות ונמצאים שלב אחד משלב בתים, שיכול להפוך את הקיץ לכמעט מושלם.

למה לא מצטיינות? כי לא מכרו שחקנים ובמקרה של מכבי חיפה ההדחה מהסיבוב הראשון מורידה לה נקודות.

טוב  - הפועל ת"א עם קיץ טוב (קטגוריית העניין של בעל הטור)
הפועל שלי בהחלט משתפרת, קיץ מצויין בנושא המנויים עם שחזור הכמות של שנת פתיחת בלומפילד המשופץ, אז היה הייפ גדול סביב האצטדיון.

הפועל גם עבדה יפה בגיוס ספונסרים ואפילו מכרה השבוע את עמנואל בואטנג בסכום נחמד לליגה השוודית ואני מבין שבקבוצה מאמינים, שזו לא תהיה המכירה האחרונה בקיץ.

בהפועל לפי מה שאני מבין השלימו גיוס של כ-70% מהתקציב השנתי ואם הקורונה לא תוביל למשחקים ללא קהל – מצבה טוב מאוד במישור הזה.

המפסידה הגדולה של הקיץ – בית"ר י-ם
על פי הפרסומים באתרים השונים, למשה חוגג היו יעדים הקיץ – למכור שחקנים דוגמת ירדן שועה או הצעה יוצאת דופן על אביאל זרגרי (אני אישית לא קונה את העמדת הפנים שהוא לא למכירה) וכמובן להכניס כסף משמעותי מהקהל.

נכון לעכשיו, לדעתי את המכירה של עלי מוחמד אי אפשר להגדיר כמכירה אלא כוויתור על תשלום, שועה לא נמכר ולא נראה שהוא בדרך לשם וזרגרי, נו, נחכה.

למרות המתווה החדש, נראה שאת המנויים חוגג לא מוכר בכמויות. בית"ר עברה בבקרה עם תקציב משמעותי של 50 מיליון ש"ח, אבל היא רחוקה מאוד מלהבטיח חלק משמעותי מהמחזור ותלויה מאוד בבעלים שלה.

רוב המועדונים בליגה – טוב
מנעד רחב של קבוצות ובחרתי שלא להעמיק בכל קבוצה, אבל ההתנהלות ברובה היא טובה ושפויה.

באשדוד מכרו שחקנים, יש תמיכה עירונית וזכויות שידור ולכן מצבה טוב. בחדרה כנ"ל, בהפועל חיפה מיושרים עם ביצועי העבר, ובמכבי נתניה כבר מכרו את את פרננד גורי לבלגיה וכעת רק מחכים לעסקה אחת של גבי קניקובסקי, שרוב אוהדי הכדורגל מאמינים שתיסגר כדי לעמוד ביעדים וכך הלאה.

למועדונים שהם לא "הגדולות" – יש מודל עבודה מאוד ברור ויציב שלא מבוסס על קהלים ומי שחיה על מכירות שחקנים עושה את העבודה. בשורה התחתונה רובן ככולן מאוזנות ומיושרות.

לסיכום
קיץ בוגר שמאוד מושפע משנת הקורונה. הוא כלל מכירות שחקנים יפות של חלק מהמועדונים, בגרות של קהלים בנושא מינויים בלפחות 4 מועדוני עתירי קהל, חזרה של ספונסרים בצורה איטית, אבל מגמתית וכמובן שלוש קבוצות בפלייאוף הקונפרנס ליג, שזה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו. ביחס לעובדה שהכדורגל מכר את זכויות השידור בסכום נאה, ניתן לראות שהיה פה קיץ פיננסי לא רע. עכשיו נראה מה זה שווה על הדשא.

הכותב הינו חבר פאנל בפודקאסט "צבע אדום", פודקאסט אוהדי הפועל ת"א