$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

15 מ' ש"ח לא יספיקו: אשליית העברת בעלות בית"ר לאוהדים

ערבויות, מחלקת נוער ויכולות כלכליות לטווח ארוך. בניגוד להצהרת הבעלים, מבט בתקנון ההתאחדות להעברת זכויות ניהול מבהיר שגם גיוס הסכום שהבעלים כתב, לא יספיק לעמותת האוהדים כדי שהם יאושרו כבעלים. ההסבר בפנים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   08.06.22 - 12:23

תגיות: ליגת העל

Getting your Trinity Audio player ready...

אוהדי בית"ר ירושלים משוועים לבשורות. הם משוועים לחדשות על מצב הקבוצה שהם כל כך אוהבים, אשר עתידה לא ברור. אתמול (רביעי), הבעלים משה חוגג שבר שתיקה והבטיח בפוסט בפייסבוק: "במידה ותצליחו לאסוף את ההון העצמי הנדרש, כ-15 מיליון שקלים, אעביר לכם את הבעלות על המועדון ואעמוד לשירותכם אם תצטרכו עזרה".

אך כפי שכבר למדנו בכל סאגת בית"ר ירושלים ובכלל בנושא של רכישת מועדונים בכדורגל הישראלי, העניין רחוק מלהסתכם באותו סכום אותו מבקש חוגג. מבט בתקנון העברות זכויות ניהול בקבוצות של ההתאחדות לכדורגל, מגלה כי מדובר במשימה קשה, כנראה בלתי אפשרית עבור עמותת האוהדים, ולא כזאת שתסתכם באותם 15 מיליון שקל אותם מבקש חוגג.

על פי התקנון, כל העברת בעלות צריכה לעבור דרך הוועדה המאשרת, שכוללת חמישה חברים. שופט בדימוס שאינו נמנה על מוסדות השיפוט של ההתאחדות ושימונה על ידי נשיא בית הדין העליון, מנכ"ל ההתאחדות, יושב ראש הרשות לבקרת תקציבים, אישיות מתחום המגזר העסקי שימונה על ידי נשיא בית הדין העליון, ואישיות מתחום החינוך ו/או החברה שימונה על ידי נשיא בית הדין העליון.

על פי התקנון, "הוועדה תדון בבקשה תוך בחינה ובדיקה של מצבם הכלכלי של האישיות הרוכשת ו/או של בעליה והתאמתם, בהיבט זה, לרכישת זכויות בקבוצה ובהתייחס לליגה עליה היא נמצאת. הוועדה תהיה רשאית, לצורך זה, להזמין חקירה כלכלית".

בנוגע להון הדרוש מבהיר התקנון: "ההון העצמי המינימלי של התאגיד, בהתאם לעקרונות החשבונאים המקובלים, לא יפחת מהסכומים המפורטים להלן: 10% מהתקציב המאושר ולא פחות מ-1.5 מיליון ש"ח בליגת העל. הכנסות הקבוצה ישמשו למטרות הצלחתה המקצועית, הספורטיבית והכלכלית של הקבוצה".

"התאגיד יבטיח את קיומה ופעילותה של מחלקת הנוער ויתקצב את פעולתה. מספר הקבוצות במחלקת הנוער של קבוצה הנמנית על ליגת העל לא יפחת מ-5 קבוצות ושל קבוצה הנמנית על הליגה הלאומית לא יפחת מ-3 קבוצות".

"על פי דרישת יושב ראש הראשות, יפקיד התאגיד ברשות לבקרת תקציבים, ערבות בנקאית, בצירוף טופס תנאי מימוש הערבות חתום על ידו. סכום הערבות יהא 1,000,000 ש"ח לקבוצה בליגת העל. הסכום יהיה צמוד למדד המחירים לצרכן. הערבות תהיה בתוקף עד 90 יום לאחר תום עונת משחקים והיא תחודש, מדי עונת משחקים, בהתאם לקביעת יו"ר הרשות".

המשמעות, 15 מיליון ש"ח לא יספיקו לעמותת בית"ר ירושלים, הם יצטרכו להוכיח מסוגלות להחזיק במועדון לטווח ארוך והון משמעותי. כרגע גויסו 700 אלף ש"ח על ידי העמותה, והם יצטרכו לגייס הרבה יותר מזה.