בשנים האחרונות לא רק הגיעו לישראל לא מעט זרים ששידרגו את הכדורגל הישראלי, אלא גם הפכו לחלק משלנו - לישראלים. צ'ארון שרי, מיגל ויטור, אנריק סבוריט, עלי מוחמד, יוג'ן אנסה ואחרים הפכו את המדינה לבית השני שלהם, אם לא הראשון. אז לכבוד ראש השנה, אנחנו מעלים על נס כמה מהזרים הגדולים ביותר ששיחקו בארץ, ובוחרים את שחקן החיזוק הטוב ביותר מכל מדינה. אחרי שסקרנו את מזרח אירופה, הפעם נצא מערבה - חלק 3 מתוך 4.
צרפת
אנטואן קונטה - אחד השחקנים הזרים הבולטים שהגיעו לכאן. שיחק ארבע שנים בבית"ר ירושלים, כבש שני שערים ב-83 הופעות כשחקן הגנה. אחרי מעבר קצר לקראיובה הרומנית, חזר לאחרונה לשורות הפועל תל אביב.
יאניק קמאנן - שיחק שלוש שנים בישראל, שנה אחת במכבי הרצליה ושנתיים במכבי תל אביב. כבש 15 שערי ליגה ב-45 הופעות במדים של התל אביבים, כולל כמה שערים יפים במיוחד.
ג'רום לרואה - הרכש הגדול הראשון של ארקדי גאידמק בבית"ר ירושלים. שיחק כאן חצי עונה בלבד, אבל הפגין יכולות כדורגל עילאיות ובלתי נשכחות בקבוצה שאימן לואיס פרננדס. ייתכן וזה היה הזר הכי גדול שבית"ר ידעה.
כרמלו מישיש - האיש, והגול. שלוש שנים הוא שיחק במדיה של הפועל פתח תקווה, אבל עם כל הכבוד להכל - ייזכר בעיקר בזכות גול אחד בלתי נשכח מול הפועל בית שאן, אותו כבש ממחצית המגרש.
פרדי פלומן - החלוץ שפרץ במדיה של הפועל חדרה, שיחק גם בבית"ר ירושלים, הפועל תל אביב והעונה בסקציה נס ציונה. בשיאו, רשם 10 שערים ב-32 הופעות בעונת 2019/20, במדיה של בית"ר.
הצביעו בסקר למטה >>
פורטוגל
ז'ורז'ה טשיירה - שיחק עונה אחת בלבד בישראל, אבל אוהדי מכבי חיפה לא ישכחו אותו במהרה. מי שהיה חלק ארי בקו ההגנה של אלישע לוי, יחד עם דקל קינן. כבש במשחק נגד בני יהודה, שבסוף ייזכר בתור המשחק שבו הירוקים לא זכו באליפות.
מיגל ויטור - זר שהפך ישראלי, ביותר ממובן אחד. הבלם שהגיע לישראל ב-2016, אחרי האליפות ההיסטורית של ברק בכר, היה שותף לשתי אליפויות נוספות, שני גביעים, גביע טוטו אחד ושלוש זכיות באלוף האלופים. כמו כן, הבלם גם זכה בתואר כדורגלן העונה בעונת 2016/17, וברבות הימים הפך גם לשחקן נבחרת ישראל, לאחר שהתאזרח בארץ.
ז'וסוואה - עוד פעם שבה מבחן העין מנצחת את הנתונים היבשים. פנטזיסט אמיתי, שאמנם שיחק פה רק שנתיים, אבל הפך לאהוב ליבם של אוהדי הפועל באר שבע. כבש 13 שערי ליגה ב-53 הופעות, ובעיקר היה שותף לזכייה של ב"ש בגביע המדינה ב-2020.
אנדרה ג'ראלדש - אחד הסמלים למכבי הגדולה של איביץ', הגיע בקיץ 2019 והיה שותף לאליפות האדירה של הצהובים - אליפות שבה הקבוצה ספגה 10 שערים בלבד כל העונה. חזר לקדנציה נוספת ב-2021, אחרי תקופה קצרה באפואל ניקוסיה, ומשחק במדיה עד עצם היום הזה.
ז'איר אמאדור - עוד שחקן שהיה כאן מעט, אבל הותיר חותם. הבלם שנולד בפורטוגל והתאזרח בספרד שיחק שנתיים במכבי תל אביב, אבל הפך למעוז ההגנה - בשנתיים האלה מכבי דרסה את הליגה, וספגה 27 שערים בלבד בכל 72 המשחקים ששיחקה בליגה הבכירה. מפלצת הגנתית.
הצביעו בסקר למטה >>
ספרד
קרלוס קוויאר - הוותיק. הבלם הספרדי כבר שיחק באסטון וילה, סנדרלנד וריינג'רס, אבל פרש דווקא בישראל בגיל 39 - ושיחק כאן בארבע קבוצות: מכבי פ"ת, עירוני קרית שמונה, בית"ר ירושלים ובני יהודה - איתה גם זכה בגביע המדינה.
קרלוס גארסיה - סמל לאחת התקופות המשגשגות בתולדות מכבי ת"א. הבלם הספרדי הגיע לארץ בשנת 2012, וזכה עם הצהובים בשלוש אליפויות. בהמשך, לאחר שפרש, חזר לארץ גם בתור עוזר מאמן במכבי ת"א ואימן לאחרונה גם את קבוצת הבת, בית"ר ת"א/בת ים.
אנריק סאבוריט - אחד השחקנים המשמעותיים של מכבי ת"א בעידן הנוכחי. ארבע שנים שהוא בישראל, והיה שותף לשתי אליפויות, גביע, שתי זכיות בגביע הטוטו ושתי זכיות באלוף האלופים. המגן הבאסקי הוא חלק ארי בקבוצה הגדולה של איביץ', ועד היום הוא עמוד תווך בשורות הצהובים.
רובן ראיוס - שיחק שנתיים במכבי חיפה, והיה שנוי במחלוקת. כבש 17 שערי ליגה ב-54 הופעות במדי הירוקים, אבל זכור גם בזכות הכניסה החריפה ברפי דהן, במהלך המשחק של חיפה מול בני יהודה.
חוסה רודריגס - היה חלק מהמהפכה שהביאה למכבי חיפה שתי אליפויות. שימש במגוון של תפקידים, ועזב רגע לפני העלייה לליגת האלופות.
הצביעו בסקר >>