$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עם הפנים מזרחה: הזרים הגדולים מכל מדינה, חלק ב'

הרוסים שנצצו על הדשא, הסרבים שכיכבו והאוקראינים שגרמו לנו להזיל דמעה מהתרגשות. ענו על סקר שחקני החיזוק מכל מדינה, החלק השני בפרוייקט. הפעם מבט נוסטלגי לעבר המזרח הפרוע

אבישי סלע
אבישי סלע   26.09.22 - 11:21

תגיות: ליגת העל

Getting your Trinity Audio player ready...

בשנים האחרונות לא רק הגיעו לישראל לא מעט זרים ששידרגו את הכדורגל הישראלי, אלא גם הפכו לחלק משלנו - לישראלים. צ'ארון שרי, מיגל ויטור, אנריק סבוריט, עלי מוחמד, יוג'ן אנסה ואחרים הפכו את המדינה לבית השני שלהם, אם לא הראשון. אז לכבוד ראש השנה, אנחנו מעלים על נס כמה מהזרים הגדולים ביותר ששיחקו בארץ, ובוחרים את שחקן החיזוק הטוב ביותר מכל מדינה. ממשיכים עם המזרח אירופאים - חלק 2 מתוך 4.

רוסיה
דימיטרי אוליאנוב - הקשר שהחזיק את מרכז השדה הגיע בקיץ 1997 להפועל חיפה, והיה שותף לזכייה באליפות ההיסטורית ב-1999. הוא המשיך שם חמש שנים, לפני שסגר את הקריירה בבית"ר ירושלים ומכבי אחי נצרת, שהיתה הקבוצה האחרונה בקריירה שלו.
מוראד מגמאדוב - אמנם נולד בדגאסטן, אבל הפך לסמל פתח תקוואי לא פחות מבית החולים בילינסון. שיחק 18 שנה במכבי פתח תקווה, עם לא פחות מ-481 הופעות (!). בהמשך שיחק בליגות הנמוכות, התאזרח בישראל והיום הוא חלק מהצוות המקצועי של מכבי פ"ת. נכס.
אלכסנדר פולוקארוב - בקיץ 1991, אברהם גרנט הביא את הבלם הרוסי לישראל כחיזוק להגנה, ואחרי 13 שנה של דשדוש הוא הצליח להחזיר למכבי ת"א את תואר האליפות. בהמשך, הוא זכה גם בגביע המדינה (1993/94) ובגביע הטוטו (1992/93). המשיך ושיחק גם במכבי הרצליה, הפועל ירושלים ועירוני אשדוד.
אלכסנדר (שורה) אובארוב - ייתכן ומדובר בגדול השוערים שנחת כאן. נחת בארץ ב-1991, ונשאר כאן מאז. תשע שנים הוא עמד בין הקורות של מכבי תל אביב עד שפרש, והיה שותף לשלוש אליפויות ושני גביעים במדים הצהובים. במשך שנים הפך גם לישראלי לכל דבר, מי שנשאר בארץ יותר משלושים שנה, ולמאמן שוערים במכבי תל אביב ונבחרת ישראל. נכס בין הקורות, ונכס גם לכדורגל הישראלי.
ולדימיר גרשנייב - "גרשון" היה לאחד הקשרים היצירתיים הטובים, שלא יישכח במהרה בטדי. בקיץ 1992, אחרי שבית"ר ירושלים חזרה לליגה הבכירה, הוא חתם בעיר הבירה - וכבר בעונה שעברה, יחד עם רונן חרזי ואלי אוחנה, הוביל את בית"ר לאליפות השנייה בתולדותיה (1992/93). הוא המשיך עוד שנתיים, עד שחזר לרוסיה וב-1996 שב לארץ לסיבוב שני במדי עירוני ראשון לציון.

