אחרי האירועים האלימים בהם היכו שוטרים את אוהדי הפועל ת"א אמש (שני) לאחר המשחק מול מכבי חיפה, הוועדה לביטחון פנים התכנסה הבוקר כדי לדון באלימות במגרשים במטרה לנסות ולמצוא פתרונות.
איציק עמיר, ראש תחום רישוי ואבטחה בספורט במשרד לביטחון פנים, שהיה נציג המשטרה בוועדה, אמר: "מנענו מהם להכניס ציוד עידוד. כל האוטובוס של אוהדי הפועל ת"א עם אלות וקרשים. הם נכנסו פנימה, התחילו בהתלהמות, דחיפות, יריקות. כל זה לפני תחילת המשחק. בשלב זה הניהול הוא אזרחי. המשטרה הכילה את את זה. נתנה לסדרנים להתמודד עם זה".
"בסוף המשחק הם הפסידו, התחילו לעקור את הכיסאות ולהשליך על הקבוצה נגדית", המשיך עמיר. "הסדרנים ביקשו סיוע של המשטרה. נזרקו כיסאות על המשטרה, עקרו צינור כיבוי. השוטרים עצרו שניים, אחד נפצע קלות ולא ביקש טיפול רפואי. הייתה התערבות משטרתית כנדרש באירוע תקיפה. המשטרה צריכה להיות נחושה בהיבטים האלה. הכל נחקר, ואם יהיה אירוע פרטני כזה או אחר ומישהו השתמש בכוח שלא לצורך, הנושא יטופל".
שחר, אחד מיושבי האוטובוס, טוען כי מדובר בשקר מוחלט: ״הייתי על האוטובוס כשלפתע שתיים או שלוש ניידות משטרה עצרו אותנו ועיכבו אותנו במשך 40 דקות. השוטרים עלו לאוטובוס וישר התחילו עם קללות וגישה מתנשאת של 'רק תנסה אותי'. הם דרשו מאוהדים לרדת כי רצו לבצע בידוק על כל אחד מאיתנו. עשינו את זה בלי התנגדות כי מיהרנו, והם עשו חיפוש מקיף על כל אחד מיושבי האוטובוס כולל באוטובוס עצמו, תוך כדי שהם דוחפים אנשים ומתייחסים אליהם כמו לתתי אדם".
"היו שם שני ילדים בני 10 שכמובן גם עברו את אותו בידוק ואותה גישה", המשיך האוהד. "אחרי חצי שעה הם לא מצאו כלום, שחררו אותנו וכמובן המשיכו ללוות אותנו עד האיצטדיון (משום מה). כמובן שהגענו באיחור למשחק. המשטרה טוענת שהיו אלות? שהיו כלי נשק? אז למה אין עצורים? למה אין צילומים? למה שתקו בנושא הזה עד שהיו חייבים להביא משהו משום מקום?".
האירועים המכוערים בסמי עופר
בהמשך הוועדה, עמיר התייחס גם לנושא הפירוטכניקה: "מי שמגיש את טופס ציוד העידוד, זה נציג האוהדים. יש הידברות, הוא האיש קשר. לדוגמא בב"ש, כשרצו לעשות צו מניעתי, עשינו שיח ובסופו של דבר לא היה צו ולא הייתה אבוקה. אם יבוא נציג אוהדים של כל קבוצה ויתחייב שלא יהיו תופעות כאלה, הכל יהיה בסדר. ראינו את זה בדרבי של הכדורסל".
"לגבי נושא האבוקות בעולם, אין כזה דבר בעולם", המשיך עמיר. "יש אישור לזיקוקים כמותר בחוק. כל מי שירצה שיהיו זיקוקים במגרשים, זה מאושר. רק צריך שזה יהיה כחוק, שיהיה מפעיל מוסמך ואישור של משרד הכלכלה וכיבוי אש". עמיר התייחס גם למערכת שאמורה להגיע מגרמניה ומטרתה לעשות שיקוף ביציעים כדי למצוא את משליכי האבוקות. המערכת ניידת ויכולה לזוז מיציע ליציע.
יואב רם, נציג משרד הספורט, על הצעדים המתוכננים: "מדובר פה על שמירה על סדר ציבורי, והנושא באחריות המשטרה. על מנת לאפשר למשטרה לעשות יותר, אנחנו מתקנים את חוק איסור אלימות בספורט - כך שמצד אחד סמכויות להרחקת אוהדים יורחבו ומצד שני תהיה אפשרות להטיל קנסות מנהליים על אנשים בודדים. זו אפשרות שגורמת להרתעה מאוד גדולה ואנחנו מצפים שאפשר יהיה להשתמש בכלי הזה".
"בנוסף, אנחנו פועלים להחזיר את היחידה המשטרתית לעבירות אלימות בספורט", המשיך רם. "הכוונה להחזיר את היחידה כמה שיותר מהר. יכול להיות שיהיה פה הליך הדרגתי. המשטרה פועלת ועושה יחידה ייעודית שזו תהיה תפקידה והיא תפעל לטיפול בנושא. יש קושי רב לזהות אנשים. בארץ כרגע זה לא בהכרח כרטיס שמי, וגם אם כן אפשר להעביר אותו. כדי לזהות אדם שיש נגדו צו הרחקה, עלה רעיון של זיהוי פנים. זה דבר שקורה בעולם".
ניקולס לב, מנכ"ל מנהלת הליגות, שהיה נציג הכדורגל הישראלי בדיון, הוסיף: "אני קורא מפה לחברי הכנסת לקדם את החקיקה כמה שיותר מהר כדי שנוכל להוציא את אותם עבריינים ובלעדיהם האווירה במגרשים תהיה טובה יותר. רק כך נוכל לטפל בעניינים. לגבי אירועי סמי עופר, נבדוק את הפרטים עם המשטרה".