$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עושים סדר: מה משמעות הפציעה של לביא?

מה הפציעה, האם חזר מוקדם מדי ומה הלאה? ניתוח

יונתן קריא   19.10.21 - 12:28

תגיות: נטע לביא

Getting your Trinity Audio player ready...

לפני 3 חודשים אובחן נטע לביא עם סדק בעצם השוקית. מאז הוא לא ממש חזר לשחק ואתמול (שני) מכבי חיפה הוציא הודעה כי בעקבות חבלה במשחק מול הפועל ירושלים, הוא ייאלץ לנוח עוד 8 שבועות.

אז מה קורה שם?
השוק מורכבת משתי עצמות: השוק (טיביה), עצם חזקה ועבה הנושאת כמעט את כל משקל הגוף והשוקית (פיבולה), עצם דקה הנושאת פחות מ-15% ממשקל הגוף. הפיבולה רגישה לשברים בעקבות מכה באזור בגלל השטחיות היחסית של העצם בגוף.

אז מה קורה לנטע?
לפני 3 חודשים הקשר קיבל מכה חזקה בשוקית ודווח על סדק בעצם. מאז הושבת ל-3 חודשים. במשחק האחרון, מול הפועל ירושלים, חזר לביא לשחק אך שוב בעקבות חבלה בשוק והוחלף.

התהליך
במהלך ההחלמה הגוף מייצר שטף דם עמוק באזור השבר בשלב הראשון. לאחר מכן תאי בניית עצם מחליפים את שטף הדם (קאלוס) והליך בניית העצם מתחיל. כל זה בחודש הראשון לפגיעה. לאחר חודש העצם נבנית מחדש ושלב זה יכול לקחת בין חודש לחצי שנה, תלוי באזור.

במקרה של שברים בשוקית התהליך מורכב יותר. כדי שהליך בניית עצם יהיה מיטבי, על העצם לספוג לחצים ומשקלים (חוק וולף) כך שעצם השוקית, שגם ככה אינה נושאת הרבה משקל, מתקשה בהחלמה.

האם לביא חזר מוקדם מידי?
כנראה שלא. חוץ מזה שלמכבי חיפה יש את אחד מצוותי הפיזיותרפיה והרפואה הטובים בארץ. היה פה מרכיב רציני של חוסר מזל כאשר נטע קיבל מכה באותו אזור שוב.

סביר להניח שבשלושת החודשים שבהם נטע לא שיחק השבר החלים, גם אם לא לגמרי, אז באופן מספק לחזרה לפעילות מלאה.

בשבועות הקרובים יעבוד לביא עם צוות הפיזיותרפיה במכבי על חיזוק השוק, הקרסול והברך. הרבה מהשיקום יכלול אימפקטים (בהדרגה) על האזור כדי לזרז את ההחלמה.

לחצו לעמוד הפייסבוק של יונתן קריא - פיזיותרפיה וספורט