הצביעו בסקר למטה >>

סרביה
ג'ורג'ה יובאנוביץ' - סיפור בהתהוות. הילד שהגיע לישראל רק כשהיה בן 22, וחתם במכבי תל אביב בזכותו של המאמן מלאדן קרסטאיץ', הפך מאז לאחד החלוצים הבכירים בליגה - וכבר העונה יש לו שישה שערים ב-10 הופעות בלבד. חלק מרכזי בהתקפה המוחצת של הצהובים.
בוגדן פלאניץ' - היה פה רק שנתיים, אבל הותיר חותם: הבלם הסרבי שהגיע למכבי חיפה בשנת 2020 הספיק לזכות בשתי אליפויות עם הירוקים (כולל אחת ששברה רצף של עשר שנים ללא אליפות), ושותף גם לקמפיין ההעפלה לשלב הבתים עם ברק בכר והקבוצה שלו. לטענת רבים, אחד הבלמים הכי טובים שהיו כאן.
פרדראג ראיקוביץ' - "הטוב בעולם לגילו". בשנת 2015, כשהיה בן 20, נחת במכבי תל אביב בתור חיזוק לליגת האלופות - הוא נשאר כאן ארבע שנים, וגם הספיק לזכות באליפות הראשונה של מכבי עם ולדימיר איביץ'. משם נמכר לריימס הצרפתית תמורת 4.5 מיליון יורו, והיום משחק במאיורקה בליגה הבכירה של ספרד.
ולדימיר סטויקוביץ' - השוער הסרבי שחתם במכבי חיפה זכור בשל הכוח שלו, ובשל היכולת האדירה. שיחק שנתיים בישראל, במהלכן זכה עם הירוקים בגביע המדינה בעונת 2015/16.
ניקולה מיטרוביץ' - הקשר ההתקפי, שנודע בשל המסירות העמוקות שלו. שיחק שלוש שנים במדיה של מכבי תל אביב, והיה שותף לשתי זכיות באליפות (2014 ו-2015), גביע (2015), גביע הטוטו (באותה השנה) והיה שותף גם להעפלה לליגת האלופות ב-2016. חזר לסיבוב נוסף בבני יהודה באוגוסט 2016.

הצביעו בסקר למטה >>

אוקראינה
אנדריי באל - מי ששיחק לא פחות מתשע שנים בדינמו קייב ואפילו כבש שער במונדיאל נגד נבחרת ברזיל (!), הגיע גם למכבי תל אביב בקיץ 1990, שיחק בשורותיה עונה אחת ואז עוד שתיים במדי בני יהודה. בהמשך, גם הפך למאמן - עוזרו של גיורא שפיגל במכבי חיפה הגדולה של 1993/94, עוזר מאמן במכבי הרצליה ומאמן ראשי בהכח רמת גן.
ויקטור צ'אנוב - מתחרה טוב על תואר השוער הזר של כל הזמנים. אחרי רזומה שכלל שלוש הופעות בגביע העולם במדי נבחרת ברית המועצות, הוא הגיע למכבי חיפה ב-1990 אחרי התבוסה הקשה של הירוקים בנתניה. בסוף אותה עונה, בעזרתו הרבה של השוער הקשוח והאגרסיבי, חיפה זכתה בדאבל. המשיך בחיפה ארבע שנים בסך הכל, כשבעונה האחרונה גם הושאל לבני יהודה.
סרגיי קנדאורוב - אחד הקשרים הזכורים של מכבי חיפה. הגיע לארץ בשנת 1993, יחד עם רומן פץ, והיה אחד משחקני המפתח בשורות הירוקים - שזכו באליפות הגדולה של 1993/94. היה כאן חמש שנים, עד שעזב ב-1998 לטובת בנפיקה תמורת לא פחות ממיליון דולר. כבש 40 שערים ב-118 הופעות, וחזר לסיבוב נוסף בעונת 2002/03, במדיה של מ.ס. אשדוד.
ניקולאי קודריצקי - יש אוהדים של בני יהודה שתמיד יישבעו שהוא היה הגדול מכולם, האיש שהונצח על קיר בשכונת התקווה - ונכנס ללבבות של הקהל הכתום. ב-1991, כשהיה בן 29, הגיע לבני יהודה, ואמנם לא זכה באליפות - אבל היה אחד הכובשים המצטיינים בליגה שלנו, עם 51 שערים ב-85 הופעות. זה נגמר בצורה מצערת, כאשר בגיל 32 בלבד הוא נהרג בתאונת דרכים. "ניקו" לא יישכח לעולם.
סרגיי טרטיאק - עוד אחד שהגיע לארץ, ונשאר עד היום. הבלם הגיע יחד עם גרשנייב לבית"ר ירושלים בקיץ 1992, והיה שותף עם בית"ר לשלוש אליפויות וזכייה אחת בגביע הטוטו. שיחק שמונה שנים, עד שפרש במדיה של הכח רמת גן. לאחר מכן שימש כמאמן קבוצת הנוער וכעוזר מאמן בבית"ר, ואפילו כמאמן הראשי של קבוצת האוהדים בית"ר נורדיה ירושלים.

הצביעו בסקר >>